Svårt att få lån tips (Sep 2017)

Svårt att få lån Svårt att få lån
Den som upptäcker att man har svårt att få lån av olika anledningar kan lätt känna sig ledsen, uppgiven eller rent av helt desperat. Ingen vill väl helt tappa kontrollen över sin ekonomi, vilket ofta är fallet om man är i akut behov av att låna pengar men inte blir godkänd för de lån man söker.
 

Anledningar till låg kreditvärdighet

Det finns många olika anledningar som kan leda till låg eller dålig kreditvärdighet. Resultatet av det hela är detsamma, nämligen att det blir svårt att passera en vettig kreditbedömning oavsett hur man sköter sig just nu, vid det tillfälle man söker lånet.

Låg kreditvärdighet kan uppstå av olika skäl men här är några av de vanligaste orsakerna till att en privatperson fått dålig kreditvärdighet:
Låga inkomster i förhållande till utgifter

  • Många lån sedan tidigare
  • Betalningsanmärkningar de senaste 3 åren
  • Många förfrågningar hos UC de senaste 12 månaderna
  • Skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten'

Dålig eller låg kreditscoring

Låg kreditscoring

När ett företag gör en kreditupplysning resulterar det i en kreditscoring som talar om för långivaren eller banken hur stor risk det verkar vara att du inte kan återbetala ett nytt lån som du söker. Beroende på vilka parametrar just den banken du söker lån hos lagt in som villkor kommer de att få en signal på huruvida de bör låna ut pengar till dig eller inte. Ofta sker allt detta automatiskt och därför kan du få svar direkt på skärmen huruvida ditt lån blivit godkänt eller inte. Ibland kan det bli så att du hamnar någonstans mittemellan i en "gråzon" där det krävs en manuell hantering för att en lånehandläggare sedan slutligen ska bestämma om du ska bli godkänd för lånet eller inte.
 

Många söker lån "för sent"

Ett vanligt misstag som många gör är att man väntar för länge med att ordna upp sin ekonomi med hjälp av ett lån. Därför blir det ganska ofta så att många söker lån för sent, när man kanske redan fått betalningsanmärkning eller på annat sätt får en dålig kreditscoring. Att få ordning på sin ekonomi blir då en ännu mer viktig förutsättning för att inte hamna i en extremt dålig ekonomisk situation längre fram.
Ett bra sätt att starta sitt "få bättre ekonomi projekt" är att söka ett lån för skuldfinansiering.
 

Akut lån om du har svårt att få lån

Om du är i en situation då du bara måste låna pengar akut för att lösa en ekonomisk situation du har hamnat i, finns det ändå hopp även om du har låg kreditvärdighet och har svårt att få lån. Många som inte trodde att de kunde bli godkända för något lån över huvud taget, kan faktiskt hitta ett lån online som löser det akuta behovet av att låna pengar.
Allt handlar om att söka rätt lån utifrån de egna förutsättningarna. Det hjälper mycket om man känner till varför man har svårt att få lån, så kan man söka lån som är mer toleranta gentemot det man tror är problemet när man söker lån och får "nej".

Om du vet att det är betalningsanmärkningar som är ditt största hinder för att få lån, ska du söka efter lån som man kan få trots betalningsanmärkningar. Handlar det snarare om att du sökt många lån som använder UC kontroll som kreditupplysningsmetod så är kanske lösningen att låna pengar utan UC kontroll.
Om du är osäker på vad som orsakat din låga kreditvärdighet eller låga kreditscoring, ska du söka bland lån som är särskilt anpassade för personer med låg kreditvärdighet.
 

Så kommer du ur den onda cirkeln

Att få dålig ekonomi och behöva låna pengar för att lösa vardagssituationer, är ofta en ond cirkel som kan leda till en negativ spiral som i sin tur leder till ännu sämre ekonomi. Du ska aldrig låna pengar om du inte vet att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. Man ska alltid låna ansvarsfullt men om man är i en nödsituation kanske man kan låna pengar och sedan omgående efter det börja jobba med en hållbar lösning på sin ekonomiska situation. Att få ordning på sin ekonomi är ett viktigt steg för att kunna känna frihet och leva ett gott liv utan att stressa över pengar var och varannan dag. Första steget kan vara skuldfinansiering och att göra en budget för att komma på fötter igen.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar