Låg kreditvärdighet en fördjupning (sep 2016)

Få snabblån trots låg kreditvärdighet Få snabblån trots låg kreditvärdighet
Har du svårt att få lån? Prövat alla möjliga banker men fått nej från alla?

Vi vet hur detta kan leda till stress och frustration och kanske till och med på gränsen till någon sorts psykisk ohälsa.

Antingen är det dags att sluta ta lån eller så är du i en situation då ett lån ändå är den rätta lösningen för dig. Låg kreditvärdighet kan ju härledas till många olika saker och det är inte alla som nödvändigtvis måste avstå från att låna pengar. Däremot är det uppenbart att den som av olika anledningar drabbats av dålig kreditvärdighet har svårt att få lån på banken.

Det kan finnas en lösning för dig, allt beror egentligen på vad som orsakar din låga kreditvärdighet. Vi ska ta upp de vanligaste orsakerna och vad man kan göra åt dem samt vilka lån man ändå kan pröva att söka.
 

Låna med många förfrågningar hos UC

Är ditt problem att du trots ett antal förfrågningar hos UC ändå valt att pröva att söka ännu fler lån utan resultat? Då handlar det om att försöka vänta ut den tiden som UC förfrågningar ligger kvar i UC's register innan man ens tänker tanken att pröva att söka sådana lån igen.

Banker ogillar att personer har för många kreditupplysningar hos UC eftersom det signalerar att man försökt få flera olika lån. Det banken eller långivaren däremot inte kan se omedelbart, är huruvida du fick och tackade ja till lånet eller inte. För att de detaljerna ska komma in i UC's register behöver det ibland gå 1-2 månader efter dina senaste låneansökningar. Det här betyder att även om du inte fick de lån du sökte så vet inte UC om det utan det enda som syns i din kreditupplysning, är en massa förfrågningar där du försökt att låna pengar.

Hur många UC förfrågningar man kan ha innan bankerna börjar säga nej, är väldigt individuellt. Det finns de som hävdar att gränsen går vid 3 förfrågningar men vi känner till många som blivit godkända för lån även om de haft uppåt 15 förfrågningar hos UC de senaste 12 månaderna. Det finns också långivare som använder UC men som ändå inte säger nej även om du har jättemånga förfrågningar och till och med betalningsanmärkningar. Den som har en hög inkomst har också några extra chanser på sig att söka lån som använder UC, så länge man ser ut att sköta sin ekonomi i övrigt kan man få lån hos vissa banker ändå. En av de banker som ger lån till personer med många förfrågningar men som saknar betalningsanmärkning, är Bank Norwegian.
 

Redan hårt skuldsatt eller överskuldsatt

Om man redan har mycket lån sedan tidigare eller rent utav är överskuldsatt så att man knappt klarar av att betala sina befintliga lån och krediter är det inte bra att ta mindre lån för att betala löpande utgifter. Det kan säkert ses som en självklarhet som de flesta redan känner till men vi vill ändå nämna det här för att inte uppmuntra till lån om man egentligen borde avstå.

Om det däremot handlar om en tillfällig svacka i ekonomin för att man fått oväntade utgifter eller helt oväntat fått minskade inkomster någon eller några månader, kan det definitivt vara värt att ta ett lån.

Många har svårt att själva avgöra när de betraktas som överskuldsatta och ibland används det ordet lite slarvigt. Banker och långivare kommer att betrakta dig som överskuldsatt om dina inkomster och utgifter inte ser ut att gå ihop sig. När en bank eller långivare ger dig avslag på låneansökan kan det alltså vara en signal på att du har för mycket utgifter i förhållande till dina inkomster i deras kalkyler. Ett sätt att ändå bli godkänd för lån är att söka lånet tillsammans med en medsökande.

Överskuldsättning kan bero på att man tagit för mycket lån tidigare eller att inkomsterna helt enkelt har minskat helt plötsligt. Så länge man inte har ärenden hos Kronofogden (ännu) går det ofta att hitta lösningar på sina skuldproblem. Man kan förstås låna sig ur den här situationen och det är något som många för för att sedan börja om på nytt med sitt nya liv. För att få lån utan säkerhet på större summor pengar, krävs att du har skött dina ekonomiska åtaganden på ett bra sätt i övrigt. Om det redan har gått snett och du har fått betalningsförelägganden eller skuldsaldo hos Kronofogden, är det omstartslån som kräver säkerhet som gäller.

En bank som många vänder sig till i de här situationerna är Bank Norwegian som kan tolerera både många förfrågningar hos UC och en sämre kredithistorik, så länge du inte har betalningsanmärkningar eller ärenden hos Kronofogdemyndigheten. Många vittnar om att de fått lån hos Bank Norwegian trots att man blivit nekade av i princip alla andra banker så det kan vara värt att pröva att söka lån hos dem. Man gör sin ansökan online och får svar direkt. Blir man godkänd betalas pengarna ut snabbt och problemet är ur världen. Om du redan har många förfrågningar hos UC kanske inte en UC till gör så stor skillnad och är det någon bank du ska bemöda dig med att pröva mot alla odds, så är det just den här.
 

Låna trots betalningsanmärkning

Har det gått så långt att man fått betalningsanmärkning, är det väldigt svårt att få förmånliga lån. Det finns förmånliga lån på upp emot 30000 - 40000 kronor men sedan tar det i princip stopp för de flesta.

Det man kan göra är att pröva att söka lån genom en låneförmedlare som förmedlar lån även till personer med anmärkning. Får man nej från dem, bör man gå vidare genom att själv kontakta banker och kreditgivare som anger att det kan godkänna trots anmärkning.
De långivare som kan godkänna lån trots betalningsanmärkning är inte så många om man försöker hålla sig i spannet större lån men det finns några lån att söka även om man har anmärkning.

En annan sak som ökar förutsättningarna att få lån även om man har anmärkning, är att söka lån tillsammans med medsökande. Innan man gör det bör man lära sig mer om vad medsökande till lån innebär.
 

Snabblån med låg kreditvärdighet

Att slippa gå runt till olika banker i verkliga livet för att bli nekad lån gång på gång är bara det mycket värt. Snabblån online är utan tvekan den "minst förnedrande" metoden att välja när man vill låna pengar trots låg kreditvärdighet. Skamkänslor och en helt kraschad integritet är det som gör att många helt enkelt ger upp idén om att få ett lån.

Att bara lägga ner hela projektet att försöka reda ut sin ekonomiska situation utan att hamna hos Kronofogden, är inte bra. Vi tycker att alla bör pröva alla möjligheter att få ordning och reda på sin ekonomi på egen hand innan de tappar modet och ger upp.

För lån i olika storlekar när man har drabbats av låg kreditvärdighet, finns det ganska gott om.

Är det ett mindre lån du behöver kan kanske Loanstep hjälpa dig. De tillhör de lån som godkänner nästan alla om man inte har allt för stor problematik med stora skulder hos Kronofogden. Inte ens påbörjade förelägganden behöver betyda ett nej, beroende på vilken storlek det är på dem. Likaså kan man pröva Onea eller VIVUS som också även om de inte skyltar med det, har extremt hög toleransnivå gällande kreditvärdighet.
Hos Onea kan man låna 30000 utan UC och hos VIVUS kan man låna upp till 20000 kr.

Nu har vi i princip skivit om våra mest förmånliga tips för dig med låg kreditvärdighet men vi vet att det finns fler lösningar än så. Är du i riktigt desperat behov av ett lån är det främst akuta lån som inte använder UC du ska rikta in dig på.

LYCKA TILL!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar