Bästa kreditkonto och kreditkorten (juli 2017)

Oavsett om du söker efter ett kreditkort eller ett kreditkonto så finns det flera olika möjligheter att välja mellan. Det finns vissa skillnader mellan kreditkonto och kreditkort och villkoren jämfört med exempelvis snabblån skiljer sig en del.
 

Kreditkonto - vad är det?

Ett kreditkonto är ett konto som du disponerar över och du ansöker om en kreditgräns som du sedan kan använda hur du själv vill. När du ansöker om ett kreditkonto så är det som ett kreditkort fast utan själva "plastkortet". Alla uttag sker online från din mobiltelefon, surfplatta eller dator och ofta går det även att begära uttag genom sms.

Kreditkonton har den fördelen att du endast betalar ränta för det belopp du har utnyttjat, till skillnad från om du tar ett snabblån där du måste betala ränta på hela lånebeloppet direkt, oavsett om du använder hela summan på en gång eller inte.

Vad kännetecknar då ett bra kreditkonto?
Självklart ska det vara kostnadsfritt att göra själva uttagen och det ska heller inte finnas några dolda avgifter. Allra bäst är om du själv kan få välja ett flexibelt återbetalningsbelopp från månad till månad. Då kan du själv styra över din ekonomi på ett bättre sätt.

Läs mer om olika kreditkonton online och välj ett kreditkonto som passar dig och dina behov allra bäst.
 

Kreditkort - vad är det?

Med ett kreditkort, kan du handla på kredit och betala nästkommande månad eller göra delbetalningar. Fördelen med ett kreditkort är att det ofta är räntefritt i någon månad eller mer, innan du måste börja betala ränta för det belopp du har använt.

Nackdelen med kreditkort, är möjligen att om du behöver ha tillgång till pengar snabbt nu med detsamma, så kommer det att ta någon vecka innan du har ditt kreditkort i handen och kan börja betala med det.

Vad kännetecknar ett bra kreditkort?
Ett bra kreditkort är antingen kostnadsfritt eller så utgår endast mindre avgifter per år. Att kunna handla räntefritt i så många dagar som möjligt är förstås också en fördel. Ganska avgörande för många är dock hur stort kreditbelopp man kan söka eftersom många redan på förhand vet att de vill kunna ha ett kreditkort där max kreditnivån passar för de egna behoven.

Läs mer om olika kreditkort utan avgifter eller kreditkort med låga avgifter. Välj dete kreditkort som passar dina behov bäst.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar