Låna med skuld hos Kronofogdemyndigheten

Har olika omständigheter gjort att du har skuldsaldo hos Kronofogden? Då har du säkert redan blivit smärtsamt medveten om att det är mycket svårt att låna pengar. Här är några tips till dig som behöver ta dig ur detta och bli skuldfri åtminstone hos Kronofogdemyndigheten till att börja med.
 

Låna med skuldsaldo hos Kronofogden Låna med skuldsaldo hos Kronofogden

Att låna pengar med skuld hos Kronofogdemyndigheten var mycket svårt. Har du en bostad som du kan ställa som säkerhet för lånet ökar möjligheten att få lån även om du har skuldsaldo.

Den som har skuld hos Kronofogden har försatt sig i en situation med väldigt låg kreditvärdighet och är skulden av större karaktär är ofta det enda sättet att få lån att låna pengar med en bostad som du själv eller någon närstående äger, som säkerhet för lånet.

Om syftet med lånet är att du vill bli skuldfri från Kronofogden för att få ordning på dina skulder och din ekonomi, är det en mycket god idé att ansöka om ett nystartslån. Om du inte vill plågas av ditt skuldsaldo under många år framöver, kan ett nystartslån hjälpa dig att komma ur din situation mycket snabbare,
 

Lågt förtroende skadar

När du fått ett skuldsaldo hos Kronofogden kommer banker och låneföretag att visa lågt förtroende för dig. Vissa skulder kan visserligen hamna hos fogden väldigt snabbt och nästan utan dröjesmål. Kvarstående skatt som du inte betalar är ett sådant exempel.

Av just den anledningen att vissa skulder hamnar väldigt snabbt hos fogden, är det många banker som ser med blidare ögon på just den typen av allmänna skulder. Har du däremot skulder hos Kronofogden som handlar om misskötta lån och krediter, är ditt förtroende mycket skadat.
 

Långivaren tar en stor risk

När du ansöker om lån och bevisligen haft svårt att hantera dina tidigare skulder, tar banken en stor risk om de lånar ut pengar till dig. Om du ändå får ett lån behöver du först och främst använda det till att göra dig skuldfri hos Kronofogden så att inte den nya banken som du får lån hos, tar risken att inte få sina pengar tillbaka.

Det är nämligen så att om du tar ett nytt lån och sedan får ett utslag om löneutmätning, kommer du inte kunna återbetala det nya lånet heller, eftersom du kommer att få behålla så lite pengar varje månad.
 

Lån du kan söka trots aktuellt skuldsaldo

Låna med skuld hos Kronofogdemyndigheten Låna med skuld hos Kronofogdemyndigheten
Behöver du ett större lån trots skuldsaldo, kan du alltid pröva att söka lån hos Svea Ekonomi som är en specialbank. De riktar sig i stor utsträckning till personer med ett lite brokigt förflutet när det handlar om kredithistoriken. Det finns även en bank som heter Nystart Finans som hjälper skuldsatta även om de har skuldsaldo hos KFM. Ännu en bank som kan hjälpa dig under förutsättning att du har en bostad att ställa som säkerhet för lånet, är Marginalen Bank omstartslån.
 

Låna med tidigare skuldsaldo

Tidigare skulder som förekommit, behöver inte vara ett lika stort problem men även i de här lägena kommer de flesta upptäcka att ens kredithistorik blivit ordentligt nersmutsad.

Lån som man kan få trots tidigare skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten är något enklare att hitta så länge skulden inte är aktuell vid det tillfället som du söker. För att nämna ett exempel på ett sådant lån kan vi tipsa om att det är värt att söka lån hos GoodCash som är ett lån med hög tolerans för låg kreditvärdighet och tidigare skuldsaldo.

Självklart finns fler sådana lån och gränsen brukar vanligtvis gå vid att du inte ska haft något skuldsaldo hos KFM det senaste året.
 

När du riskerar att få skuldsaldo

För den som har en svår ekonomiskt situation och "bara" ligger på gränsen till att få en skuld hos Kronofogdemyndigheten är tiden knapp. Om du av någon anledning överväger att låta betalningar förfalla till indrivning genom Kronofogden skall du snabbt agera istället.

Att låta skulder gå till indrivning genom Kronofogdemyndigheten är det sämsta man kan göra. I sådana lägen är det bråttom att reda ut sina betalningar och då kan ett akut lån utan uc kontroll vara lösningen för att betala sina räkningar så att de inte går vidare till Kronofogdemyndigheten.

Det är viktigt att du gör allt du kan för att förhindra att du sitter i en svår skuldfälla. Om du lånar pengar för att inte få ärenden hos Kronofogden måste du ändå ta tag i din ekonomiska situation för att den inte ska förvärras.

Ta kontakt med dina fordringsägare och undersök möjligheten att få lägre betalningskrav under några månader och försök att snåla så mycket som möjligt på allt som inte är livsnödvändigt under en period. Lägg sedan alla pengar du kan på att betala dina skulder.

Att söka mer långsiktiga lösningar på dina ekonomiska problem är absolut en nödvändighet. Kanske kan du samla ihop gamla lån och krediter till ett enda större lån och på det sättet få lägre månadskostnader totalt sett för dina lån och krediter.
 

Tiden kan vara knapp

Ett vanligt misstag som många gör är att vänta för länge med att söka hjälp för ekonomiska problem. Det kan vara allt från att orken att ta tag i situationen inte finns, till skamkänslor och en för hög tro på att saker och ting ska lösa sig av sig själv.

Att bara förneka att man har ekonomiska problem är också en vanlig orsak till att tiden rinner iväg och gör situationen värre.

Din kommun har skuldrådgivare som du kan vända dig till om du inte på egen hand vet hur du ska gå tillväga för att skapa de bästa förutsättningarna för dig själv att komma ur en dålig ekonomi.
 
När tiden är knapp för att ordna till ekonomin
När tiden är knapp för att ordna till ekonomin

Det här inlägget publicerades ursprungligen i november 2015 men redigerades till viss del 2020-02-23 med uppdaterade länkar och andra små justeringar.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar