Undvik bedrägerier (Okt 2017)

På förekommen anledning när konstiga låneerbjudanden från privatpersoner dyker upp på nätet lite här och där, vill vi åter igen utfärda ett varningens finger för alla oseriösa lån som erbjuds, framför allt genom långivare som påstår sig vilja låna ut pengar till dig på olika bloggar och gästböcker men också genom "spam mejl".

Självklart är det en BLUFF när en för dig okänd person erbjuder sig att låna ut pengar till dig till lägre ränta än hos en vanlig bank!!!

Vi kan förstå att en person som befinner sig i en dålig ekonomisk situation ändå tänker tanken att fylla i det där formuläret (som ofta är så enkelt att du redan där anar att något är fel) men snälla du, undvik detta till varje pris!

Säkert hör du talas om olika bedrägerier både på nätet och på andra ställen i samhället idag och vi måste bestämt avråda från att falla för frestelsen att ändå pröva i ren desperation.

De enda säkra lånen när det handlar om att låna pengar av privatpersoner är så kallade P2P lån, vilket är en relativt ny låneform. Dessvärre måste vi göra dig besviken då den här typen av lån visserligen är bra men i jämförelse med andra lån, innebär de inte några särskilda fördelar i jämförelse med andra lån du kan söka online. Det är inte själva låneformen som avgör lånets lämplighet utan villkoren i övrigt.

Så sammanfattningsvis, fall inte för frestelsen att i ditt akuta behov av lån, lämna ut uppgifter såsom personnummer, kontonummer och annan känslig information till helt främmande bedragare på nätet.
Sök istället bland seriösa riktiga långivare online, där du kan låna pengar säkert och utan att riskera att bli lurad!

Seriösa lån på nätet kan du hitta inom en rad olika kategorier här på www.kontanter.nu.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar