Snabblån trots låg kreditvärdighet (sep 2016)

Snabblån trots låg kreditvärdighet Snabblån trots låg kreditvärdighet
Snabblån trots låg kreditvärdighet är något som många tror är omöjligt, vilket inte stämmer. Ett snabblån är möjligt att få även med låg eller dålig kreditvärdighet men självklart beror det på vad den dåliga kreditvärdigheten består utav. Så länge man inte har skulder hos Kronofogdemyndigheten brukar det finnas ett snabblån som passar de flesta.

Exempelvis är snabblån utan uc kontroll väldigt populärt numera, eftersom ett lån utan uc inte försämrar din kreditvärdighet ännu mer. Så, låt oss skilja lite på olika typer av låg kreditvärdighet.
 

Låg kreditvärdighet - många förfrågningar UC

Har man drabbats av låg kreditvärdighet med anledning av många förfrågningar hos uc, beror det ofta på att man i desperation försökt att låna pengar utan resultat och då sökt flera lån hos många olika banker eller långivare.

Många långivare använder sig av just uc oavsett om det handlar om snabblån på bank eller annat kreditinsitut. Resultatet av många förfrågningar hos uc blir ofrånkomligt att kreditvärdigheten sjunker ännu mer, i alla fall enligt just UC's mått mätt och den kreditscoring som uc genererar. Att drabbas av detta är förstås inte någon bra situation men det finns lån som är mer toleranta även om det är lån som använder sig av uc kontroll. Ett av dem är exempelvis snabblånet Cash2You.

För den som behöver ett större lån för exempelvis skuldfinansiering, finns långivare som också är mer toleranta än många andra vad det gäller just förfrågningar hos uc. Att söka lån för skuldfinansiering är en god idé om man exempelvis vill samla sina lån för att på så sätt få mer pengar över till annat varje månad.

Det finns snabblån på stora lånebelopp även inom skuldfinansiering eftersom vi i begreppet snabblån lägger in att det går snabbt att ansöka om lånet och att man får svar direkt på skärmen. Att hela processen från ansökan till utbetalning går snabbt när man söker lån online och exempelvis signerar med BankID eller e-leg, är lätt att förstå och därför kan de allra flesta lån man söker online, betecknas som snabblån.

Om man med snabblån istället menar mindre lån utan uc kontroll och kanske även lån till personer med betalningsanmärkning, så finns det gott om sådana lån också. Att låna pengar trots dålig kreditvärdighet är fullt möjligt så länge man inte har skulder hos Kronofogdemyndigheten.
 

Dålig kreditvärdighet - betalningsanmärkning

Om man på grund av en eller flera betalningsanmärkningar, drabbats av dålig kreditvärdighet bör man tänka efter en extra gång innan man söker ännu fler lån. Men om vi nu utgår ifrån att alla personer själva vet bäst om den mest lämpliga utvägen i det aktuella läget, är att låna pengar trots betalningsanmärknin så finns det gott om lån som man kan få trots betalningsanmärkning. Beroende på önskat lånebelopp och hur mycket man vill låna totalt så kan man välja ett mindre snabblån eller ett större snabblån. Handlar det om skuldfinansiering så finns det olika max lånebelopp men den som vill låna utan uc, är begränsad till att låna 50 000 kr hos en och samma långivare. Det finns förstås inget som hindrar att man söker flera lån samtidigt hos olika långivare. Ett lån utan uc som även kan tolerera att låntagaren har en eller flera betalningsanmärkningar, är Frogtail.

Du kan gärna läsa ett av våra många tidigare inlägg som handlar om låg kreditvärdighet.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar