Lån hos S&A Sverige AB (Dec 2017)

Tidigare har vi publicerat information om olika lån hos exempelvis Thorn Svenska AB och den här gången är det dags att sätta luppen på företaget S&A Sverige AB's olika lån. Att känna till vilka snabblån som hör till samma företag, är viktigt när man väljer lån online eftersom det inte är alla företag som tillåter att man har flera olika lån hos dem samtidigt. Däremot kan man ta flera olika lån samtidigt om man ansöker hos olika långivare/företag.
 

Stora prisskillnader mellan snabblån

När du ska söka ett lån genom S&A Sverige AB bör du först och främst känna till att priserna mellan deras lån skiljer sig väldigt mycket. Orsaken till varför det är så är oklar men eftersom det de fakto är så läget är, finns ingen anledning att söka de dyraste lånen. Här gör vi det lätt för dig att se vilket som är det billigaste snabblånet utan UC hos det här företaget.
 

Vilka lån finns med i jämförelsen

I skrivandets stund, har företaget inte mindre än fem olika varumärken som de står bakom. Visserligen har varje lån olika kontaktuppgifter gällande telefonnummer och e-postadress men det gör inte förvirringen mindre för den som inte är observant på priser och villkor.

Företaget S&A Sverige AB står bakom följande snabblån och kontokrediter online:

  • Tryggkredit - snabblån och kontokrediter på upp till 25000 kr (40 000 kr  för återkommande kunder) BILLIGASTE SNABBLÅNET!
  • Mobillån - mobillån och kontokredit på upp till 25000 kr (40 000 kr för återkommande kunder)
  • Säkerfinans - snabblån och kontokredit på upp till 25000 kr (40 000 kr återkommande kunder)
  • SMSkredit - smskredit på upp till 25000 kr (40 000 kr för återkommande kunder)
  • Snabbfinans - snabblån och kontokredit på upp till 25000 kr (40 000 kr återkommande kunder)

Snarlika villkor i övrigt eller....?

Det som är mest likt är max lånebelopp och återbetalningstiden. Produkterna är också nästan exakt desamma förutom SMS-kredit som skiljer sig från de andra eftersom man bara kan välja snabblån där, inte kontokredit.
Utöver lånebeloppen och återbetalningstiden är kraven för att få lån snarlika även om det finns tecken på att Säkerfinans och Snabbfinans är lån som verkar vara lite lättare att bli godkänd för. Detta har vi dock inga vetenskapliga belägg för eftersom det kräver att samma person som prövar att söka, gör det hos samtliga lån.

S&A Sverige AB använder inte UC som upplysningsföretag utan för närvarande är det Bisnode som är deras upplysningskälla.

När det väl kommer till priser och minsta belopp att betala varje månad blir skillnaderna alltjämt väldigt övertydliga och det visar sig att Tryggkredit är det absolut billigaste och bästa snabblånet i företagets varumärkesportfölj.
 

Tydligaste skillnaderna gör det lätt att välja

Observera att detta är en rak jämförelse och vi räknar inte med det faktum att större amortering ger snabbare avbetalningstakt och därmed kan göra att räntan blir något billigare. Det är förstås under förutsättning att du inte gör några nya löpande uttag från kontokrediten.
 

Tryggkredit - bästa snabblånet
Betala minst 5% av din totala kreditlimit varje månad (alltså inte den utestående skulden utan din godkända max kreditutrymme).

Vid en godkänd kreditlimit på 25000 kr = 1250 kr/månad, varav ca 2,34% månadsränta.

Tryggkredit ger dig en större egen makt över din kredit och du kan betala mer än 5% om du vill och har ekonomiskt utrymme för att göra det. Du gör hur många uttag du vill så länge du har outnyttjat kreditutrymme kvar. Läs mer om billiga snabblån hos Tryggkredit.

Mobillån
Betala minst 9% av din totala kreditlimit varje månad (alltså inte den utestående skulden utan din godkända max kreditutrymme).

Vid kreditlimit på 25000 kr = 2250 kr/månad, varav ca 12,55% i månadsränta.

Säkerfinans
Betala minst 11% av din totala kreditlimit varje månad (alltså inte den utestående skulden utan din godkända max kreditutrymme).

Vid en godkänd kreditlimit på 25000 kr = 2750 kr per månad, varav ca 18,58% månadsränta.

SMSkredit
Enbart snabblån, ingen kontokredit (ännu dec 2017)
Vid snabblån på 25000 kr = 3717 kr per månad, varav ca 19% månadsränta.

Snabbfinans
Betala minst 13% av din totala kreditlimit varje månad (alltså inte den utestående skulden utan din godkända max kreditutrymme).

Vid en godkänd kreditlimit på 25000 kr = 3250 kr per månad, varav ca 25,8% månadsränta.

Är andra företags lån bättre?

Beroende på vilken typ av lån man söker efter, kan det mycket väl vara så att andra lån genom andra företag, är bättre för just dig. De lån som det här företaget har är snabblån, smslån och onlinekredit som är mycket lika varandra men som skiljer sig när man jämför med andra onlinekrediter och snabblån utan UC kontroll.
Det man kan säga om S&A Sverige's lån är dock att de generellt sett verkar ha en hög tolerans när det handlar om låntagare med låg eller dålig kreditvärdighet i bagaget.
 

Andra fördelar med S&A Sverige AB

Företaget är väl etablerat och växer sig allt större på den Svenska lånemarknaden som riktar sig till privatpersoner. Det är inget krångel med lånen som du kan söka genom dem och utbetalning sker väldigt snabbt efter godkänt lån.

Att det handlar om kontokrediter och snabblån utan kreditupplysning genom företaget Upplysningscentralen AB är en av de främsta fördelarna med företagets olika lån.
 

Varför är priserna så olika?

Varför priserna är så olika trots att det handlar om ett och samma företag, handlar nog snarare om variationen av de olika varumärkena än om något annat. Det minsta möjliga återbetalningsbeloppet per månad är dessutom det mest avgörande för hur mycket pengar en långivare tjänar i ränta på olika lån. Ju högre avbetalningskrav, desto snabbare nedgång på ränteintäkterna för långivaren.
 

Låna hos olika företag samtidigt

Att ha lån hos flera olika banker och låneföretag samtidigt är inte ett problem. Du kan i princip ha hur många olika lån du vill hos olika företag. Det är din totala skuldbörda som avgör din kreditvärdighet och om du inte är i en situation då du behöver förbättra din kreditvärdighet drastiskt, spelar det ingen större roll om du har flera olika snabblån och onlinekrediter samtidigt.

Det saknas ofta information om vilka lån som tillhör samma företag när man söker efter lån på nätet. Därför är detta ett ämne vi tänker följa upp allt eftersom då vi tror oss veta att det är värdefull information för dig söer efter nätlån. Det är inte ens så att det alltid tydligt framgår hos de enskilda företagen, vilka olika produkter de i övrigt står bakom. Särskilt inte när deras egna varumärken konkurrerar inbördes med varandra.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar