Bra lån utan UC ersätts av kontokrediter (jan 2017)

Kredit online Kredit online

Överväger du om en kontokredit online passar dig bättre än ett "vanligt lån"? Undrar du vad skillnaden mellan kontokredit online och andra former av onlinelån är?

Då ska vi förhoppningsvis hjälpa dig att reda ut begreppen lite och förklara varför även bra lån utan UC håller på att ersättas av kontokrediter utan UC kontroll.
 

Vad kännetecknar ett "vanligt lån" online?

Ett "vanligt lån" oavsett om det är ett snabblån, smslån eller ett större privatlån kännetecknas av att när man tecknar avtal om lånet bestäms också lånets löptid m.m. Andra saker som regleras genom avtalet är att man kommer överens om en på förhand given lånesumma och det är också exakt den summan som förs över till ditt konto när lånet signerats.

Om du inte framför några andra önskemål, kommer lånet att löpa på och du följer en bestämt amorteringsplan och betalar antingen fast eller rörlig ränta för ditt lån. Större snabblån utan säkerhet kan ofta sökas tillsammans med en medsökande, medan mindre lån i princip uteslutande endast kan tecknas av en ensam låntagare.
 

Vad är en kontokredit online?

När du ansöker om en kontokredit ansöker du om en kreditlimit som du sedan kommer att förfoga fritt över. Med det menas att du kan göra hur många uttag du vill upp till din kreditlimit (högsta kreditgräns) utan att du behöver ansöka på nytt.
Din ursprungsansökan avser alltså ett maxbelopp som du sedan kan använda fritt upp tills din kreditlimit är nådd.

I många avseenden liknar en kontokredit online ett kreditkort online eftersom du förfogar fritt över saldot fram till dess att du eventeullt uppnår din kreditgräns.

Pengarna för du över till ditt konto när du själv önskar och även om överföringstiden varierar beroende på när på dygnet du gör överföringen och vilken bank du har, så har du pengarna snabbt.

När det sedan blir dags att betala för din kredit, betalar du bara ränta för det belopp som du har utnyttjat av din kredit. Det betyder att även om du har en kreditlimit på 20000 kronor men bara har tagit ut 5000 kronor så kommer du att betala ränta på 5000 kr. Inget slöseri med lånade pengar som sitter på ditt konto i väntan på att användas med andra ord!

Själva amorteringsdelen skiljer sig lite mellan olika krediter. Vissa kontokrediter har en lägsta månatlig inbetalnings som baseras på din kreditlimit (oavsett hur mycket du har utnyttjat). Andra har återbetalningsvillkor som innebär att du ska betala en viss % av det du faktiskt har utnyttjat. Det här betyder inte att det ena är dyrare än det andra för de inbetalningar du gör månatligen utgör både amortering och ränta. Sett till just det så kan det faktiskt bli billagare för dig om kravet är att betala in en viss del av kreditlimiten eftersom du i de fallen amorterar mer och därmed får lägre räntekostnader på sikt.

De olika villkoren för återbetalning av kontrokrediter, kan du läsa mer om och jämföra på vår sida som presenterar olika kontokrediter online.
 

Med eller utan UC kontroll?

Kontokrediter av motsvarande slag har egentligen funnits länge hos våra mest vanliga storbanker. Däremot är det som bekant inte möjligt att söka kontokredit utan UC kontroll om du vänder dig till din vanliga bank.

Med kontokorediter utan UC online, öppnar sig möjligheten att skaffa en billig kontokredit utan att behöva genomgå en UC kontroll. Fördelarna med kontokrediter i jämförelse med vanliga lån utan UC är lätta att se framför sig. Med flexibla återbetalningsvillkor och förhållandevis låga räntor, kommer kontokrediter utan UC på sikt antagligen konkurrera ut vanliga lån utan UC. Även bra lån utan UC kommer att få svårt att hävda sig gentemot de billiga kontokrediterna online.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar