Bästa snabblånen utan UC året som gått (nyårspecial 2017/2018)

Bästa snabblånen 2017 Bästa snabblånen 2017
Ännu ett år har passerat och det har blivit dags för oss att ranka de bästa och mest eftersökta snabblånen 2017.

Året 2017 var för övrigt ett år av mycket förändringar hos befintliga snabblåneaktörer, snarare än ett år av många nya smslån och snabblån. Många förändringar har också varit helt till konsumenternas fördel eftersom de innebar bättre villkor och billigare lån.
 

1. Tryggkredit - en billig kredit utan UC

Tryggkredit är bra en i raden av företaget S&A Sverige AB's olika låneprodukter. Med sin låga ränta i jämförelse med deras andra varumärken, har Tryggkredit snabbt tagit täten i populäritet. Hos Tryggkredit verkar ovanligt många bli godkända och vi tror att Tryggkredit kommer att vara enormt populärt även under 2018.

Under året som gått, har Tryggkredit ändrat sina villkor så att återkommande kunder kan låna ända upp till 40000 kr.

2. Onea - ett lån där de flesta blir godkända

Onea är ett av företaget 4Finance AB's låneprodukter. Onea är det av företagets lån som har längst återbetalningstid och högst max lånebelopp. Under året har Onea ändrat sina villkor till att max beloppet numera är 40000 kr för återkommande kunder. Nya kunder kan låna 30000 direkt, vilket också hör till de största lånen utan UC kontroll, som finns i Sverige.

Onea populärt för personer med låg scoring
Onea populärt för personer med låg scoring

Många kanske undrar hur Onea kan ranka in bland de mest populära lånen. Främst beror det på den höga andelen godkända lån. Läs mer om varför Onea är ett bra lån.
 

3. EverydayPlus - som ett kreditkort utan UC

EverydayPlus är som ett kreditkort utan UC fast utan själva plastkortet. Med sin förhållandevis låga ränta och enkla uttag direkt till låntagarens bankkonto så ofta man själv vill, har EverydayPlus blivit en riktig raket under 2017. Det finns inget som tyder på att den här krediten skulle bli mindre populär under 2018.

EverydayPlus kredit utan UC
EverydayPlus kredit utan UC

Så länge man saknar betalningsanmärkningar, ska det mycket till för att inte bli godkänd för lån hos EverydayPlus. Ett stort förtroende och tillit till låntagares betalningsförmåga, karaktäriserar den här långivarens synsätt.
Läs mer om fördelar med EverydayPlus.
 

Lånetrender inför 2018

Lånetrender som vi redan nu kan se, inför 2018 fast året knappt har börjat, är att andelen kreditkonton online ökar. Delvis beror det på en troligtvis snart stundande lagförändring men också på att långivarna anpassar sig efter vad konsumenterna efterfrågar.

Korta lån med under 90 dagars återbetalningstid är definitivt utan tvekan på väg att försvinna och lån som är enkla och snabba att söka men ändå har lång återbetalningstid, ökade kraftigt redan under 2017.

Det som många långivare har störst incitament att hänga med i inför 2018 är räntenivåer, avgifter, återbetalningstider och flexibilitet. Många konsumenter väljer lån som mer liknar kreditkort eller kontokrediter online, än de tidigare så populära smslånen som hade som standard med 90 dagars återbetalningstid.
Den eventuella nya lagstiftningen säger inte bara att lånen ska vara mer långfristiga än tidigare utan den reglerar också hur mycket räntan ska kunna få uppgå till totalt sett. Just det faktum att räntan skall begränsas för snabblån påverkar den framtida förekomsten av andra lånealternativ såsom krediter där låntagaren själv väljer att lösa den tidigare eller att ha den under mycket lång tid.
 

Många lån som dippat i populäritet

Många smslån och snabblån har redan dippat i populäritet och det är framför allt de kortfristiga lånen med förhållandevis låga max lånebelopp i jämförelse med andra.
Inte ens låga räntor och höga lånebelopp, har till exempel kunnat rädda kvar lån som Frogtail i toppen av listan. Frogtail har varit omåttligt populärt under stora delar av 2017 för att sedan dippa allt mer under det sista kvartalet. Allt färre ansökningar och det som tyder på en striktare kreditbedömning än tidigare, signalerar att Frogtail inte är lika populärt längre.
Många av våra besökare har hört av sig för att berätta att de inte blev godkända för lån på högre belopp än 5000 kr, medan andra besökare verkar kunna låna 40000 kr helt bekymmerslöst.
 

Allt fler upptäcker fördelar med nystartslån

Lite i skuggan av debatten om snabblån och smslån av det traditionella slaget, finns även de så kallade nystartslånen. Det har länge varit vanligt med nystartslån av typen skuldfinansiering men det verkar bli allt fler som faktiskt inser att det går att göra något vettigt åt sin ekonomi även om man är hårt skuldsatt sedan tidigare.

Många som känner sig överskuldsatta, kanske helt ger upp utan att försöka göra något vettigt och konstruktivt åt sin situation. Det som är tråkigt är att många till och med upptäcker möjligheten med skuldfinansiering när det redan är för sent. Har man redan fått betalningsanmärkningar med anledning av dålig ekonomi och svårigheter att betala sina räkningar, är det ofta för sent att skaffa ett skuldsaneringslån och röja upp i sin hushållsekonomi.

Den som söker en nystart, bör ansöka om lån för skuldfinansiering i ett mycket tidigare skede, innan den ekonomiska situationen blivit helt ohållbar. Många små lån, smslån eller dyra krediter kan förstöra vilken hushållsekonomi som helst och då är det många fler än man kanske tror som ändå tar chansen till en nystart.
 

Låna med betalningsanmärkning är populärt

Kanske har även du läst tidningsartiklar som handlar om Svenska folkets tendes till överskuldsättning och berget av betalningsanmärkningar som bara blir större och större hos Kronofogdemyndigheten.
Javisst kan man tycka att det är en lite tragisk utveckling och särskilt som många hushåll fått mycket bättre ekonomi de senaste åren, vilket kan tyckas vara lite märkligt i sammanhanget.

I takt med konsumtionshetsen som har förekommit i några år nu, ökar ändå hushållens skuldsättning i rasande fart och regeringen försöker hitta en bra balans mellan en sund ekonomisk politik som både gynnar hushållens konsumtion samtidigt som de försöker kyla ner överhettade marknader. Faktum är att många personer med betalningsanmärkning, inte ens hade behövt ha särskilt dålig ekonomi om de hade varit mer aktsamma.
 

Räntor för snabblån fortsatt höga

Räntor för snabblån och smslån är fortsatt höga hos många långivare. Det här är troligtvis en trend som kommer att börja brytas under första delen av 2018 då det inte är konkurrenskraftigt med höga räntor.
Det finns förstås begränsningar i hur mycket snabblåneföretagen kan sänka sina räntenivåer och fortfarande bedriva sin affärsverksamhet. De som över huvud taget vill finnas kvar de kommande åren kommer antagligen att tvingas in i bättre villkor för låntagarna eller att försvinna från marknaden.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar