Så fungerar snabblån (sep 2016)

Så fungerar snabblån Så fungerar snabblån
Ett snabblån går egentligen bara att få genom att ta ett snabblån online. Även om alla lån som man ansöker om online, per definition kan betecknas som ett snabblån, avser de allra flesta som söker på snabblån mindre lån som går snabbt att få godkända och utbetalda.
 

Fakta om snabblån

Nu är vi överens om att vi inledningsvis menar mindre lån som går snabbt att få godkända och utbetalda när man ansöker online. Många snabblån kan betala ut pengarna redan inom någon timme efter godkänd ansökan, även på kvällar och helger, medan andra enbart gör utbetalningar på deras respektive kundtjänsts öppettider.

Några snabblån som är extremt snabba vad det gäller utbetalningar är bland annat ViaConto, EasyCredit och ViaKredit. De har dock begränsningar i max lånebelopp men den som vill låna 50 000 kr utan uc kontroll kan vända sig till Frogtail istället, de betalar ut lånet samma dag om ansökan görs före kl. 13.00.

Det är definitivt en fördel hos många långivare, om du kan signera lånet med BankID eller e-leg för då går hanteringen ännu snabbare.
 

Snabblån utan uc kontroll

Snabblån utan uc Snabblån utan uc

Med snabblån utan uc, avses lån som inte använder uc kontroll som kreditprövning. Alla seriösa långivare använder dock någon form av kreditbedömning men att slippa uc kontroll är bra om man vill värna om sin kreditvärdighet. Kanske man redan har många förfrågningar hos uc och då är det klokt att undvika att få ännu fler sådana.

Ansök om snabblån utan uc, smslån utan uc när du vill låna utan uc kontroll.
 

Snabblån utan kreditkontroll hos UC

De lån som inte använder uc kontroll använder som regel istället något annat kreditupplysningsföretag. I Sverige är Creditsafe och Bisnode vanliga enxempel på kreditupplysningsföretag som ofta används av snabblån som inte tar uc kontroll.
 

Snabblån med kreditkontroll hos UC

Många tror att om man har låg kreditvärdighet på grund av många förfrågningar hos uc eller för att man har låg inkomst eller betalningsanmärkningar, kan man inte få lån. Det är bara en del av sanningen för väldigt många personer med låg eller rent av dålig kreditväridghet kan visst få ett snabblån trots låg kreditvärdighet.

Exempel på bra lån som använder sig av uc kontroll men som ändå är väldigt toleranta vad det gäller kreditvärdighet är Cash2you och CashBuddy som båda tillhör samma koncern men den som vill låna av båda samtidigt kan göra det utan problem. Det innebär att man kan låna upp till 50000 kr sammanlagt.
 

Mindre snabblån

Mindre snabblån med bara några månaders återbetalningstid är ofta lättare att få godkända än större snabblån med lång återbetalningstid. Givetvis finns det undantag så det är inte något som gäller generellt men den som har prövat att få lån på belopp på 20 000 kr och därutöver och fått nej även på snabblån, kan pröva att söka mindre snabblån på lägre belopp och ofta blir de godkända för de lånen även om de trodde att de inte skulle få låna pengar alls.

Att välja rätt snabblån som dessutom är ett bra snabblån är ingen konst om man kan jämföra vilka lån som ser ut att passa bäst.
 

Större snabblån

Med större snabblån menar vi snabblån på över 20 000 kr men det finns också lån på upp till 500 000 kr som man kan söka online, få svar direkt på skärmen och sedan signera med BankID eller e-leg för att ha pengarna snabbt på sitt eget konto. De större lånen lämpar sig även bra för så kallad skuldfinansiering då man lånar pengar med avsikten att lösa andra lån och krediter.
 

Ränta på snabblån

Räntan på snabblån varierar mycket och många tror att det nödvändigtvis måste vara jättehög ränta på ett snabblån. Det stämmer inte alls eftersom det finns snabblån som använder sig av så kallad individuell ränta. Individuell ränta innebär i korthet att ju bättre kreditvärdighet du har, desto lägre ränta kommer du att erbjudas för ditt snabblån. Och så tvärt om då förstås, har du väldigt dålig kreditvärdighet kommer du troligtvis bli erbjuden en högre ränta och snabblånet blir därmed dyrare för dig än om du haft bra kreditvärdighet.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar