Snabblån - välj rätt och lätt (April 2017)

Snabblån Snabblån
Snabblån är den moderna tidens lån där du enkelt söker lånet online och får svar direkt på skärmen. Man kan väl säga att det blivit lättare och lättare att få sina bankärenden genomförde på nätet allt eftersom fler finansiella tjänster anpassas till mobila enheter och datorer. Det verkar som att tider då man måste besöka en bank fysiskt eller ringa till en bank, är passerade då många ser fördelarna med att sköta sina bankärenden och lån på nätet.
 

Olika sorters snabblån

Det finns olika sorters snabblån och generellt sett kan man säga att alla lån som du kan söka snabbt och lätt på nätet faller inom kategorin "snabblån". Men många menar ändå att "snabblån" är de lån som är lite mindre i storlek (alltså inte flera hundra tusen kronor) och ofta med lite kortare återbetalningstid än större privatlån utan säkerhet.

Man ska inte blanda ihop snabblån och smslån eftersom det per definition är olika saker men där smslån fått en lite negativ klang i vissa sammanhang. Däremot är det ingen nämnvärd skillnad på snabblån och smslån när man pratar om mindre lån med lite kortare återbetalningstid. Men förutsättningarna för hur man söker smslån har förändrats och är numera likvärdiga med andra snabblån och därför är begreppet smslån på väg att försvinna helt.

Du kan alltså söka större privatlån utan säkerhet, snabblån på upp till 50000 kr, smslån och lån utan uc kontroll och alla lån du söker online faller inom kategorin snabblån.
 

Vilka snabblån är lättast att få?

Att välja ett snabblån där man som person uppfyller grundkraven för att bli godkänd för lånet är det första man ska tänka på. Se till att du uppfyller ålderskrav, eventuella inkomstkrav och att du väljer lån utifrån om du har betalningsmärkning eller inte så kommer du antagligen att hitta ett snabblån som passar dig och som du blir godkänd för. Har du låg eller dålig kreditvärdighet är det mest lämpligt att söka snabblån utan uc kontroll.

Är du osäker på din kreditvärdighet ska du först pröva ett lån utan uc kontroll  med bra villkor och längre återbetalningstid. Ju sämre kreditvärdighet du har, desto mindre lånebelopp kommer du att bli godkänd för och ofta hänger även återbetalningstiden samman med detta.
Du kommer kanske bli godkänd för mindre lån med relativt kort återbetalningstid, medan stora lån med lång återbetalningstid blir svårare att få. Det finns dock undantag från detta om du är beredd att låta långivaren göra en uc kontroll ändå och det är Cash2you och CashBuddy som godkänner lån även till personer med låg kreditvärdighet.

Har du däremot skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten kommer du upptäcka att det är mycket svårt att få lån.
 

Snabblån och dess fördelar

Som vi redan varit inne på är de främsta fördelarna med snabblån, att du inte behöver besöka en bank. Du kan också söka flera lån under kort tid eftersom du får svar direkt på skärmen och därför kan gå vidare till nästa lån om du inte blir godkänd för det första lånet du söker. Detta gör att du sparar tid och kan söka flera olika snabblån samma dag om du skulle vilja, vilket knappast är möjligt hos en vanlig bank.
 

Finns det nackdelar med snabblån?

Egentligen finns det inga nackdelar med snabblån online. Givetvis finns det snabblån som är dyrare än om du går till en vanlig bank och lånar pengar men då handlar det om snabblån som faktiskt inte är möjliga att söka hos vanliga landbaserade banker.
Villkor och hur man ser på din kreditvärdighet i det stora hela, kommer att vara avgörande för hur förmånligt snabblån du kommer att kunna få godkännande för.
Många snabblån online är konkurrenskraftiga i jämförelse med vanliga banker både vad det gäller ränta och villkor i övrigt.
Så länge du har insikten i vilken sorts lån och till vilket pris du skulle få lån hos en vanlig bank, kan du själv dra slutsatser kring om det är mer förmånligt för dig att söka de snabblån du hittar på nätet i jämförelse med att besöka din vanliga bank och söka lån.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar