Smslån utan uc kontroll

Smslån utan uc kontroll Smslån utan uc kontroll

Smslån utan uc kontroll

Man kan nog utan vidare påstå att de allra flesta smslånen är utan kreditupplysning genom företaget UC och därmed alltså smslån utan uc kontroll, därmed inte sagt att det handlar om att det är att söka lån utan kreditupplysning. Visst finns det undantag vad det gäller uc kontroll då flera smslån på senare tid faktiskt börjat använda sig av just uc kontroll istället för andra typer av kreditupplysningar. Att en långivare för smslån eller snabblån börjar använda sig av uc kontroll kan bero på flera saker men vanligtvis är det fortfarande så att det är lättare att få ett smslån än ett vanligt privatlån utan säkerhet eftersom långivare för smslån som regel är beredda att ta en högre risk vad det gäller att låna ut pengar till personer med lite lägre kreditvärdighet. Det är också det främsta skälet till att smslån i många fall kan upplevas som lite dyrare än vanliga lån som inte kategoriserar sig som smslån.

Det finns många myter om smslån och i många fall handlar det om att smslån inte är till för gemene man utan bara för personer som hamnat i någon form av ekonomisk knipa, vilket är en sanning med modifikation. Visst är det så att smslån som regel är lättare att få än andra lån eftersom de flesta tillåter en något sämre kreditvärdighet än vanliga banker normalt sett gör men det betyder inte nödvändigtvis att smslån bara passar för dem som har låg eller dålig kreditvärdighet.

Ett smslån passar bra när man av olika skäl behöver pengar tillfälligt och kan eller vill återbetala med lite kortare återbetalningstid utan att kreditscoringen hos exempelvis uc skall påverkas negativt. Kanske handlar det om att man inom överskådlig tid har för avsikt att ansöka om ett större lån som använder sig av uc kontroll och att man därför inte vill belasta sin kredithistorik med förfrågningar genom uc kontroll. Det finns faktiskt smslån med lång återbetalningstid också och vissa lån som kategoriseras som smslån har en lång återbetalningstid på ända upp till 5 år.

Det man kan tänka på när man tar ett smslån med lång återbetalningstid är att överväga alternativet att ta ett mer traditionellt privatlån utan säkerhet som tar uc kontroll eftersom det ibland eller snarare ganska ofta går att få ännu bättre ränta och villkor i övrigt. Att återbetala ett smslån under 5 års tid kommer att innebära en ränta på ganska höga belopp i förlängningen och det finns andra snabblån som är billigare om du är beredd att långivaren gör en uc kontroll.

Att ansöka om lån när man har skuld hos Kronofogdemyndigheten är aldrig att rekommendera eftersom det för det första är i det närmaste omöjligt att få ett lån utan säkerhet om man har skuld hos Kronofogden. Därtill är skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten en signal på att du kanske har stora problem med din privatekonomi och därför bör undvika att skuldsätta dig ytterligare. Det finns dock ett fåtal långivare som kan godkänna lån även för personer med skuldsaldo hos Kronofogden men då handlar det om smslån av mindre karaktär (några tusenlappar) och skulden hos Kronofogden behöver vara av det mindre slaget. Den som har en mindre skuld hos Kronofogdemyndigheten kan i särskilda fall få smslån hos Savelend.

Vill du ansöka om smslån och snabblån utan uc kontroll så kan du välja på över 40 olika smslån och snabblån som inte använder sig av uc kontroll.

 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar