Skuldfinansiering jan 2016

Skuldfinansiering för privatpersoner Skuldfinansiering för privatpersoner
Genom skuldfinansiering för privatpersoner är det många som skaffar sig ett bättre ekonomiskt utgångsläge för att få mer pengar över till annat varje månad. Skuldfinansiering innebär i korthet att man samlar sina lån och krediter till ett eller på sin höjd ett par större lån och använder pengarna till att betala av de gamla lånen.

Att samla lån är en god idé oavsett om man är i en brådskande sits att få bättre ekonomi eller om man bara är ute efter att omförhandla sina lån för att få bättre ränta eller andra villkor. Ett lån för skuldfinansiering tar man i form av lån utan säkerhet för privatpersoner. Den här typen av lån kallas även för blancolån och innebär att man inte behöver ha någon särskild säkerhet för lånet man tar. Större lån (över 30000 kr) är som regel lån där långivaren använder sig av UC som kreditupplysning medan man kan ta små och medelstora lån utan uc kontroll. Vilket lån du ska välja för skuldfinansiering beror helt och hållet på vilket belopp du är i behov av att låna och också i vilken utsträckning du själv uppfyller villkor/krav för just det lånet som du tänker ansöka om. Smslån lämpar sig mer sällan som skuldfinansiering men allt beror förstås på hur högt belopp du behöver låna.

Det första man ska göra när man vill samla sina lån är förstås att bilda sig en god uppfattning om hur mycket pengar man vill/behöver låna och hur mycket lånet får kosta per månad i amortering och ränta sammanslaget. Ofta är det max lånebeloppet i kombination med återbetalningstiden som är avgörande när man väljer lån. Har man därtill exempelvis lite lägre kreditvärdighet eller till och med betalningsanmärkning så avgränsas möjligheterna avseende vilka valmöjligheter man har när man ska söka lån för skuldfinansieringen.

Sök rätt lån för skuldfinansiering utifrån dina egna individuella ekonomiska förhållanden. Det finns i allmänhet ett bra lån för egen skuldsanering för de flesta som inte är kraftigt överskuldsatta eller har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Att vara överskuldsatt är för övrigt ett relativt begrepp och kanske har du ändå chansen att söka ett lån för att sanera dina gamla skulder utan hjälp från utomstående (bortsett från lånet då).
 

Samla lån trots många förfrågningar hos uc

Om man har god ekonomi i största allmänhet men har många förfrågningar hos uc kan man ändå söka efter lämpliga privatlån utan säkerhet. Att ha många förfrågningar hos uc innebär att man fått en lägre eller rent utav dålig kreditvärdighet och då kanske man måste välja lån med större omsorg än om man har en god kreditvärdighet.

Att söka lån trots många förfrågningar och också ta chansen att samla lån med många förfrågningar hos uc så ska man välja ett lån där det anges att de beviljar lån till många, även de kanske fått ett nej på låneansökan hos sin vanliga bank. Det är inte det att de långivarna är mer vårdslösa än andra men du kan räkna med att du som regel får en lite sämre ränta pga din kreditvärdighet. Ett lån går alltid att lösa i förtid och om du har många förfrågningar hos uc kan du om du får ett lån med lite sämre ränta, alltid omförhandla det senare när du inte längre har så många förfrågningar hos uc. En förfrågan hos uc ligger kvar i 12 månader från det datum som förfrågan gjordes. Ansök om skuldfinansiering trots många förfrågningar hos uc och får du ändå nej, kan du pröva att ansöka om lån utan uc kontroll.
 

Lån utan uc kontroll - en sista utväg

För den som har drabbats av låg eller dålig kreditvärdighet av olika skäl, kanske ett lån utan uc kontroll är den enda möjligheten att få lån över huvud taget. Ett lån utan uc kontroll bör rent generellt sett vara den sista utvägen eftersom det i allmänhet har något sämre ränta än ett mer traditionellt privatlån hos större banker. Anledningen till att dessa lån är något dyrare är att långivaren tar en större risk när de lånar ut pengar till en person med låg eller dålig kreditvärdighet. Det är dock inte så att alla lån är sämre, det finns även lån utan uc som tillämpar individuell räntesättning. De lånen ges till personer med både god och dålig kreditvärdighet och desto bättre kreditvärdighet, desto lägre ränta. Ett populärt lån utan uc kontroll som också tar individuell hänsyn och ger ränta utifrån invidivuella förutsättningar är Frogtail så om du är osäker kan du ansöka om att låna 25000 kr utan uc kontroll och med dålig kreditvärdighet. Inte ens betalningsanmärkning behöver vara ett hinder så länge du inte har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar