Fakta om lån utan uc kontroll (sep 2016)

Fakta om lån utan uc kontroll Fakta om lån utan uc kontroll
Många känner sig osäkra på fakta om lån utan uc kontroll. Vanliga frågor är: Hur fungerar det? Påverkas min kreditvärdighet? Hur länge finns en uc kontroll kvar? Kan jag få lån med många förfrågningar hos uc? Finns det lån utan kreditkontroll?
Vi ska försöka reda ut begreppen om uc kontroll och lån utan uc kontroll på ett begripligt sätt.
 

Låna utan uc

Självklart går det att låna utan uc kontroll eftersom uc endast är en av flera kreditupplysningsföretag i Sverige. Att låna utan uc kontroll är inte detsamma som att låna helt utan kreditkontroll, utan de flesta långivare använder istället ett annat kreditupplysningsföretag. Så länge du inte har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten brukar de flesta kunna hitta ett lån utan uc och det är möjligt att låna pengar trots att man har en eller flera betalningsanmärkningar. För den som söker efter  bra men okända snabblån finns olika alternativ, oavsett om de använder uc eller inte. Det är villkoren i sin helhet man skall se till.
 

Vad är en uc kontroll

En uc kontroll är en kreditupplysning som görs genom företaget UC. UC är förkortningen på Upplysningscentralen AB som bland annat ägs av ett antal Svenska storbanker. UC är ett av många kreditupplysningsföretag i Sverige och de jobbar med en typ av scoring som kan påverka din kreditvärdighet hos just uc, negativt. Det är alltså inte din kreditvärdighet i största allmänhet som påverkas av många förfrågningar hos uc, utan din kreditvärdighet hos aktörer och långivare som använder just uc som kreditupplysningsföretag. Det är innehållelt i upplysningen som påverkar din kreditvärdighet eftersom innehållet (bortsett från antal förfrågningar hos uc) som är det viktiga och dessutom till stora delar desamma, oavsett vilket kreditupplysningsföretag som används. Sedan är det upp till varje långivare att godkänna lån till personer även om de har låg eller dålig kreditvärdighet. Det är exempelvis inte självklart att alla långivare ger avslag på lån även om de använder uc och du har betalningsanmärkningar. Du kan söka snabblån utan uc kontroll eller snabblån som använder uc kontroll. Välj ett lån som passar vad det gäller villkoren för lånet i sin helhet. Om du inte lyckas få lån där de använder uc som kreditupplysning, kan du pröva med lån utan uc. Att pröva att söka lån utan uc är riskfritt eftersom du kan söka flera lån utan uc samtidigt utan att din kreditvärdighet påverkas negativt.
 

Hur länge finns en uc kontroll kvar

Varje förfrågan hos uc sparas hos dem under 12 månader. Det är alltså hur många förfrågningar du har sammanlagt under de senaste 12 månaderna som sparas hos Upplysningscentralen AB. Andra kreditupplysningsföretag hämtar inte ut information om antal förfrågningar hos uc.

Det kan vara svårt att veta eller komma ihåg när de senaste förfrågningarna gjordes men principen är som följer i detta exempel:

Månad 1 år 1: 1 uc kontroll (summa 1 uc kontroll)
Månad 2 år 1: 1 uc kontroll (summa 2 uc kontroller)
Månad 3 år 1: Ingen uc kontroll
Månad 4 år 1: Ingen uc kontroll
Månad 5 år 1: 2 uc kontroller (summa 4 uc kontroller)
Månad 6 år 1: Ingen uc kontroll
Månad 7 år 1: 2 uc kontroller (summa 6 uc kontroller)
Månad 8 år 1: Ingen uc kontroll
Månad 9 år 1: 1 uc kontroll (summa 7 uc kontroller)
Månad 10 år 1: 1 uc kontroll (summa 8 uc kontroller)
Månad 11 år 1: Ingen uc kontroll
Månad 12 år 1: Ingen uc kontroll
Månad 1 år 2: Ingen uc kontroll (summa 7 uc kontroller)
Månad 2 år 2: Ingen uc kontroll (summa 5 uc kontroller)
Månad 3 år 2: Ingen uc kontroll (summa 5 uc kontroller)
osv.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar