Snabba lån med medsökande

Låna pengar med medsökande är ett sätt att lättare få låna pengar om man har låg inkomst eller dålig kreditvärdighet i övrigt. Faktum är att det är väldigt mycket lättare att få lån om man kan ange en medsökande på lånet och ofta kan även den som trodde det var helt omöjligt att få låna pengar, faktiskt få ett lån beviljat tillsammans med en medsökande.
Lån med medsökande handlar framför allt om de mer "traditionella" privatlånen och så kallade blankolån utan säkerhet och till skillnad mot lån utan medsökande är detta ofta lån där långivaren använder sig av uc kontroll. Vill man låna pengar utan medsökande och utan uc kontroll finns andra lånealternativ.

Vad  innebär det att låna pengar med medsökande?
En medsökande kommer att vara "solidariskt betalningsansvarig", vilket gör att om man i ett hushåll skall låna pengar till något så är det enkelt och säkert inte heller särskilt komplicerat att söka lånet tillsammans. Båda personerna som ansöker om lånet är lika mycket betalningsansvariga även om den ena personen kommer att stå som "huvudlåntagare".
Att det är lättare att få lån med medsökande säger sig själv då banken har rätt att kräva betalningen av vem som helst av låntagarna om betalningarna skulle upphöra av någon anledning. Detta gör att risken som banken tar är lägre än om det bara är en ensam person som står för lånet. Detta är skälet till att det är mycket lättare att få lån tillsammans med medsökande även om ena personen eller till och med båda personerna har relativt låg kreditvärdighet om den skulle ansöka om lån ensam.

Hur fungerar lån med medsökande vid ansökan?
Vid ansökan uppger man både huvudlåntagarens uppgifter och den medsökandes uppgifter. Vid uc kontroll kommer det att göras en uc kontroll per person så båda lånesökande kommer att få en omfrågningskopia på sin uc kontroll. Man MÅSTE givetvis tillfråga sin medsökande innan man ansöker om lån.

Vem kan vara medsökande?
I de allra flesta fall kan vem som helst vara medsökande till ett lån eftersom det faktiskt förekommer att man köper saker tillsammans även med andra än riktigt nära familjemedlemmar. Lättast att få lån tillsammans med medsökande är om den medsökande är en familjemedlem eller sambo då det anses som relativt okomplicerat och inte särskilt konstigt att man söker lån med medsökande i samma hushåll eller med någon man är släkt med.

Vilka lån är lättast att få om man har dålig eller låg kreditvärdighet och vill pröva att ansöka om lån med medsökande.
Ja allt beror förstås på kreditvärdigheten i övrigt men långivare som är beredda att ta en högre risk om du kan ordna en medsökande finns. Om skälet till att du väljer att låna tillsammans med medsökande helt enkelt är att du tror att du kommer att få nej på din ansökan annars, kan du pröva någon av nedanstående banker i första hand. Handlar det enbart om att du skall köpa något tillsammans med någon annan och vill ha solidariskt ansvar för lånet kan du söka och jämföra olika privatlån utan säkerhet.

Lån med medsökande vid låg kreditvärdighet

Marginalen Bank privatlån utan säkerhet - banklån online
Lättare att få lån med medsökande
Låna pengar direkt: 25000 - 350000 kronor
Återbetalning: Upp till 12 år
Åldersgräns: 20 år
Inkomstkrav: 120000 kronor per år före skatt
UC kontroll: Ja
Låna med betalningsanmärkning: Nej
Ränta: Individuellt satt ränta beroende på individuella förutsättningar

Öka dina chanser för lån ännu mer

Vill du öka dina chanser ännu mer att få lån tillsammans med medsökande, kan vi rekommendera att du ansöker om lån hos en låneförmedlare. En låneförmedlare är gratis att använda och den stora fördelen är att du får erbjudanden om lån från flera olika banker trots att det bara görs EN UC kontroll. Sedan väljer du/ni vilket lån som passar er allra bäst. De bästa låneförmedlarna för lån med medsökande finner du här:

SevenDay låneförmedlare
Lån utan säkerhet hos SevenDay, bra villkor och låna med medsökande!
Jämför privatlån: Jämför lån på mellan 10000 - 300000 kronor
Återbetalning: Upp till 12 år
Åldersgräns: 20 år
Inkomstkrav: Individuell bedömning utifrån ansökan och önskat lånebelopp.
UC kontroll: Ja en uc kontroll men erbjudande från flera banker.
Låna med betalningsanmärkning: Nej du kan inte få lån om du har betalningsanmärkning.

"Bästa ränta garanti" ger goda förutsättningar för billiga privatlån utan säkerhet.
* Lägsta ränta från 3,75%

Jämför lån och använd "bästa pris garantin" hos SevenDay.
 

Advisa låneförmedlare
Lån utan säkerhet hos Advisa, bra villkor med medsökande!
Jämför privatlån: Jämför lån på upp till 400000 kronor
Återbetalning: Upp till 12 år
Åldersgräns:  18 år
Inkomstkrav: Individuell bedömning utifrån låneansökan och önskat lånebelopp
UC kontroll: Ja
Låna med betalningsanmärkning: Nej
Ränteklass: Individuellt satt ränta*. Låg/medel/hög beroende på individuella förutsättningar.
Lägsta ränta från 3,25 %*

Jämför lån online och välj det erbjudande som är billigast och passar dig bäst.

För dig som behöver veta mer om vad medsökande till lån innebär, kan du sätta dig in i det lite mer innan du ansöker om lån.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar