Ett virr varr av förändringar (Okt 2017)

Snabblån som ändrar villkor från vecka till vecka förvirrar mer än det klargör. Sedan några månader tillbaka ökar andelen kontokrediter medan mindre snabblån med kort återbetalningstid minskar i antal.
Efter sommaren 2017 har många lån ändrat sina max lånegränser och de flesta har höjt dem, medan några höjer och sänker sina max lånebelopp så att man snart inte alls vet vad som händer. Vi gör förstås vårt bästa för att hänga med i svängarna och uppdatera informationen överallt på sajten men det är inte alltid så lätt.
Bland våra nyheter som kallas "Nya snabblån" försöker vi hålla er uppdaterade så gott som möjligt, när det gäller nya villkor för snabblån och förändrade villkor för snabblån.

Vad är det då som orsakar detta virr varr av förändringar i olika företags låneprodukter? Man kan förstås spekulera vilt i varför olika snabblån ändrar sina villkor utan förvarning. Sannolikt är det en kombination av olika faktorer som gör att många snabblån och smslån väljer att förändra sina produkter just nu. Ett av skälen kan vara de förväntade lagförändringarna som om de beslutas, kommer att förändra hela marknaden för den här typen av lån. Det nya lagförslaget gäller snabblån och smslån och slår både mot räntetak och återbetalningstider. De företag som erbjuder snabblån har sannolikt redan nu börjat anpassa sig inför eventuella framtida beslut, det kan vi nog konstatera i alla fall.

Förändringarna som föreslås och som kan komma att få genomslag om det nya lagförslaget träder i kraft, gäller smslån och snabblån. Det är främst för att skydda konsumenterna som ligger bakom detta.

När man lägger samman de konsekvenser som lagförslaget kan tänka sig att medföra så kan man läsa mellan raderna att många snabblån kan behöva förändras till att bli större lån med längre återbetalningstid. Det är alltså det vi tror att vi börjar se redan nu, eftersom många lån går mot just de villkoren.

Är du intresserad av att sätta dig in lite djupare i ämnet finns det gott om läsning på nätet men en enkel förklaring av lagförslaget, publicerades på SvD för en tid sedan.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar