Låna trots låg kreditvärdighet (juli 2016)

Låna trots låg kreditvärdighet Låna trots låg kreditvärdighet
Att låna trots låg kreditvärdighet kan för många kännas helt hopplöst. Många gör misstaget att i desperation skicka iväg allt för många ansökningar om lån till "fel" långivare med konsekrensen att en ännu sämre UC-scoring registreras i takt med antalet ansökningar. Låg kreditvärdighet kan uppstå av olika anledningar men de vanligaste är betalningsanmärkning. Det finns många lån som kan godkännas även för den som vill låna pengar trots betalningsanmärkning.
Ett annat vanligt skäl till låg kreditvärdighet är så enkelt som många förfrågningar hos UC, detta oavsett om förfrågan ledde till ett ekonomisk åtagande eller inte. I de fallen är det relativt enkelt att låna pengar utan uc kontroll.
Med skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten är det däremot väldigt svårt att bli godkänd för lån. Dessutom krävs att du har säkerhet för lånet om du vill ansöka om så kallat omstartslån, vilket man kan göra genom Marginalen Bank.
 

Låna utan uc och med betalningsanmärkning

Den absolut sämsta kombinationen är förstås många förfrågningar hos uc, betalningsanmärkning, skulder sedan tidigare och låg eller medellåg inkomst i förhållande till fasta utgifter. Sitter man i den situationen ska man vara mycket försiktig med att ta nya lån och det är inget vi vill råda personer att göra. De flesta kommuner i landet, tillhandahåller kostnadsfri ekonomisk rådgivning till sina kommuninvånare. Den som ändå av olika skäl måste låna pengar i ett akut skede för att exempelvis undvika fler betalningsanmärkningar eller ärende hos Kronofogdemyndigheten ska i första hand leta efter ett billigt lån utan uc kontroll.

I de här lägena kan man tala om multipel låg kreditvärdighet som man måste säga är det absolut sämsta läget att hamna i. Kanske är det i det här läget dags att sluta låna pengar och istället undersöka vilka andra vägar som finns för att lösa sina finansiella problem. Är det inte helt livsviktigt för dig att låna pengar, borde vi rekommendera att du avstår men det avgör du naturligtvis helt på egen hand.

Vi tror att du är den som vet hur du bäst tar dig ur en besvärlig ekonomisk knipa och är det att låna med betalningsanmärkning så är det säkert det rätta valet.

Vill du istället bita ihop och försöka komma på fötter med din ekonomi och allt runt omkring dina inkomster och utgifter så kan vi också hjälpa dig. Genom att göra slag i saken och en gång för alla bestämma sig för att det måste till en förändring, kan man komma ganska långt.
Att skaffa mer inkomster i kombination med att kraftigt sänka sina utgifter är den enda rätta utvägen om inte ens ett lån kan hjälpa en att få ordning på allt.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar