Låneförmedlare jämför lån åt dig (nov 2016)

Låneförmedlare Låneförmedlare
Låneförmedlare jämför lån åt dig utan att det kostar något. Det finns ett antal låneförmedlare i Sverige och villkoren skiljer sig inte nämnvärt mycket åt. Vissa undantag finns förstås vad det gäller inkomstkrav, lånebelopp och huruvida det krävs god kreditvärdighet eller inte så det kan vara värt att jämföra olika låneförmedlare innan man väljer en eller ett par låneförmedlare som får jämföra lån åt dig.
 

Hur fungerar låneförmedlare

När du söker lån genom en låneförmedlare görs en enda uc kontroll, vilket är en fördel för den som redan har många förfrågningar hos uc, eller vill undvika ett allt för stort antal förfrågningar hos uc.
Du fyller i din låneansökan på likadant sätt som om du söker lån hos en enskild bank och därefter kan du bara sitta lugnt och vänta medan din ansökan skickas vidare till ett antal banker som sedan i princip får tävla om dig som kund genom att ge dig så bra lånevillkor som möjligt.
Ibland kan det ta några timmar innan alla tänkbara banker har lämnat sitt förslag på lån till dig så välj inte första bästa lån som erbjuds utan avvakta några timmar innan du väljer vilket lån du vill teckna avtal för. Om du av någon anledning inte vill välja något av de lån som erbjuds, är du inte förbunden till det på något sätt utan kan söka vidare efter ett lån som passar dig bättre.
Att söka lån genom låneförmedlare är alltid kostnadsfritt och du betalar ingen förmedlingsavgift.
 

Låna utan uc kontroll

Det finns i dagsläget (nov 2016) ingen låneförmedlare som kan förmedla lån utan uc kontroll. Däremot behöver inte många förfrågningar eller betalningsanmärkningar nödvändigtvis utgöra ett hinder för att söka lån genom låneförmedlare. Det finns några låneförmedlare som lämpar sig extra bra för personer med låg eller dålig kreditvärdighet.
För den som istället vill söka lån utan uc direkt hos en långivare, finns över 40 olika lån som inte använder uc som kreditupplysningsmetod.
 

Samla lån med många förfrågningar hos uc

För den som vill samla lån med många förfrågningar hos uc, är låneförmedlare alltså ett bra val eftersom det bara görs en förfrågan hos uc. Att flera banker kan ge låneerbjudande beror på att man använder sig av så kallade omfrågningskopior. För den som sökt lån många gånger utan att få något kan alltså låneförmedlare vara ett bra alternativ. Vill man av någon anledning till varje pris undvika uc kontroll så kan man söka lån utan uc men då kan man endast söka lägre lånebelopp på 50000 kr och därunder. Den som har låg eller dålig kreditvärdighet kan med fördel välja en låneförmedlare som godkänner även låtagare med betalningsanmärkning, oavsett om man själv har en sådan eller inte. Låneförmedlare som kan förmedla lån till personer trots betalningsanmärkning samarbetar nämligen ofta med långivare som ser lite mer generöst på låg eller dålig betalningsförmåga bakåt i tiden och ser istället på betalningsförmågan framöver.
 

Samla lån trots betalningsanmärkning

Visst är det fullt möjligt att samla lån trots betalningsanmärkning. Det gäller bara att hitta rätt låneförmedlare eller rätt lån för skuldfinansiering. I många fall kan dock max lånebeloppet som är möjligt att få med betalningsanmärkning, vara lägre än om man inte hade en anmärkning. Många låneförmedlare kan förmedla lån på upp till 150 000 kr även till personer med gamla betalningsanmärkningar.
För den som har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten är det däremot mycket svårt att få lån och då är det oftast enbart möjligt att få lån om man har en bostad att sätta som säkerhet för lånet.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar