Säg upp Spotify Premium och spara pengar (App store)

Behöver du mer pengar i plånboken? Då är ett av de steg du behöver ta, att säga upp olika prenumerationer på tidningar, film, tv-kanaler och musik några av de enkla sakerna du kan göra.
Men vi har på olika forum på nätet sett att just det är många som har problem med att säga upp Spotify.

Framför allt handlar frågeställningarna om hur sjutton man säger upp Spotify Premium genom sitt App store. Vi ska ge dig en steg för steg instruktion hur du avslutar ditt abonnemang och sparar massor med pengar i det långa loppet på det.
 

Avsluta Spotify Premium så här

Ha din iPhone, iPad eller iPod touch redo.
Följ dessa steg:

  1. Gå till Inställningar> [ditt namn]> iTunes & App Store.
  2. Tryck på ditt  Apple-ID  längst upp på skärmen.
  3. Tryck på Visa Apple ID. Du kan behöva logga in eller använda Touch ID.
Avsluta Spotify Premium i App store
Avsluta Spotify Premium i App store

4. Tryck på prenumerationer
5. Tryck på prenumerationen som du vill hantera, i det här fallet Spotify
6. Använd de olika alternativen för att hantera din prenumeration. Du kan välja ett annat abonnemangsbud, eller klicka på "Avbryt prenumeration" för att avbryta prenumerationen. Om du avbryter, slutar din prenumeration i slutet av den aktuella faktureringsperioden. Det syns när nästa faktuering skulle ha skett.

Så, nu har du enkelt tjänat över 1500 kr per år på att säga upp och avsluta ditt Spotify Premium. Vill du har fler tips på hur du får bättre ekonomi snabbt? Då kan du läsa mer om hur du drar ner på utgifter eller hur du tjänar extra pengar snabbt.
 

Hur mycket tjänar jag på uppsägningen

Hur mycket pengar du sparar på att säga upp ditt Spotify abonnemang beror förstås på vilken typ av abonnemang du har. Det normala man har genom App Store och liknande är att det kostar runt 100 - 130 kr per månad, vilket blir till mycket pengar på ett år när man börjar slå ihop det. Tänk bara att om du betalar 129 kr per månad så kommer du att spara 129 kr gånger 12 månader på ett år. Snabb uträkning på den summan blir ett resultat på 1548 kr per år!

Du sparar alltså  1548 kr bara på att avstå från Premium. Förvisso kommer du att få stå ut med reklam och annat framöver men med tanke på priset så är det definitivt värt det! Har du dessutom dålig ekonomi så finns det säkert annat du vill använda de här pengarna till.
 

Få ner kostnader på andra sätt

Om du är i behov av mer pengar snabbt, är det är bara ett tips i mängden av massor av andra åtgärder som du kan vidta för att få mer pengar snabbt.
Att få ordning och reda på sin ekonomi är A och O som man brukar säga och då krävs lite kreativitet, ork och engagemang men resultatet är blixtsnabbt när det gäller vissa av de saker du kan göra. Andra resultat kanske låter sig vänta någon månad eller så innan det klirrar till i kassan men det är bra att planera sin ekonomi lite mer långsiktigt också!
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar