Skillnaden mellan olika låneförmedlare (Nov 2017)

Låneförmedlare Låneförmedlare
Att det är skillnad mellan olika lån och banker är uppenbart men vad är det som skiljer olika låneförmedlare åt och vilken låneförmedlare är den bästa egentligen?
 

Dags att reda skillnader och likheter

Möjliga lånebelopp genom låneförmedlare:
Det lägsta möjliga beloppet är antingen  att låna 5000 kr eller 10000 kr.

Högsta möjliga lånebelopp genom låneförmedlare:
Det högsta möjliga lånebeloppet är oftast 500 000 kr men det finns också de som har max belopp på 600 000 kr. De som har max lånebelopp 600 000 kr är ofta låneförmedlare som samarbetar med Bank Norwegian så om du redan har prövat att söka lån på 600 000 kr direkt hos Bank Norwegian och fått ett "nej" är det ingen idé att tro att du blir godkänd för det genom låneförmedlare heller.

Åldersgränser för lån genom låneförmedlare:
De flesta har åldersgräns 18 år medan någon enstaka har en högre åldersgräns. Ingen av dem diskriminerar pensionärer öppet men det är upp till de olika bankerna som låneförmedlaren samarbetar med, att sätta en eventuell övre åldersgräns.

Olika räntor:
Räntorna skiljer sig åt utifrån vilka räntor de samarbetande bankerna har för sina lån. Värt att tänka på är att räntorna i allmänhet är individuella, vilket innebär att ju högre kreditvärdighet du har, desto mer förmånligt lån kommer du att erbjudas. Det gäller oavsett om du söker lån direkt hos en specifik bank eller genom en förmedlare.

Lån med betalningsanmärkning:
De flesta låneförmedlare har samarbete med en eller ett par långivare som godkänner lån trots betalningsanmärkning. Det är dock inte majoriteten av de banker som de samarbetar med, som accepterar betalningsanmärkning. Det här gör att det vanligtvis är bättre och enklare att hitta ett lån att bli godkänd för om man ansöker direkt hos långivare som godkänner lån trots betalningsanmärkning.

UC kontroll:
Samtliga låneförmedlare använder UC som kreditupplysningsmetod. Den största skillnaden jämfört med att söka lån direkt hos de olika bankerna är att det bara blir en UC som sedan kopieras och därför får du svar från många banker även fast det bara görs EN enda UC.
Om du inte vill att det ska göras en UC kontroll, ska du istället söka lån direkt hos banker som inte använder UC.

Vilka banker de olika låneförmedlarna samarbetar med:
Detta är kanske den viktigaste skillnaden för dig som kund eftersom man kanske funderar på vissa specifika banker som tänkbara långivare. Många banker är desamma för väldigt många låneförmedlare så om du söker efter en låneförmedlare som sticker ut lite genom att samarbeta med lite mindre exploaterade banker, ska du läsa noga vilka banker respektive låneförmedlare samarbetar med.
 

Hur ska man kunna välja låneförmedlare

Att välja låneförmedlare är inte så svårt, det finns många bra låneförmedlare i Sverige och de bästa låneförmedlarna hittar du hos oss på www.kontanter.nu.
Vilken som är den bästa för just dig, måste du själv avgöra utifrån dina personliga önskemål på vad låneförmedlaren ska infria för olika önskemål för din egen räkning.
 

Hur fungerar en låneförmedling

En lånefömedling är ett företag som specialiserat sig på att ta emot låneansökningar från privatpersoner som inte själva vill, har kunskap eller tid för all del, att själva sitta och leta bland alla lån som finns att välja mellan. Genom att konkurrensutsätta bankerna tvingas de att lämna bästa möjliga låneförslag till dig som lånekund eftersom de vet om att din låneansökan skickats vidare till många banker samtidigt. Ofta rör det sig om ett 20-tal olika banker som får din ansökan samtidigt.
Hela tjänsten är givetvis automatiserad och du själv fyller bara i en enda ansökan och det görs en enda UC kontroll.
Sedan skckas alltså din låneansökan vidare till alla banker som dels uppfyller de önskemål och krav du själv har satt upp men också där du själv uppfyller den aktuella bankens krav på sina täkta framtida låntagare.

Efter detta sker allt automatiskt och det är inte ovanligt att du redan inom några minuter börjar få de första svaren från olika banker online. När du fått ett erbjudande som du vill tacka ja till, gör du det och de övriga erbjudandena makuleras. Vill du inte välja något alls av de lån som du får erbjudande om, så gör du helt enkelt inte det utan fortsätter ditt sökande efter de bästa och billigaste lånen.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar