Snabblån vs Sms lån

Sms lån eller snabblån
Sms lån, smslån, snabblån, mikrolån, minilån, meddelandelån, mobillån. Är förvirringen total?

Nu skall vi försöka reda ut begreppen någorlunda och förse våra läsare med några grundläggande skillnader och "icke-skillnader" också för den delen. Det är många som faktiskt undrar vad skillnaden mellan alla olika lånekategorier är och särskilt gäller det inom de kategorier som handlar om sms lån och snabblån.
 

Snabblån

Vi börjar med begreppet snabblån som blivit allt mer vanligt. Egentligen ligger begreppet i var och ens eget tolkningsutrymme men själva ordet "snabb" talar ju för att någonting skall vara snabbt eller gå snabbt till. Vi på www.kontanter.nu väljer allt som oftast att kategorisera alla olika lån utifrån vad varje långivare själva kategoriserar sig inom för typ av lån.
I dagsläget är det väldigt många långivare, banker och låneförmedlare som kategoriserar sig som snabblån av den enkla anledningen att det går snabbt att göra sin ansökan om lån och att ansökningsprocessen går snabbt. Så, då kan vi vara överens om att det finns lån inom alla möjliga kategorier som faktiskt också "kvalar in" i begreppet "snabblån".

Ett exempel på en bank som kategoriserar sig inom både snabblån och mobillån trots att de är en bank som egentligen beviljar privatlån utan säkerhet av det mer traditionella banklån är BankNorwegian. Bank Norwegian kategoriserar sig själva inom snabblån och mobillån av skälet att man kan fullfölja hela ansökningsprocessen på ett snabbt sätt på dator, mobil eller surfplatta.

Begreppet snabblån har de faktum inte heller något alls att göra med kreditupplysningars vara eller icke vara eller om man kan få lånet trots betalningsanmärkningar.

Slutsats angående begreppet snabblån:
Alla lån som går snabbt att ansöka om och som ger snabbt svar på huruvida lånet blivit godkänt eller inte, faller inom kategorin "snabblån" om man väljer att se det på det här sättet. Det betyder att inom kategorin snabblån kan du hitta både traditionella privatlån utan säkerhet, snabblån såsom många föreställer sig ett snabblån, mobillån, sms lån och alla möjliga lån med snabb ansökan och svar direkt.

Hos www.kontanter.nu finns en uppdelning som gör att du kan leta efter lämpliga snabblån eller större privatlån med snabb ansökan, allt detta för att göra det enklare för våra läsare att hitta rätt typ av lån. Det finns förstås även en lång rad andra kategorier av lån hos www.kontanter.nu.
 

Sms lån, smslån, meddelandelån

Det traditionella sms lånet så som det ursprungligen var utformat när det först kom, karaktäriserades av att man kunde skicka ett sms för att ansöka om lånet. Detta var långt före smartphones kom och därmed var det ett snabbt och smidigt sätt att låna pengar utan att varken vara uppkopplad på dator eller besöka en bank.

Numera har de allra flesta en smartphone och kan koppla upp sig och göra ansökan online om alla möjliga tänkbara sorters lån så själva sms hanteringen har spelat ut sin roll för länge sedan även om sms hanteringen lever kvar hos vissa traditionella sms lån.

Skillnaden mellan smslån och andra snabblån är i det närmaste obefintlig om du räknar bort de större lånen som går snabbt att ansöka om. Inom kategorin snabblån skiljer det sig i princip ingenting alls förutom att vissa lån fortfarande medger ansökan genom sms men då främst för redan registrerade kunder och alltså handlar det om återkommande låntagare.

Hantering, ansökningsprocess och utbetalning är helt oaktat om lånet är kategoriserat som sms lån eller snabblån. Så skillnaden är med andra ord ingen alls. Vi på www.kontanter.nu har ändå valt att enbart kategorisera smslån i den kategorin om långivaren själv har kategoriserat sig inom den kategorin. Däremot har vi på www.kontanter.nu valt att enbart nämna sms lån utan uc kontroll inom kategorin sms lån och sms lån som använder sig av uc kontroll finns i kategorin snabblån

Slutsats angående begreppet sms lån:
Begreppet har spelat ut sin roll och istället är det andra faktorer som gör att en låntagare väljer en viss typ av lån. Inom kategorin faller många olika kategorier in med likvärdiga villkor som sms lån.
- Sms lån
- Snabblån
- Lån utan uc
- Lån med betalningsanmärkning
- Årslån
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar