Att välja rätt lån online

Låna pengar snabbt online Låna pengar snabbt online
Att välja rätt lån online kanske är enkelt om man har vanan inne och vet hur det går till att låna pengar snabbt online. Vet man dessutom vad olika lånekategorier innebär och fördelar respektive nackdelar med alla de lånelösningar som står att finna i ett brett utbud av olika lån så är det ännu enklare men även den som känner sig relativt säker på sin sak, kan ibland behöva lite råd, tips eller vägledning vad det gäller olika typer av lån för olika tillfällen. Idag skall vi försöka reda ut begreppen lite för dej som tvekar och inte vet vilken typ av lån du skall välja.
 

Låna pengar snabbt

Många som söker på lån online har som huvudsyfte att de vill låna pengar snabbt. Andra har som huvudsyfte att slippa boka tid och besöka en vanlig bank eftersom det är lättare och snabbare att låna pengar online. Vi vågar nog påstå att alla lån online går snabbare i låneprocessen än om du skulle boka tid hos en bank som du sedan måste besöka för att diskutera olika möjligheter till lån.
Så, är du ute efter riktigt snabb hantering av din ansökningsprocess med pengarna synliga på ditt konto så snabbt som samma dag eller senast dagen efter, talar vi oftast om lån på upp till 50000 kr eller lägre belopp. På den här sidan kallar vi den typen av lån för snabblån, sms lån eller årslån utan uc kontroll. Tänk på att även andra lån inom kategorin privatlån utan säkerhet och lån för skuldfinansiering också går snabbt men det kan ta upp till ett par bankdagar ibland innan du faktiskt ser pengarna på ditt konto. Sammanfattningsvis är alla lån du ansöker om online, snabbare än lån på en vanlig bank.
 

Snabblån och sms lån

Snabblån och sms lån är samma typ av lån men med olika benämningar. Det är få sms lån som tillhör den kategori av lån som lanserades i samband med att begreppet sms lån först kom, de karaktäriseras av att det går att ansöka om lån genom att skicka ett sms via sin mobiltelefon. Just den typen av lån har idag spelat ut sin roll eftersom de flesta av oss har smartphone eller lätt och snabb tillgång till en dator att ansöka från online. Den viktigaste skillnaden mellan lån både inom kategorin snabblån och inom kategorin sms lån, tycks numera istället vara ett antal andra faktorer såsom:
- Lån med eller utan uc kontroll
- Lån som godkänns trots betalningsanmärkning
- Max lånebelopp
- Max återbetalningstid

Du kan ansöka om snabblån eller sms lån, vilket av dem du väljer spelar ingen roll i sig, titta istället på villkoren i övrigt och välj det snabblån som passar dig allra bäst utifrån vilka önskemål du har på ditt lån.
 

Lån utan uc kontroll

Lån utan uc kontroll är bra att välja om man av någon anledning helst vill undvika att kreditupplysning förs genom företaget Upplysningscentralen AB. Lån utan uc kontroll används oftast av låntagare som antingen bara helt enkelt inte vill att uc används, eller av låntagare som tidigare ansökt om lån där de använt uc och fått ett nej. Tänk dock på att det inte är säkert att du får nej av nästa långivare eller bank bara för att du fick det av den förra. Dra inte på dig för många uc förfrågningar eftersom det i sig sänker din kreditvärdighet hos andra banker som använder uc. Har du redan många förfrågningar hos uc kan det också vara värt att ansöka om lån utan uc kontroll.
 

Låna till skuldfinansiering

Att låna pengar för att samla andra lån och krediter, kallas för att man ansöker om att låna pengar för skuldfinansiering och skall absolut inte förväxlas med skuldsanering som är en helt annan sak.

När du väljer lån för skuldfinansiering gäller det oftast att hålla nivån på månadskostnaderna nere för att få mer pengar över till annat. Lämpliga lån för skuldfinansiering finns inom olika kategorier och man kan faktiskt ansöka om lån även om man har betalningsanmärkning.
 

Låna pengar med betalningsanmärkning

Att låna pengar med betalningsanmärkning är fullt möjligt medan det är väldigt mycket svårare att få lån om du har skuld hos Kronofogdemyndigheten. Numera kan du låna pengar med betalningsanmärkning både genom snabblån men också genom ett antal låneförmedlare.
 

Privatlån utan säkerhet online

Så länge det inte handlar om att du vill låna pengar med en bostad eller bil som säkerhet, kan man säga att de allra flesta kategorier av lån tillhör privatlån utan säkerhet. Även snabblån och sms lån tillhör faktiskt den här kategorin. Det finns en rad olika lån att välja mellan när du vill låna pengar snabbt utan säkerhet.
 

Nu hoppas vi att vi hjälpt till att räta ut några frågetecken kring vad olika lån inom olika kategorier kan vara lämpade för.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar