Nytt P2P lån på ingång

Låna av andra privatpersoner Låna av andra privatpersoner
P2P låneförmedlare fungerar som en mellanhand och förmedlare av lån mellan privatpersoner eller även så kallade p2p lån. "Peer-to-peer-lån" som det också kallas är när privatpersoner lånar ut pengar till andra privatpersoner men med en mellanhand som administrerar hela låneprocessen och även administrationen under själva lånetiden.

Du som låntagare märker egentligen ingen skillnad mellan p2p lån och ett vanligt lån men det händer faktiskt att personer som haft svårt att få lån hos sin vanliga bank, upplever det som lättare att få ett p2p lån.

P2p lån är en växande kategori av lån utan säkerhet för privatpersoner och det finns lite olika typer av lån. Det finns en typ av lån där låntagaren beviljas lån utan vidare medan och det finns lån där långivarna ser "riskscoringen" men inget mer. Det är dock en ganska utdöende metod eftersom de som lånar ut pengarna hellre vill låta förmedlaren göra den bedömningen. Givetvis skyddas din integritet även i de fall man jobbar på det här sättet och de som anmäler intresse för att låna ut pengar till dig kommer inte få ta del av känsliga personuppgifter utan kommer att se basuppgifter såsom ålder, inkomst, kreditvärdighet osv.

Du kommer att bli erbjuden ränta utifrån kreditvärdighet och ju bättre kreditvärdighet du har, desto bättre ränta och större chanser att investerare vill låna ut pengar till dig. Oftast sprids risken för de som lånar ut pengar så att ett lån ges av flera olika långivare istället för en enda annan privatperson.

Eftersom det är tänkt att de privatpersoner som ska låna ut pengar till dig, anmäler intresse för att låna ut pengar till dig kan tiden från ansökan till lån variera. Behöver du ta ett p2p lån snabbt kan Savelend vara ett alternativ eftersom de är snabbare i sin hantering. Hos Savelend kan du dock låna en väsentligt mindre summa pengar.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar