Gott Nytt År med bättre privatekonomi (Jan 2018)

Nytt år och nya möjligheter är ett ganska vanligt uttryck. Låt oss göra det till ett helt sanningsenligt påstående i alla olika avseenden. Vi börjar med att se vad 2018 bär med sig för möjligheter att skaffa bättre ekonomi och mer pengar över till annat.

Tre användbara tips för dig som har bestämt dig för att få bra ekonomi 2018:
  1. Nystartslån som ger möjligheter till ett ökat ekonomiskt utrymme för över 99% av dem som ansöker om en nystart eller rent av en omstart.
  2. Lån trots tidigare skulder och betalningsanmärkningar, kan vara en oanad och underutnyttjad möjlighet för dem som går omkring och tror att de inte kan få något banklån alls.
  3. Bra alternativ till kreditkort utan UC kontroll, är att söka något som faktiskt liknar ett kreditkort online.

1. Nystartslån ger ökat ekonomiskt utrymme

Nystartslån Nystartslån

Många tror att ett nystartslån måste vara synonymt med det som många kallar för omstartslån. Omstartslån är en lånekategori som marknadsförs som en möjlighet till omstart i livet men som i nästan alla fall, kräver en bostad som du kan sätta som säkerhet för lånet. Marginalen Bank är en bank som har den typen av omstartslån som man kan söka trots skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

Med nystartslån menar vi istället lån som gör att vem som helst kan skaffa sig en nystart när det gäller privatekonomi. Forskning visar att ekonomiska peoblem är en allt vanligare bakomliggande orsak till psykisk ohälsa och därför ska ingen som kan hitta utvägar, gå omkring och ha dålig ekonomi om man kan vidta åtgärder som tar en ur den ekonomiska knipa man kanske försatt sig i.

Genom att ta ett nystartslån, kan alla som inte har något aktuellt skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, söka ett samlingslån för att på så sätt skaffa bättre ekonomi snabbt och lätt. Många har kanske hört talas om att man ska försöka undvika att ta lån för att betala andra lån med. Det påståendet stämmer förstås i vissa avseenden men om man syftar på att ta ett lån för att samla ihop gamla lån till ett enda större lån, är det ett påstående som inte stämmer överens med huvudsyftet med nystartslån.

Ibland kallas den här typen av samlingslån också för skuldsaneringslån eller skuldkonsollideringslån, vilket i och för sig även det kan betraktas som förhållandevis korrekta benämningar. Oavsett vad man kallar de här lånen så är det en möjlighet för alla att söka lån för att finansiera gamla lån och krediter.

Att blanda ihop skuldfinansiering privatperson med skuldfinansiering för företag är också det helt felaktigt förstås.  Läs gärna våra tips om bra lån för avsedda för skuldfinansiering.
 

2) Lån trots tidigare skulder och betalningsanmärkningar

Många känner sig oroliga för att de inte ska kunna söka lån trots tidigare skulder och/eller betalningsanmärkningar. Väldigt många kan faktiskt söka och få lån även om de har mycket skulder sedan tidigare. Om man är osäker på om man kommer att ha chansen att bli godkänd för lån trots att man har tidigare skulder kan man gå igenom sina förutsättningar lite närmare för att på så sätt göra en rimlighetsbedömning.

Det man kan tänka på i en sådan uträkning är årsinkomst i förhållande till den nuvarande skuldbelastningen som man har. Vanligtvis kan de flesta med medelgod eller god inkomst låna mycket pengar utan krav på säkerhet. Om man söker lån för att samla gamla lån eller krediter så ökar chansen att bli godkänd för nya lån även om man ser ut att ha en hög skuldbelastning redan vid ansökningstillfället.

Hur räknar bankerna när de överväger att låna ut pengar till personer som redan är hårt skuldsatta?
Banker, långivare och kreditinsitut räknar på din förväntade framtida betalningsförmåga. Det innebär att de jämför dina inkomster med dina förväntade utgifter och sedan vad du bör få kvar att leva på efter att alla räkningar är betalda. Att ljuga om vilka kostnader man har i hyra och annat är sällan en bra idé eftersom det ger ett felaktigt utslag i kreditbedömningen, vilket kanske gör att dina möjligheter att betala lånet kanske inte kommer att stämma överens med verkligheten när allt kommer omkring. Det är lika mycket för din egen skull som en kreditbedömning görs, som för den aktuella långivaren.

Är man hårt belastad med skulder sedan tidigare, kan man ofta ändå lätt bli godkänd för enkla lån med lägre lånebelopp på upp till max 40000 kronor och handlar det om ännu mindre lån är det ofta inga problem alls att bli godkänd för lån trots tidigare skulder och betalningsanmärkningar. Det man ofta söker efter i de här livssituationerna är lån som är lätta att bli godkänd för trots låg kreditvärdighet.
 

3) Kreditkort utan UC kontroll, alternativa lösningar

Kreditkort utan UC kontroll excisterar tyvärr inte, så på den punkten måste vi kanske göra dig besviken. Däremot kan vi glädja dig med att det finns väldigt likvärdiga alternativa lösningar för den som söker efter en kontokredit utan UC.

Det har på senare tid blivit omåttligt populärt med olika kreditkort online som istället kallas för kontokrediter eller online krediter av olika slag. Funktionen är inte riktigt densamma som för kreditkort (i plast) men nyttjandemöjligheterna är oändliga.

Med ett alternativt kreditkort utan UC i form av ett kreditkort online, kan du själv föra över pengar till ditt kreditkort eller personkonto när du vill och du behöver bara betala ränta för de pengar du har fört över. Resten av din kreditlimit ligger kvar som en reserv eller ekonomisk buffert som du kan använda om det skulle bli kris i hushållskassan vid något senare tillfälle.

En kredit online behöver inte ens vara dyrare än ett kreditkort eftersom kontokrediter online ofta är helt avgiftsfria när det handlar om fria uttag, undslippande av uppläggningsavgifter och i princip nästan aldrig några årsavgifter. Allt detta sammantaget kan förstås göra prisjämförelsen lite mer komplicerad men du kan ändå lätt räkna ut vad en sån här typ av onlinekredit kommer att kosta dig om du söker en sådan.
 

Förbättra din kreditbedömning

Det som syns i den kreditupplysning som görs i samband med att du ansöker om ett lån eller en kredit, är dina inkomster föregående deklarationsår. Det syns också hur stort ditt underskott av kapital var, vilket visar på hur mycket du betalade i räntor förra året du deklarerade.

Att ljuga om inkomst är ingen bra idé för det gör att du kommer att framstå som en opålitlig person. Däremot kan du göra saker på riktigt för att förbättra din kreditbedömningskalkyl. Ett sätt kan vara att skaffa en inneboende och på så sätt få ner dina hyreskostnader. Att skaffa pengar snabbt för att lösa några av de mindre skulderna utan lån kan också vara ett bra tillvägagångssätt om man är i riktig knipa.

Du ska inte ljuga om dina förutsättningar att betala tillbaka lånet du söker, det är bättre att du försöker få ordning på din hushållsekonomi på ett långsiktigt och trovärdigt sätt istället.
 

Smarta nyårslöften som rör ekonomi

Ett sätt att skaffa sig bättre ekonomikoll är att ge sig själv smarta nyårslöften som får effekt på privatekonomin.
Att lova sig själv att undvika vissa inköp kan ge mer klirr i kassan än man kanske tror. Det man kan göra är att varje gång man blir sugen på att köpa det där man lovat sig själv att sluta med, istället lägga undan de pengarna för att sedan se pengarna växa på kontot.

Ett bra och vanligt exempel är att sluta röka eller sluta med andra onödiga ovanor som både är dåligt för hälsan och ekonomin.

Avslutningsvis vill vi önska alla våra besökare ett riktigt fint nytt år och en bra ekonomi 2018!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar