Smslån utan uc kontroll (fördelar och nackdelar)

smslån utan uc kontroll smslån utan uc kontroll
Smslån utan uc kontroll är egentligen detsamma som alla lån utan uc kontroll och alltså har begreppet smslån i den bemärkelsen att man lånar genom att skicka ett sms, spelat ut sin roll. Det tillhör det förflutna att man lär sig olika koder som ska sändas iväg tillsammans med kontonummer och annat krångel i ett SMS. Numera gör man detta enkelt i sin smartphone eller dator istället.

Numera är det mer tidsenligt att utgå ifrån att smslån utan uc kontroll är precis detsamma som övriga kategorier av lån man kan söka på nätet givet att ansökan sker online från dator eller smartphone och att man får svar direkt på skärmen angående huruvida lånet blir godkänt eller inte. Den viktiga skillnaden här ska alltså vara att det är UTAN UC KONTROLL.
 

Varför vill man söka SMS lån utan UC?

Hur kan det komma sig att efterfrågan på smslån utan UC ökar så kraftigt och varför vill man söka utan UC?
Varje gång en långivare eller någon annan för den delen, begär en kreditupplynging genom UC blir detta registrerat och sparas i UC's register i 12 månader framåt. Det enda sättet att få färre UC förfrågningar är att låta bli att medverka till att det uppstår några nya.

Många förfrågningar hos UC inverkar negativt på en privatpersons kreditvärdighet men bara för de andra långivarna som också de använder sig av UC som kreditupplysningsmetod. Kreditupplysningar genom andra företag såsom till exempel Creditsafe eller Bisnode sparas inte i något gemensamt register och det sänds inte heller vidare för information till UC's register.

Det här är den främsta och egentligen den enda fördelen med smslån utan UC kontroll. Det kan vara en mycket viktig aspekt att ta hänsyn till om man har ett pågående arbete med att förbättra sin kreditvärdighet.
 

Vanliga vanföreställningar om smslån utan UC

Det finns de som lever i tron att en UC kontroll är detsamma som en kreditupplyning och det har vi redan redogjort för att det inte är. En annan vanföreställning är att det inte går att få några andra lån än smslån utan UC om man har låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar. Det är också fel eftersom det kommer fler och fler lån där man förvisso anlitar UC men där man ändå kan bli beviljad lån trots både betalningsanmärkningar och låg scoring i övrigt.

Vissa av de lån som har lägre trösklar för personer med låg kreditvärdighet men som tar UC, är faktiskt billigare än smslån utan UC kontroll så här gäller det att se upp och undersöka olika möjliga lånelösningar innan man förhastar sig. Detta gör man lämpligast genom en snabb och enkel jämförelse av olika aktuella snabblån.
 

Priser för smslån utan UC kontroll

Priserna för smslån utan UC skiljer sig egentligen inte så avsevärt mycket om man jämför med likvärdiga lånelösningar men som ändå tar UC kontroll. Det är sällan just förekomsten av UC eller inte som avgör ett låns pris och ränta över huvud taget. Däremot finns det tydliga kopplingar till lånet återbetalningstid som kallas för löptid i ekonomiska termer.

Återbetalningstiden är de antal dagar, månader eller år som du har på dig att betala tillbaka skulden inklusive räntor och eventuella avgifter. Räntan och avgifterna är det som kreditlämnaren ska tjäna pengar på. En låg ränta under kort tid, kommer inte att vara affärsmässigt motiverat i förhållande till risken långivaren tar genom att låna ut pengarna. Därför är det ganska lätt att förstå att för att låneföretagen ska kunna överleva på sin verksamhet, behöver räntorna vara i nivå med både risk och förtjänst. Sammanfattningsvis kan man alltså inte tilldela smslån utan UC nackdelen med höga räntor utan det är något som har med olika låns löptid att göra.

För att kunna jämföra priser på olika smslån och snabblån som inte använder UC behöver man alltså titta på den effektiva årsräntan eller ännu bättre den effektiva månadsräntan om en sådan finns angiven.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar