Samla lån med många förfrågningar hos UC

Har antalet UC förfrågningar blivit lite för många på sistone? Då kan du stöta på problem när du vill ta ett lite större lån för att samla ihop gamla skulder och krediter. Här är våra bästa tips för att du ska kunna lyckas med din låneansökan trots många förfrågningar.
 

Det är så lätt att dra på sig många små lån, krediter och att köpa saker på avbetalning nu för tiden. Helt plötsligt finner du dig själv i en situation då det mesta av lönen går åt till att göra olika avbetalningar på skulder du ådragit dig på olika sätt.

Du bestämmer dig för att förändra din situation för ett bättre utgångsläge framöver men mängden tidigare UC förfrågningar sätter stopp för dina planer.
 

5 tips på vad du kan göra för att ändå få ett lån

  1. Lägg ner lite tid på att hitta en långivare som har högre tolerans än andra när det handlar om många förfrågningar.
  2. Ansök om lån där UC förfrågningar inte spelar någon som helst roll.
  3. Skaffa dig marginaler för att passera kreditbedömningen
  4. Kolla upp när dina förfrågningar gjordes så att du vet när de försvinner från UC's register.
  5. Var diciplinerad och sök inte lån som använder UC förrän de gamla förfrågningarna har försvunnit.

1. Slarva inte - välj med omsorg

Att välja lån med omsorg är extra viktigt när du är medveten om att många förfrågningar hos UC har gjort att du tappat förtroende i form av sänkt scoring.
Många tror att det enda som återstår är dyra lånelösningar som inte fyller sin funktion om man vill använda pengarna till att samla ihop gamla skulder med. Men så behöver det faktiskt inte vara. Det kan fortfarande finnas billigare lösningar.

Det du ska leta efter är långivare som inte lägger så stor vikt vid om du råkar ha fått många UC under de senaste 12 månaderna. Så länge du inte har skuldsaldo hos Kronofogden bör det inte vara en omöjlighet att hitta en lösning på dina behov. Sök bland alla samlingslån med hög acceptans för många UC.
 

2. Ansök hos långivare som struntar i UC

Att anlita just UC som kreditupplysningsföretag är det nästan bara stora banker som gör. Men ändå kommer du att snubbla över även mindre lån som använder UC i som en del av sin kreditbedömning. Tänk på att summan du önskar låna spelar roll i helheten och det är inte säkert att du får avslag även om långivaren beställer sin upplysning från UC även om du har många tidigare förfrågningar.

Säkrast om du inte vill ta några som helst risker är att du håller dig till att söka lån som inte bryr sig om att ta upplysning från UC utan istället jobbar med andra samarbetspartners. Den som vill låna utan UC har fortfarande ett förhållandevis stort antal lån att välja mellan, även om det maximala lånebeloppen är lägre än för många andra valmöjligheter.

Tänk på att varumärken som möjliggör att du samlar lån utan UC, oftast är snäppet dyrare än andra alternativ.
 

3. Skaffa dig trovärdighetsmarginaler

Att många UC sänker en privatpersons kredigvärdighet enligt UC's scoring står klart för de flesta som är pålästa. Detta kan alltså lätt bli till ett problem när man vill låna pengar och många kan känna en stor frustration över att det faktiskt minskar möjligheterna att låna pengar när man fått många förfrågningar hos UC.

Vissa banker ger automatiskt avslag om du har fler förfrågningar än de anser rimligt men hos många andra, är antalet förfrågningar bara en del av en långivares sammantagna bedömning.
Detta kan du utnyttja till din fördel om du ser till att skaffa dig goda marginaler när det gäller de övriga krav som den aktuella långivaren har på dig som söker.
 

Höj din trovärdighet för lån
Höj din trovärdighet för lån

Ansök om lån där du i övrigt, förutom antalet UC har god marginal och uppfyller deras övriga krav över förväntan. Med det menar vi att du ska söka lån där du ligger så långt som möjligt över inkomstkrav och om du inte har betalningsanmärkningar kan det vara smart att söka sådana lån som kan godkänna personer med anmärkning, även om just du inte har sådana. På det här sättet säkerställer du att du har goda marginaler gällande andra krav som långivaren har, vilket i vissa fall faktiskt kan väga upp sådant som till exempel stort antal UC förfrågningar.
 

4. Koll på läget

Förmodligen har du sökt lån och fått ett svar att du har många förfrågningar hos UC. Många nöjer sig med det och letar bara vidare efter andra möjligheter. Visst kan det i undantagsfall räcka med det i det mycket korta perspektivet men vill du inte veta hur och när du får förändrade förutsättningar?

Att söka andra lösningar i det akuta skedet, är inte särskilt konstigt. Men tänk om det finns andra vägar att gå och de till och med är inom räckhåll?

Leta upp din senaste kopia på en UC förfrågan så kommer du att se när i tid de olika förfrågningarna gjordes. Det tar 12 månader för dem att försvinna och därför kan det för många vara värt att ha kännedom om när det är. Kanske sökte du många lån vid den här tiden för ett år sedan? Har du turen att ha marginalerna på din sida kanske de försvinner inom den närmsta tiden. Det är nämligen så att oavsett mängden så förvinner de ett visst datum och då kan du söka lån utan att ha alla dessa förfrågningar med dig i bagaget.
 

5. Var disciplinerad så löser tiden ditt problem

Tiden kommer att lösa dina problem och det tar maximalt 1 år innan alla dina gamla förfrågningar är borta. Genom att vara stenhård mot dig själv och inte söka några nya lån som använder UC, kan du alltså nolla saldot i fråga om antal förfrågningar.

Om du är disciplinerad försvinner alltså förfrågningarna så småningom. Hur lång tid det tar beror på när du fick dem. Det kan ta en dag eller 12 månader, ta reda på vad som gäller för dig enligt steg 4.
 

Stora svårigheter och akut behov ändå

Om du har stora svårigheter att bli godkänd av olika kreditföretag, är du utlämnad till att söka andra enkla lösningar. Detta även om de i vissa fall kan vara både dyrare och mer opraktiska.
I sista hand kan du ändå söka snabba och mindre lånelösningar för att samla lån utan UC upp till ett begränsat belopp.

Hur mycket lån du vill samla ihop, kommer att avgöra vilken nytta det kommer att göra för dig men det är ändå definitivt värt att undersöka vidare.
 

Det här inlägget skrevs ursprungligen 2015-08-21 men har uppdaterats med korrekta länkar 2020-01-21.
Författare: Kristina Eriksson
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar