Låna 50000 kr med betalningsanmärkning (feb 2016)

Många kanske tror att det är omöjligt att låna 50000 kr med betalningsanmärkning, vilket det absolut inte behöver vara.

Visst, man ska väl inte sticka under stolen med att det alltid är svårare att hitta och då de där riktigt billiga lånen med lägsta räntan om man har betalningsanmärkning över huvud taget men lån finns det, även om man har en eller till och med flera betalningsanmärkningar.

Flera olika banker och låneinstitut har nämligen insett att allt fler av deras presumtiva lånekunder kanske har gamla betalningsanmärkning även om de med god marginal klarar av sina nya ekonomiska åtaganden.

Om man inte lyckas hitta ett lån på 50000 kr med betalningsanmärkning, är nästa alternativ att ta 2 lån som man kan bli godkänd för trots anmärkningar och gamla utmätningsförsök. Det är inte ens säkert att det blir dyrare bara för att man tar två olika lån. Vill man därtill också låna 50000 kr utan att det görs någon kreditupplysning genom UC (Upplysningscentralen AB) så är det helt nödvändigt att vända sig till fler än en långivare.

I takt med att lån och lånevillkor förändras allt eftersom marknaden för snabblån på 50000 kr förändras till konsumenternas fördel, kommer det att bli ännu lättare att hitta bra lån i just den här storleksordningen. Det är vi ganska säkra på.

För den som vill låna större belopp än 50000 kr kan det däremot vara knepigt att hitta det över huvud taget om vi håller oss till att skriva om förutsättningen att få lån hos en och samma långivare i det här fallet. Men som sagt det finns många lån som du kan bli godkänd för som är på mindre belopp än 50000 kr.
Allt vanligare blir exempelvis lån på 40000 kr och särskilt blir det allt mer förekommande med sådana lån som inte heller tar UC kontroll utan använder sig av andra kreditupplysningsmetoder.

Innan man söker lån med betalningsanmärkning genom låneförmedlare, bör man var lite insatt i vilka banker som den aktuella låneförmedlaren samarbetar med. På så sätt kan man nämligen göra en rimlighetsbedömning om det kommer att kunna gå att låna 50000 kr med anmärkning genom dem.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar