Skjut fram deklarationen (2017)

Skjut fram deklarationen Skjut fram deklarationen
Den 2 maj är sista dagen för de flesta privatpersoner, att lämna in sin inkomstdeklaration för 2016. Tillhör du dem som inte riktigt hunnit deklarera eller skulle behöva ett par extra veckor på dig för att vara mer noggrann med avdrag och annat som du kanske frestas att bara strunta i med anledning av tidsbrist?

Ta det lugnt, man kan nämligen begära anstånd med deklarationen och då ytterligare 2 veckor på sig att lämna in den.
Om du ansöker om anstånd med deklarationen kommer ditt nya senast datum bli 16 maj, vilket kan hjälpa många att hinna med.

För några veckor sedan gick nämligen information ut om att alla som ansöker om anstånd i år kommer att beviljas anstånd automatiskt, oavsett vilket skäl du anger för att skjuta fram deklarationsdatumet.
 

Hur ansöker jag om anstånd?

Det är enkelt att ansöka om anstånd med deklarationen om du gör det direkt på Mina sidor hos Skatteverket. Du loggar så klart in elektroniskt och fyller i ansökan om anstånd. Oavsett vilket skäl du väljer så kommer du att bli beviljad anstånd till den 16 maj, vilket du också får svar på direkt på skärmen!

Läs mer om hur det fungerar att skjuta fram deklarationen i våra ekonomiartiklar.
 

Etiketter: deklaration

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar