Låna med betalningsanmärkning Aug 2015

Låna med betalningsanmärkning Låna med betalningsanmärkning
Att låna med betalninganmärkning är numera efterfrågade lån när det gäller att låna pengar online. Lån trots betalningsanmärkning är ingen omöjlighet, däremot skall man ställa sig själv frågan om det verkligen är så att man har så pass bra koll på sin ekonomi att det är lämpligt att ansöka om lån trots att man redan har betalningsanmärkning.

Vi kan inte ge råd kring huruvida man skall ansöka om lån trots betalningsanmärkning utan utgår ifrån att varje person själv avgör om det är läge att ta lån trots betalningsanmärkning. Dessutom kan det ju finnas tusen olika skäl till varför en betalningsanmärkning har uppstått. En betalningasnmärkning som dessutom ligger kvar hos uc i 3 år.

Låt oss utgå ifrån att du ändå bestämt dig för att du behöver låna pengar och behöver då ett lån där de godkänner låntagare med betalningsanmärkning.

Det finns olika långivare och olika låneprodukter där de accepterar betalningsanmärkningar i viss utsträckning. Hos vissa långivare kan du få lån med betalningasnmärkning även om du har fler än en anmärkning och hos vissa får betalningsanmärkningarna inte vara "färska". Allt sådant brukar framgå där du gör din låneansökan och gör det inte det kan du ändå pröva att ansöka om lån trots betalningsanmärkning. Det är däremot ingen idé att ansöka om lån med betaningsanmärkning om det faktiskt framgår att långivaren INTE accepterar låntagare med anmärkning.

Många tror att de bara kan ansöka om lån med betalningsanmärkning om de ansöker om snabblån och smslån utan uc och med betalninganmärkning men det är faktiskt helt felaktigt. Numera samarbetar även ett antal låneförmedlare med långivande banker som kan acceptera att du har betalningsanmärkning.

Att låna pengar utan uc kontroll och med betalningsanmärkning är förstås lätt att tro att det är det lättaste sättet att få lån på om man nu av någon anledning dragit på sig en eller flera betalningsanmärkningar. Visst, det ligger en del sanning i att lån utan uc kontroll i viss mån är lättare att få med låg kreditvärdighet men det finns flera lösningar och även årslån utan uc med betalningsanmärkning.

Om du med anledning av flera relativt färska betalningsanmärkningar har lyckats skada din kreditvärdighet väsentligt är det bäst att försöka låna pengar genom lån som inte tar uc och därutöver också lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkning. Det man redan från början skall vara medveten om är att där individuell ränta tillämpas, kommer lånen att bli dyrare i ränta ju lägre kreditvärdighet du har. De flesta snabblån och sms lån med betalningsanmärkning, tillämpar dock inte individuell räntesättning (med några få undantag). Det innebär i korthet att alla låntagare får i princip samma ränta när vi talar om de flesta snabblån och smslån. Ett undantag vad det gäller lån utan uc och med betalningsanmärkning, är Frogtail eftersom de tillhör en av de få som sätter individuell ränta och att den dessutom i allmänhet blir lägre än de flesta andra snabblån och smslån.

Sammanfattningsvis kan man säga att lån med betalningsanmärkning skall användas med försiktighet om du har de minsta lilla aningar om att du inte kan reda upp din ekonomi i det hyffsat korta perspektivet. Generellt sett skall man undvika lån om man inte är helt säker på att ekonomin kommer att reda upp sig inom kort. Det är förstås ingen fara att låna pengar med betalningsanmärkning om det är gamla betalningsanmärkningar som ligger och spökar. En betalningsanmärkning finns vanligtvis kvar hos kreditupplysningsföretagen i 3 år.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar