Samla lån med många förfrågningar (Okt 2017)

Samla lån med många förfrågningar hos UC Samla lån med många förfrågningar hos UC
Har du fått dålig ekonomi på grund av flera olika lån och dyra krediter? Då kanske lösningen för dig är att samla lån och krediter på ett och samma ställe, för att på så sätt kanske få upp till flera 1000-lappar över till annat per månad. Det går även att samla lån med många förfrågningar hos UC om man gör smarta val och har en strategi för att förändra sin situation.

Det är faktiskt mer vanligt än många tror att man lånar pengar i syfte att slå ihop flera tidigare lån och krediter till ett enda större lån. Att ha många små lån och krediter kan nämligen bli dyrt i längden.

Om du har väldigt många förfrågningar hos UC sedan tidigare, är det ofta en bra och oväntad lösning, att söka lån utan UC kontroll för att på så sätt öka sina möjligheter att bli godkänd för lån.
Om du istället har ett rimligt antal UC förfrågningar sedan tidigare, kommer du att hitta riktigt bra lån för skuldfinansiering och sedan finns det stor chans att bli godkänd för olika typer av lån med bra villkor och låg ränta.
 

Lån för dig med många förfrågningar hos UC

Du som har många förfrågningar hos UC, kan söka stora lån utan UC kontroll. Här nämner vi några av dem men det finns många lån för dig som specifikt och målmedvetet vill undvika UC kontroll av olika skäl.
 

Onea - stort lån utan UC kontroll

  • Låna upp till 30 000 kr
  • Ansök om lån utan UC kontroll
  • Ansök om lån trots många betalningsanmärkningar
  • Lång återbetalningstid på upp till 2 år (går även att förlänga)
Läs mer om Onea's stora lån utan UC kontroll.
 

Snabbfinans - stora lån och kontokrediter utan UC kontroll

  • Låna upp till 40 000 kr
  • Ansök om lån utan UC kontroll
  • Lång återbetalningstid (1 år)

Läs mer om Snabbfinans stora lån utan UC kontroll.

EverydayPlus - låna 20 000 kr trots många förfrågningar
Låna upp till 20 000 kr
Ansök om lån utan UC kontroll
Flexibel och lång återbetalningstid på dina egna villkor
Läs mer om EverydayPlus lån utan UC.

Många tidigare förfrågningar är ett hinder

Om man har gjort bedömningen att man behöver ett lån, kan det kännas väldigt snopet om man inte blir godkänd för lån med anledning av många förfrågningar hos UC senan tidigare.

Att komma ur den sitsen, kan ta ända upp till 12 månader om man har otur. Tidigare UC förfrågningar finns nämligen sparade i UC’s register i 12 månader från den dagen den beställdes. I praktiken innebär det att om det görs en förfrågan hos UC så tar det ett år tills den försvinner. Om det sedan görs ytterligare förfrågningar så ligger de också kvar i 12 månader från att de gjordes och så vidare. Det här innebär att det kan ta ända upp till 12 månader innan du blir helt fri från gamla förfrågningar, givet att det inte görs några nya under den 12.månadersperioden då förstås.

Att bli helt fri från tidigare förfrågningar är dock ganska meningslöst och fyller inget direkt syfte. Vill du hålla nere på antalet UC förfrågningar för att kunna söka ett lån som inte godkänner låntagare med för många förfrågningar, behöver du veta när dina tidigare UC kontroller registrerades.

Det enklaste sättet att ta reda på om du har får många förfrågningar för att få ett specifikt lån eller inte, är att ansöka om det och se vad som händer. I bästa fall blir du godkänd för lånet och i sämsta fall blir du det inte. Om du inte blir godkänd kan du åtminstone dra nytta av den kopia på kreditupplysningen som du får hem i din brevlåda. I den står bland annat vilka tidigare förfrågningar som gjorts och av vem. Det fina med det hela är att även datum framgår och med hjälp av det kan du börja din resa mot en bättre kreditvärdighet. Åtminstone i sammanhang där antal förfrågningar hos UC spelar roll i kreditbedömningen. Antal förfrågningar är bara en del av den information som finns i en UC.

Om du inte blir godkänd för lånet har du antagligen fortfarande ett behov av ett lån men dina valmöjligheter när det gäller vilka lån du kan söka och hur mycket du kan låna hos en och samma bank, har begränsats kraftigt. I den här situationen har du egentligen två val. Antingen avstår du från att ansöka om lån eller så behöver du hitta ett lån som antingen godkänner låntagare även om de har lite för många förfrågningar sedan tidigare ELLER söka lån där antalet tidigare UC förfrågningar inte spelar någon roll alls i kreditbedömningen. Valet av lämpliga lån för skuldfinansiering, ska alltid baseras på de egna förutsättningarna.

Väljer man att söka vidare efter ett lån som kan goda en som låntagare trots många förfrågningar, är det oftast lättast att hitta rätt lån om man letar bland de lån som godkänner personer trots låg kreditvärdighet i en vidare mening. Exempel på sådana lån är lån som man kan få även om man har en eller flera betalningsanmärkningar. Det faktum att de kan godkänna personer med anmärkning, ger en tydlig signal om att de inte ställer lika höga krav på en perfekt kredithistorik som andra lån kanske gör. Att söka lån som inte använder UC kontroll alls, är det bästa om man har många UC-förfrågningar.

Det som är viktigt att notera är att den här typen av lån nästan alltid är dyrare än om man jämför med ”vanliga lån”. Om du ändå måste söka ett lån kan du se det som att det är priset du får betala för att du slarvat med din kreditvärdighet tidigare. Det finns dock ett antal saker du kan göra för att minimera skadan av att ta ett lite dyrare lån. Dels handlar det om att verkligen hitta det lån som är bäst för dig i den ekonomiska situationen du är i, i kombination med vilka lån du över huvud taget kan bli godkänd för. Men det handlar också om att planera för framtiden för att ha bättre utgångsläge då. Med att planera för framtiden menar vi att förbättra din kreditvärdighet på lite olika sätt.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar