Så får du mer pengar över till nöjen (Sep 2017)

Få mer pengar snabbt Få mer pengar snabbt
Den som har dålig ekonomi eller den som knappt får ekonomin att gå ihop från månad till månad, kanske ägnar mycket tid till att fundera över hur man kan få mer pengar snabbt. För många är det en riktig plåga att varje månad behöva vända och vrida på varenda krona för att få pengarna att räcka till det mest nödvändiga, vilket är en mycket påfrestande situation som kan leda till psykisk ohälsa på sikt.
Så vad kan man då göra för att ta sig ur en situation med dålig ekonomi? Många är otåliga och vill att saker och ting ska hända snabbt och det är fullt förståeligt eftersom en dålig privatekonomi är påfrestande att bära från månad till månad.
I det här inlägget ska vi försöka komma med förslag på hur man snabbast möjligt skaffar sig bättre ekonomi för att få mer pengar snabbt.

I huvudsak fokuserar vi på att minska utgifterna, vilket är det snabbaste sättet att skaffa mer pengar på.

Att få mer pengar över till nöjen och annat på sikt, kräver ett antal steg som alla behöver genomföras och vi har delat upp det i följande avsnitt:
1) De snabba lösningarna
2) De långsiktiga lösningarna
3) Att hålla i och hålla ut
 

De snabba lösningarna

De snabba lösningarna ger resultat direkt och beroende på vilka steg som är aktuella för just dig, kan du märka skillnad i din ekonomi redan idag.

 • Samla lån och dyra krediter genom skuldfinansiering. På det sättet är det väldigt många som kan få flera 1000-lappar per månad över till annat med omedelbar verkan.
 • Säg upp allt överflödigt under åtminstone en period. Du kan alltid återuppta det du behöver i ett senare skede. Detta kan exempelvis handla om TV-kanaler, Spotify konton, tidningsprenumerationer m.m.
 • Gör mer av sådant som du kan göra gratis och mindre av sådant som kostar pengar, även om det handlar om "småpengar" i dina ögon. Man brukar ju säga att "många bäckar små, bildar en hel å". Om du till exempel brukar köpa en dagstidning varje dag, blir det mycket pengar i längden. Numera kan man läsa sådant på internet gratis.
 • Se över dina abonnemang av olika slag: TV, Mobiltelefon, el, försäkrningar. Ofta kan man skaffa billigare mobilabonemang om man vill och att surfa kan man göra där det finns fritt WiFi istället för att själv betala onödigt mycket för att surfa på 3G eller 4G.
 • Börja cykla eller promenera istället för att betala för bussbiljetter, T-banebiljetter eller liknande. Detta kommer du både spara pengar på och samtidigt få "gratis träning".
 • Sluta köpa onödiga saker. Köp inte sådant du inte absolut måste. Det gäller även när du är på mataffären. Den kan kännas bistert att inte köpa det där lördagsmyset eller chipspåsen till fredagen men även sådana utgifter kan man skära rejält på om man tillhör dem som inte kan låta bli att köpa sådana saker.
 • Laga mat hemma och när du lagar mat, frys in lagom portioner så att du inte kastar något som blir över.
 • Sälj saker du inte behöver. Många har en halv förmögenhet hemma i förrådet eller i garderoben. Sådant du inte behöver, kan du sälja kostnadsfritt i olika grupper på exempelvis facebook.
 • Ta ett snabblån om du inte kan betala dina räkningar. Det är alltid bättre än att låta räkningar förfalla och leda till betalningsanmärkningar. Oavsett om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare eller inte.

De långsiktiga lösningarna för bra ekonomi

De långsiktiga lösningarna handlar om en kombination av att dels sänka sina kostnader och utgifter för olika saker, samtidigt som man kanske kan skaffa mer inkomster.

 • Om du inte redan gjort det, försök ansöka om ett lån för skuldfinansiering för privatpersoner.
 • Gör en budget där du är stenhård mot dig själv men också unnar dig något roligt då och då, annars blir det inte hållbart på sikt.
 • Skaffa extrajobb eller extrainkomster genom arbete.
 • Köp inga saker som du verkligen inte behöver.
 • Jobba hårt på att avbetala dina skulder och krediter. Även om det är frestande att betala lite på allt så betala bara av det du absolut måste på allt utom på ett lån eller en kredit i taget som du betalar in extra på. Detta kommer att göra dig skuldfri snabbare än om du "duttar" med lite extraamorteringar här och där. När en skuld eller kredit är borta, börjar du med nästa och så vidare.

Håll i och håll ut

För att kunna hålla i och hålla ut, är det viktigt med en målsättning och att man kanske också har delmål. Belöna dig själv när du uppnått ett delmål och tidssätt den period som du ska "snåla på allt". Det är viktigt att man inte låter det fara iväg för mycket men vissa rimliga belöningar behöver man kunna unna sig för att kunna hålla i och hålla ut. Du kan till exempel bestämma dig för att en helg i månaden unna dig lite extra eller att du sätter upp ett sparmål där du sparar exempelvis 100 kr i månaden för att sedan göra något trevligt för pengarna när "allt snålande är över".
Att bestämma sig för att unna sig en resa eller köpa något man verkligen vill ha när ekonomin är bättre kan också vara ett mål som är så pass motiverande att det går lättare under de dagar, veckor, månader eller för vissa till och med år av snålande.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar