Snabblån utan UC, undvik att bli lurad! (Dec 2017)

Lurad på nätet angående lån utan UC kontroll? Lurad på nätet angående lån utan UC kontroll?
Det finns tyvärr stor risk för att bli lurad på nätet när det handlar om snabblån utan UC kontroll och liknande.
I en studie vi har gjort, framkommer det att många sidor på nätet "lockar" med att kunna tipsa om de bästa lånen som inte använder UC. Men när man väl börjar granska de här sidorna lite närmare, är det ofta bara ett sätt att locka besökare till sidor där den finns en oerhört stor variation av lån men det är inte helt sällan lån som ändå använder UC kontroll när allt kommer omkring.

Den som söker efter snabblån utan UC kontroll har antagligen väldigt goda skäl för att göra det och därför anser vi att det är väldigt omoraliskt att lura människor att klicka vidare på lån som faktiskt inte är det.

Självklart skulle vi kunna nämna ett antal såna här sidor vid namn och webbadress här som ett varnande exempel. Vi väljer dock att avstå från att göra det och hoppas på att du istället håller dig till tillförlitliga sidor om lån som inte tar kreditupplysning genom UC.
 

Var säker på att lånet du söker är utan UC

Att vara till 100% säker på att ett lån inte anlitar just UC som kreditupplysningsföretag, är förstås svårt om man inte fördjupar sig i ett specifikt låns villkor genom deras egen hemsida. Det tråkiga är att inte ens alla lån och banker är fullständigt transparenta i frågan om UC kontrollens förekomst eller inte.
I Sverige finns idag runt 30 - 40 olika lån utan UC kontroll och de sidor som lockar med att du kan söka fler lån än så utanför UC kontrollens verksamhet, luras definitivt!

När du väl har hittat en lånesajt som du tycker verkar tillförlitlig så ligger det alltid på dig själv att slutligen kontrollera att lånet du söker verkligen är ett lån som inte gör en UC förfrågan. Enklast gör du det genom att första välja ett lån och därefter dubbelkolla på långivarens egen hemsida innan du trycker iväg din ansökan. Anledningen till att man kan behöva gå igenom de här stegen även om man hittat en seriös och tillförlitlig lånesajt, är att långivare ibland ändrar sina rutiner utan att den informationen går ut till alla som informerar om lånet. I de fallen kan det mycket väl inträffa fördröjningar i informationsflödet och då kan du råka söka ett lån som tidigare inte använde UC och tvärtom också för all del.
 

Konsekvenser för dig som låntagare

Konsekvenserna för dig som låntagare om du råkar söka ett lån som du tror är utan UC och sedan visar sig vara ett lån som faktiskt anlitar Upplysningscentralen AB ändå, kan vara allvarliga. Givetvis spelar din bakomliggande tanke med att låna pengar utan UC kontroll störst roll när det handlar om vilka konsekvenser som blir följden.

De flesta som söker efter den här kategorin av lån, gör det för att inte skada sin framtida kreditscoring eller för att de helt enkelt redan vet att de har med råge för många förfrågningar sedan tidigare. Särskilt allvarlig blir konsekvensen för den som har ett pågående arbete med att skaffa bättre kreditvärdighet och i den planeringen även inkludera att dra på sig fler UC förfrågningar. Hela planen kan gå i stöpet om det helt oförväntat plötsligen trillar ner en UC kopia i brevlådan när man tror sig ha undvikit den sortens kreditupplysning.
 

Kan man söka för många lån utan UC

Man kan söka obegränsat antal lån utan UC kontroll om man så önskar. Det kommer inte ens att skada din scoring om du gör det. Ofta är det också så att om ett lån utan uc använder sig av individuell räntesättning, kanske man inte får klara besked om just sin egen erbjudna ränta förrän när själva ansökan väl är ivägskickad. Det innebär i princip att man först måste fullfölja ansökningsprocessen för att sedan när man väl får svar, avgöra om man vill ha det lånet eller inte.
Det är inte heller något stort jobb man behöver lägga ner på att ansöka om flera lån utan uc samtidigt. Ansökningsformulären är oftast mycket förenklade och därför går det snabbt att söka lånen.

Om man sökt flera lån samtidigt kan man enkelt och smidigt ångra de lån man väljer att inte ha. Det man måste göra då är att mejla, ringa eller chatta med långivarens kundtjänst och förklara att man vill ångra det lån man tog. När du ångrar ett lån kommer du att uppmanas att omgående betala tillbaka hela det lånade beloppet inklusive ränta. Räntan för någon enstaka dag är ofta väldigt liten så i det sammanhanget är det alltid rätt att ångra lånet istället för att behålla ett lån för mycket, vilket kan bli dyrare än du hade tänkt dig när du sökte lånet.
 

Är du säker på att lån utan UC är din enda chans?

Många som vet att de har många förfrågningar hos UC eller har betalningsanmärkningar, tror kanske helt felaktigt att ett lån som inte anlitar UC är deras enda chans att bli godkänd för ett snabblån.

Den här uppfattningen kan mycket väl stämma överens med verkligheten i vissa fall men det är ganska sällsynt att det till 100% är överensstämmande med de möjligheter som finns till att låna pengar online. Det måste nämligen inte vara långivarens kreditupplysningsmetod som är avgörande för vilka lån man både kan söka och bli godkänd för.

Den som exempelvis är i desperat eller jätteakut behov av att skaffa pengar snabbt genom ett snabblån, kanske på grund av stress och en allmänt pressad situation, förbiser att det kan finnas andra utvägar. Det blir allt vanligare med lån som har mycket stor tolerans gentemot låntagare med riktigt dålig kreditvärdighet även om lånet använder sig av just UC.
Är du illa ute och måse ha ett akutlån kanske det är bättre att få ytterligare en UC förfrågan än att inte få lån alls, eller få lån med dåliga och ofördelaktiga villkor.

Alla tillgängliga snabblån som är seriösa och följer alla regler som ska följas när man lånar ut pengar finns här hos oss. Vårt tips är att du tar dig lite tid att läsa igenom sammanfattningarna om snabblån på nätet innan du gör ett förhastat val.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar