När passar smslån och för vem?

Smslån Smslån
Smslån passar alla typer av tänkbara låntagare. Däremot finns det givna tillfällen där smslån passar bättre än andra tillfällen. Det är med andra ord utifrån situation och tillfälle du skall välja vilken typ av lån du lämpligast ansöker om.

Till att börja med finns det absolut ingen vits med att hänga upp sig på just själva begreppet eller kategorin "smslån" eftersom smslån numera utgörs av en salig blandning av olika typer av lån som faller inom kategorierna smslån, sms lån, mikrolån, snabblån, meddelandelån och ett antal fler begrepp som alla egentligen handlar om snabba lån med snabb ansökan och pengarna utbetalda  snabbare än om du skulle besöka en vanlig landbaserad bank.

Att själva ansökan görs genom att sända sms till långivaren är i dagsläget en omodern metod som inte heller fyller kraven på identifiering fullt ut så de allra flesta lån online kan faktiskt falla inom kategorin smslån om man istället tar hänsyn till att det är den snabba hanteringen med ansökan från smartphone eller dator som utgör själva begreppet.
Den som därtill använder BankID på fil på dator eller på mobil enhet, kan slutföra hela låneprocessen från ansökan till tecknat avtal bara genom några enkla knapptryckningar och det är faktiskt ganska vanligt att utbetalningen av lånet sker samma dag eller senast dagen efter godkänt lån.

Det som istället skiljer smslån, snabblån, mikrolån m.fl. åt handlar om lånebelopp, återbetalningtid, ränta och villkoren i övrigt. Vi betonar åter igen att det inte har att göra med vad lånet kallas eller vilken kategori man anser att lånet hör hemma inom utan snarare att villkoren skiljer sig mellan olika långivare.

För den som vill ansöka om smslån där långivaren själv omnämner sina låneprodukter som just smslån kan göra det men urvalet är betydligt större om du söker bland snabblån eller lån utan uc kontroll, där du sammantaget finner de flesta snabblån på den Svenska marknaden online.
För den som direkt vet att det är snabblån eller smslån med lång återbetalningstid man söker så kan man lätt hitta sådana lån också.

Lån av den här typen lämpar sig allra bäst när man är i akut behov av att låna pengar snabbt. Är behovet av karaktären bråttom men inte akut så rekommenderar vi att man först ser över de olika privatlån utan säkerhet som finns för att se om man kan få bättre villkor och ränta än vid ansökan om de andra mindre snabblånen.
 

Gör avvägda val och använd sunt förnuft

Det är svårt att ge några andra råd ärn att man gör ansöka om ett SMS-lån med sunt förnuft. De tillåtna lånebeloppen vid denna typ av lån är ofta, som sig bör, i de lägre nivåerna då säkerheten för kreditgivaren, är något begränsad i förhållande till andra konsumentlån som kräver bättre kreditvärdighet.

Utöver detta är det ingen hemlighet att SMS-lånen ofta är bland de dyrare konsumlånen att ta, eftersom låneperioden vanligtvis är väldigt kort. Det i sig är det faktiskt inga konstigheter med, även om det kan kännas orimligt dyrt när man sitter och jämför det med lån som har kanske 3-4% ränta.

Ett SMS-lån kan passa som allra bäst om man enbart står i behov för ett mindre lån i några veckor varpå det förväntas kunna återbetalas i sin helhet. Populära alternativ till smslån är numera olika former av kontokrediter online som ofta är billigare än smslånen.

Behöver man ta ett lån under en längre tid än bara en månad finns det otaligt många andra konsumentlån med betydligt lägre omkostnader som man snabbt och enkelt kan ansöka om online med sitt BankID.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar