Ekonomin i botten efter semestern sommar 2015

Utgifter på hög Utgifter på hög
Efter semesterperioden är det många som upplever sig befinna sig på ruinens brant med ekonomin i botten. Särskilt efter semesterperioder då den Svenska sommaren varit som minst charmig med en hel del regn och kanske ett större behov av att göra saker med familj och vänner som faktiskt kostat mer pengar än man egentligen haft råd med.

Nu gäller det förstås att snabbt ta tag i situationen och få kontroll över sin ekonomi innan betalningspåminnelser och i värsta fall även betalningsanmärkningar, är ett faktum. Om du vet med dig att du har överkonsumerat under sommaren och faktiskt kommer att få svårigheter att klara din ekonomi framöver är det bästa tipset att se över hushållets ekonomi snabbt. Att göra en budget och se vilka utgifter man kan minska är ett bra första steg. Då kommer du att räkna ut hur mycket pengar du måste försöka spara in framöver eller i allra värsta fall hur mycket pengar det kommer att fattas i din budget framöver. Sedan gäller det att vidta alla möjliga åtgärder för att få ordning på sin ekonomi igen.

Om det fattas pengar finns bara två lösningar som gärna tillämpas i kombination. Det första och absolut bästa sättet är att drastiskt skära ner på kostnader och leva så snålt man bara kan framöver. Om man räknar på det och ser att pengarna ändå inte kommer att räcka är det faktiskt bättre att snabbt ta ett lån för att komma i ordning med sin ekonomi, än att bara låta räkningar förfalla och betalningspåminnelser droppa in. Ett alternativ kan också vara att kontakta de som skickar fakturor till en (oavsett vad det gäller) och be att få göra upp en betalningsplan.

Om du ändå sliter ditt hår och inte förstår hur ekonomin skall gå ihop sig framöver är som sagt ett lån en av de snabba lösningarna. Om du har lån och krediter sedan tidigare skall du i första hand undersöka möjligheten till skuldfinansiering av något slag eftersom det brukar löna sig i längden för de allra flesta. Många kan sänka sina månatliga utgifter för lån och krediter med ganska stora summor så det kan lösa en ekonomisk kris för många hushåll.

Att skaffa sig de där extra inkomsterna som kommer in utöver den vanliga lönen är ytterligare ett alternativ och många gör "garage-rensningar" och "förråds-resningar" i syfte att sälja saker de inte själva har anvädning av längre. Att snabbt skaffa sig ett extrajobb kan också vara en lösning men det är för många lättare sagt än gjort.

Även om det sällan är snabblån och smslån som är aktuella i sådana här situationer, kan det vara en lösning för den som har svårt att få lån i övrigt. Annars förordar vi att du tittar på dina möjligheter att ta ett mer traditionellt privatlån utan säkerhet. Försök att få så låg ränta som möjligt och kanske räcker det att ta ett lån utan ränta på kort sikt.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar