Många förfrågningar hos uc (nov 2016)

Många förfrågningar hos uc Många förfrågningar hos uc
Många förfrågningar hos uc eller låg kreditvärdighet i övrigt kan ställa till problem när man vill låna pengar. För många är det en svår situation när man kanske inte heller vet vilka som är de exakta skälen till att man får avslag på sina  låneansökningar. Den som inte har något skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, kan ofta hitta ett lån trots låg kreditvärdighet. Det gäller bara att välja rätt lån utifrån de egna personliga förutsättningarna. Det finns många snabblån och lån utan uc kontroll för den som har låg kreditvärdighet.
 

Låna med många förfrågningar hos uc

Den som vet med sig att man har många förfrågningar hos uc, bör helst undvika att ansöka om fler lån som använder uc, om man inte känner sig relativt säker på att låneansökan blir godkänd. Vi känner till många kunder som i desperation, söker fler och fler lån som använder uc kontroll och om man då inte söker rätt sorts lån, är det enda som händer, att man får ännu fler uc kontroller i sin förfrågningshistorik hos uc.

En uc kontroll finns kvar i 12 månader efter att förfrågan gjordes och lite beroende på vad uc kontrollen genererade (i form av nya lån och krediter osv) så påverkas kreditvärdigheten till det sämre av för många förfrågningar hos uc.

Alltså, frågan man bör ställa sig innan man söker ännu fler lån som använder sig av uc kontroll är: Varför blir mina låneansökningar inte godkända? Att söka ett lån utan uc kan vara en av flera olika lösningar men det är inte alltid som just det lånet är det mest förmånliga om det finns andra alternativ.

Det finns bra lån som visserligen använder sig av uc kontroll men som är generösa i sin kreditbedömning och många förfrågningar eller betalningsanmärkningar, behöver inte vara ett hinder för att få lån. Exempel på sådana lån är CashBuddy och Cash2you där man kan låna 25000 kr även med många förfrågningar hos uc.
 

Vanliga orsaker till avslag på låneansökan

  • Låg kreditvärdighet med anledning av många förfrågningar hos uc. I de här fallen kan det passa att söka ett snabblån utan uc kontroll eller ett snabblån där man ser generöst även på låntagare med dålig kreditvärdighet. Ibland kan också en låneförmedlare vara en bra lösning. En låneförmedlare kommer att skicka vidare din ansökan till flera olika banker men bara EN ny uc kontroll görs.
  • Betalningsanmärkningar (om sådana inte kan godtas av den aktuella långivaren). Det finns lån som kan godkännas för personer som behöver låna trots betalningsanmärkning.
  • Låg inkomst i förhållande till hushållets beräknade utgifter. Här handlar det om att hitta ett lån som har lite högre acceptansnivå för personer som till synes har sämre ekonomi. Ofta finns det ett snabblån eller smslån som kan godkännas trots låg inkomst men man bör även se över möjligheten till skuldfinansiering.
  • Skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Har du skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten är det i princip omöjligt att få lån om du inte äger en bostad som du kan ställa som säkerhet för lånet. Det förutsätter förstås att du inte redan har bostaden för högt belånad redan. Hos Marginalen Bank kan du ansöka om omstartslån.
  • Den inkomst du har, är för låg i förhållande till långivarens minimikrav på årsinkomst före skatt. Då gäller det att välja ett lån med lägre inkomstkrav, alternativt sänka ditt önskade lånebelopp. Ett alternativ kan ibland vara att söka lån hos ett par olika långivare med ett lägre önskat lånebelopp.
  • Du har redan hög skuldsättning i förhållande till din inkomst. Pröva att sänka dina löpande utgifter innan du ansöker om lån eller sök skuldfinansiering för att på så sätt få ner dina kostnader för lån varje månad.
     

Snabblån och lån utan uc kontroll

Snabblån är i princip alla lån som man kan söka online, där ansökan och själva låneprocessen går snabbt på grund av att processen hanteras elektroniskt. Att alla snabblån skulle vara ofördelaktiga är alltså en myt och helt felaktig uppfattning, beroende på hur man tolkar ordet snabblån.

Lån utan uc kontroll är lån där långivaren inte använder uc kontroll som kreditupplysningsmetod men en kreditbedömning skall alltid göras innan en låneansökan godkänns.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar