Snabblån för pensionärer (Okt 2017)

Lån för pensionärer Lån för pensionärer
Att det ofta anges en lägsta ålder för att låna pengar, är inte så konstigt. Det som många banker och långivare ofta utelämnar är dock information om den övre åldersgränsen för att låna pengar.  En tumregel kan ibland vara att se vilka inkomstkrav som ställs. Om det krävs inkomst av tjänst, kommer pension inte att räknas som inkomst, medan uttryck som "deklarerad inkomst" och "taxerad inkomst" även omfattar pensionärer i de allra flesta fall. Däremot är det verkligen ingen garanti för att bli godkänd för lån som pensionär.
 

Snabblån man kan söka som pensionär

Lyckligtvis finns det lösningar när det handlar om snabblån även för pensionärer, det gäller bara att hitta de rätta lånelösningarna. Har du en bostad att sätta som säkerhet för lånet är det förstås det bästa men här finns också lån utan säkerhet som även pensionärer kan söka.

Lån för pensionärer hos Aasa kredit
Lån för pensionärer hos Aasa kredit

Aasa kredit höjde helt nyligen sin max lånegräns från tidigare 30000 kr till att nu erbjuda lån på ända upp till 50000 kr. Hos Aasa kredit är den övre åldersgränsen för att låna pengar, 80 år.
Läs mer om Aasa kredit.

Låna pengar som pensionär hos Bynk
Låna pengar som pensionär hos Bynk

Bynk har en lite högre toleransnivå än många andra lån i kategorin lån utan säkerhet. Du kan låna om du är i åldern mellan 20 - 70 år. Läs mer om Bynk.

Låna pengar som pensionär hos EverydayPlus
Låna pengar som pensionär hos EverydayPlus

Hos EverydayPlus kan även du som är pensionär låna pengar. Räntan på 15% gäller endast de första 2 veckorna och därefter är räntan 5% så detta är ändå ett förhållandevis billigt lån. Läs mer om EverydayPlus.

Även en pensionär kan behöva ett snabblån

Så klart kan även en pensionär behöva ett snabblån utan säkerhet. Man kan tycka att pensionärer åldersdiskrimineras när det handlar om lån, Men det handlar helt naturligt om bankens eller långivarens risker, så egentligen är det inte så konstigt att det finns en övre åldersgräns för att låna pengar utan säkerhet.
Att låna som pensionär kräver förstås att man hittar de rätta lånen där man kan bli godkänd trots att man gått i pension.
 

Inkomst, ålder och lån utan säkerhet

Den som är pensionär och vill låna pengar har egentligen inte så många val förutom att vända sig till de banker som lånar ut pengar även till äldre personer som är 65+ eller till dem som behöver låna som förtidspensionärer.
Har du en bostad att sätta som säkerhet för lånet, ökar dina möjligheter avsevärt när det handlar om att låna pengar. Rent krasst så är det svårare att låna pengar utan säkerhet, ju äldre du är. Det handlar förstås om bankens kalkylerade risk för att du inte ska hinna återbetala lånet.
 

Fler snabblån för pensionärer

Om långivaren inte uttryckligen anger att de har en övre åldersgräns kan du som pensionär alltid pröva att göra en låneansökan. Detta förutsatt att det inte står att din inkomst måste komma från inkomst av tjänst eller liknande då förstås.
Inom olika kategorier finns många olika lån att söka.
Titta exempelvis på:
Låna 3000 kr snabbt
Låna 10000 kr snabbt
Låna 20000 kr snabbt
Låna 50000 kr snabbt

Lycka till med din låneansökan!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar