Låna trots låg kreditvärdighet (Maj 2017)

Låna pengar trots låg kreditvärdighet Låna pengar trots låg kreditvärdighet
Att låna pengar trots låg kreditvärdighet kan vara ett problem för många personer. Låg kreditvärdighet är dock vanligare än man kanske tror och för den som av olika anledningar fått en låg eller kanske till och med dålig kreditvärdighet finns möjligheter att låna pengar ändå. Man måste bara hitta de bästa lånen för personer med låg kreditvärdighet.
 

Snabblån trots låg kreditvärdighet

Undvik uc kontroll

Snabblån är benämningen på lån som man kan söka snabbt genom att fylla i ansökan online och få svar på låneansökan direkt. Nu för tiden har de gamla så kallade smslånen i princip spelat ut sin roll eftersom de flesta söker lån på dator, i mobilen eller på surfplattan vilket går snabbt och enkelt.
Alla privatpersoner som är 18 år fyllda och har någon form av inkomst, kan ansöka om snabblån via nätet. Det allra bästa är om du har BankID så att du kan identifiera dig och signera lånet elektroniskt men det finns också lån som inte kräver BankID.

För den som har låg kreditvärdighet finns det en särskild kategori av snabblån som ofta passar allra bäst om man drabbats av låg kreditvärdighet, även om det förstås finns undantag. Lättast att få lån med låg kreditvärdighet, är att söka lån utan uc kontroll.

Undantag kan bestå av lån utan uc som ändå inte godkänner lån till personer med allt för låg kreditvärdighet, beroende på vad som ligger bakom den. Det finns förstås också untantag åt andra hållet, nämligen lån som använder uc men ändå ofta godkänner lån till personer med låg kreditvärdighet.
Den som söker lån och vet att den har låg kreditvärdighet, bör försöka undvika uc kontroll i den mån det går, eftersom många uc kontroller i sig, sänker en persons kreditvärdighet ännu mer.
 

Varför får man låg kreditvärdighet

Låg kreditvärdighet betyder att din privatekonomi inte ser stabil ut enligt långivarens sätt att se på det. Låg kreditvärdighet kan uppstå på flera olika sätt och det behöver inte nödvändigtvis vara så att du har misskött din ekonomi för att ändå drabbas av låg kreditvärdighet.

Många förfrågningar hos uc, betalningsanmärkningar, skulder hos Kronofogdemyndigheten, många lån i förhållande till inkomst, mycket fasta utgifter i förhållande till inkomst och andra avvägningar, kan komma att ge dig låg eller dålig kreditvärdighet.
Det finns ett antal lån som kan godkänna lån till personer som inte har jobb eller som är sjukskrivna, så länge de har en inkomst i form av andra ersättningar. Exempel på bra sådana lån kan du hitta bland snabblån och lån utan uc kontroll.
 

Samla lån trots låg kreditvärdighet

Har man drabbats av låg kreditvärdighet, finns det flera olika sätt att ta sig ur den. Det viktigaste är att sköta sin ekonomi felfritt och betala sina räkningar i tid, i kombination med att inte dra på sig fler uc kontroller. Den som har låg kreditvärdighet bör också fundera en extra gång innan man lånar pengar eftersom många lån också kan försämra kreditvärdigheten om det är höga lånekostnader i förhållande till inkomster. Vill man sänka sina lånekostnader kan det vara en god idé att samla sina lån till ett enda större lån.
Att samla lån kan också ofta vara mycket lönsamt eftersom många får en mycket lägre månadskostnad för lån när man slår ihop de små lån man har till ett enda större lån. Detta kallas ofta också för skuldfinansiering för privatpersoner.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar