Skuldfinansiering - större lån (april 2016)

Räkna på lån och skuldfinansiering Räkna på lån och skuldfinansiering
Skuldfinansiering kan vara en lönsam affär för dig som låntagare eftersom många kan spara upp till flera tusenlappar per månad på att samla lån till ett enda skuldfinansieringslån.

Kanske har du många små lån och krediter som du vill sänka kostnaderna för både vad det gäller ränteutgifter, aviseringsavgifter men också hela månadskostnaden som helhet. Att sanera sin egen ekonomi har blivit vanligt att göra med jämna mellanrum så oavsett om ditt behov är av akut karaktär eller inte så kan det vara värt att fortsätta läsa.

Med skuldfinansiering menas i allmänhet att man finansierar sina gamla skulder genom att ta ett nytt lån där man samlar alla (eller så många som möjligt) av sina tidigare lån och krediter. Det går att förtidsinlösa alla lån och krediter som man har tagit och i Sverige ska sådant vara kostnadsfritt om inget annat framgår av ditt låneavtal. Det är dock väldigt sällynt och det troliga är att du inte har sådana krediter.

Beroende på privatekonomisk situation och förutsättningar så finns det olika typer av lån för skuldfinansiering. Ett större lån är ofta billigare än det vi traditionellt sett brukar kalla för mindre snabblån, smslån och övriga lån utan uc kontroll. Vilket lån som passar just dig, avgörs av hur mycket pengar du behöver låna och hur din kreditvärdighet ser ut.
 

Hur planerar man inför skuldfinansiering

Att göra en planering för att skaffa sig en fullständig överblick är ett viktigt steg. Många slarvar med det här steget eftersom man är ivrig att lösa klumpen man har i magen över sin dåliga situation.

Ett argument för att motivera dig att inte hoppa över det här steget är att du kommer att kunna spara mer pengar på skuldfinansieringen om du väljer att lösa rätt lån vid rätt tillfälle och därtill behöver du ju faktiskt veta hur mycket pengar du behöver låna.

Särskilt viktigt är det att göra detta om man misstänker att det nya lånet man ska ta, omöjligt kan bli avsett för att lösa samtliga tidigare skulder med anledning av att det är för stora skulder för att täckas av ETT nytt lån.
 

Skuldfinansiering uträkning behov

Genom att leta fram alla dina räkningar på lån och krediter kan du snabbt och enkelt räkna ut dina nuvarande kostnader. Du vill ju förstås sänka dina månadskostnader eller kanske sänka bara räntan med bibehållen total månadskostnad men för att kunna göra det måste du först bilda dig en uppfattning om nuläget.
 

Skuldfinansiering uträkning
Skuldfinansiering uträkning

Det önskade "nyläget" har många en ganska vag uppfattning om men en bra tumregel är att ansöka om längre återbetalningstid än du tror att du kan klara av och sedan göra extraamorteringar om ekonomin tillåter. Ju längre återbetalningstid, desto lägre belopp att betala varje månad.

Sök lämpliga lån för skuldfinansiering.

Mer om detta och beskrivning av hur man gör för att söka skuldfinansiering finns förstås att läsa på vår sida som fördjupar sig i just det här ämnet.
 

Andra begrepp och termer som ofta används men som i sak är detsamma som skuldfinansiering är: skuldsaneringslån, samla lån, skuldkonsolidering, nystartslån och omstartslån utan säkerhet.

Det enda man inte ska förväxla skuldfinansiering med är begreppet skuldsanering, som är något annat än detta. Vid skuldsanering har man helt tappat kontrollen över sin ekonomiska situation för all överskådlig tid framöver.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar