Skuldfinansiering - så gör du

Skuldfinansiering - gör så här Skuldfinansiering - gör så här
Skuldfinansiering är enklare än vad många tror och det är mycket bättre att göra något åt dyra lån och krediter än att bara vara passiv och se på medan sin dåliga ekonomi eller ofördelaktiga lån och krediter bara löper på månad för månad.

Skuldfinansiering för privatpersoner är uteslutande allra bäst när du får ett bra lån med fördelaktiga villkor och låg ränta. Det är mycket enklare än många tror både att förbereda och ansöka om lån för skuldfinansiering online. Fördelen är ju också att du slipper boka tid på en bank och sitta och förklara för en banktjänsteman hur du tänkt, när du kan göra allt hemma i lugn och ro.
 

Skuldfinansiering utan säkerhet

Allra vanligast är att man ansöker om lån för skuldfinansiering utan säkerhet. Har man väldigt låg eller rent av dålig kreditvärdighet så är det alltid en fördel om man kan skaffa sig en medsökande eller har en bostad som man kan sätta som säkerhet för lånet men det finns  några banker som är särskilt bra för att ansöka om lån för att lösa andra dyra lån och krediter. En av de banker som lånar ut pengar online är Bank Norwegian som lånar ut upp till 400000 kr online helt utan säkerhet. Vi skall återkomma till dem senare i detta inlägg.

Det finns många som tror att det enda sättet att få lån om man har lån sedan tidigare är att ansöka om lån utan uc kontroll, vilket är helt felaktigt. Däremot finns det risk för ett så kallat automatiskt avslag om din kredithistorik innehåller allt för många förfrågningar hos UC. Innan du ansöker om lån utan uc kontroll bör du testa att ansöka om lån hos en bank online för att testa den möjligheten allra först. Det finns banker som du kan låna pengar snabbt hos online och som även är banker som säger ja till fler lån och många, kan till och med bli positivt överraskade av att få lån trots att den vanliga banken man har redan har sagt nej. Tips nummer ett - ge inte upp!
 

Redo för ansökan om skuldfinansiering

Om du redan vet hur mycket pengar du behöver låna för att lösa andra dyra lån och krediter är det bara att sätta igång med att ansöka om skuldfinansiering för privatpersoner. Du bör i detta fall ha en uppfattning om vilket belopp du behöver låna och även hur mycket pengar per månad du vill lägga på att återbetala lånet. De allra flesta lånen online tillhandahåller en enkel beräkning där du redan vid ansökan kan se på ett ungefär hur mycket ditt lån kommer att kosta per månad, givet ett visst belopp och en viss återbetalningstid. Sedan kan du bara testa dig fram med olika lånebelopp och återbetealningstider innan du klickar på skicka ansökan.
De allra bästa lånen för skuldfinansiering är privatlån utan säkerhet och då framförallt hos långivande banker som ger lån till personer som redan har skulder.
Vi har redan tidigare nämnt att Bank Norwegian är en bank som beviljar lån till många och även om du fått nej från din vanliga bank kan det definitivt vara värt ett försök att ansöka om lån hos dem. Du får dock inte ha betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Om du av någon anledning inte vill pröva att söka lån hos Bank Norwegian kan du välja ett annat lån som är bra för skuldfinansiering.
 

Förberedelser före ansökan om skuldfinansiering

Förberedelserna är enkla och dessa förberedelser skulle du ha behövt göra även om du besöker din vanliga landbaserade bank. Fördelen med att låna pengar snabbt online, även vad det gäller skuldfinansiering är att du kan ansöka om flera lån och välja i lugn och ro vilket lån som passar dig bäst.

Steg 1: Räkna ihop dina totala skulder som du vill lösa genom att ta ett skuldfinansieringslån.

Steg 2: Räkna ut hur mycket de lånen kostar vart och ett för sig varje månad och slå ihop detta så du vet hur mycket lånen kostar dig idag. Det är viktigt att skilja på amortering och ränta eftersom du strävar efter att sänka dina räntekostnader.

Nu har du fått en summa som du behöver låna och du vet också hur mycket du betalar idag för de lån och krediter du har. Är syftet att sänka den totala månadskostnaden oavsett återbetalningstid så är det enkelt, då kan du bara välja ett passande lån för skuldfinansiering utan säkerhet och pröva att göra ansökan.
Är det snarare så att du samtidigt är noga med att sänka dina räntekostnader så behöver du söka efter ett lån som ger dig en lägre ränta än du har idag. Har du många dyra smålån eller gamla smslån så är det ganska enkelt att hitta andra lån som är betydligt billigare i ränta.
 

Samla lån trots många förfrågningar hos uc

Om du har råkat ut för dålig kreditvärdighet på grund av många förfrågningar hos uc så är lån utan uc kontroll ett alternativ även om det inte är lika fördelaktigt när det handlar om skuldfinansiering. Skälet till detta är enkelt och det är att mindre lån utan uc kontroll i allmänhet är dyrare lån än större lån där man använder sig av uc kontroll.

Du kan låna 30000 kr utan uc kontroll hos Onea eller så kan du ansöka om att låna 25000 kr utan uc hos Frogtail. Det senare, Frogtail är vanligtvis det billigaste lånet utan uc kontroll eftersom de använder sig av så kallad individuellt satt ränta. Ju bättre kreditvärdighet du har, desto lägre ränta kommer du att bli erbjuden.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar