Årslån utan uc kontroll - villkor

Årslån utan uc kontroll med bra villkor - finns det?

Efterfrågan på årslån utan uc kontroll ökar ständigt. Dels för att många inser fördelen med att få en löptid som är längre än bara några få månader, vilket är vanligt vid så kallade snabblån och sms lån men framförallt för att årslån ofta öppnar upp möjligheten att låna större belopp utan uc kontroll. Idag finns långivare som lånar ut upp till 10000, 20000, 30000, 40000 och 50000 kr utan ut kontroll. Delvis är det samma långivare som står bakom ett antal av lånen men du har fortfarande möjlighet att ansöka och få årslån utan uc kontroll hos tillräckligt många långivare och banker för att fortfarande kunna välja vilket lån som passar dig bäst.

OBS! GAMMAL INFORMATION SOM STÄMDE VID INLÄGGET MEN INTE LÄNGRE! (2016)
Inlägget finns kvar enbart i syfte att bevara historien kring Thorns låneprodukter som numera ser ut så här.

För bra lån som använder andra företag än UC finns massor av intressant läsning och olika jämförelser.

LEASY, Klicklån och Thorn är exempel på långivare inom samma koncern och hos dessa långivare kan du låna upp till 40000 och 50000 utan uc kontroll. Löptiden hos dessa tre (LEASY, Klicklån och Thorn) är upp till 72 månader, vilket motsvarar 6 år. Däremot är det sällsynt att bli beviljad lån hos dem alla samtidigt så tänk på det när du gör din ansökan att dessa tre långivare i grunden tillhör samma koncern och samma långivare.

Onea är ett annat exempel på en långivare som lånar ut upp till hela 30000 kronor utan uc kontroll. Deras löptid är 24 månader och innebär med andra ord en högre månadskostnad och snabbare avbetalningstid.

Man behöver tänka på att lån utan uc kontroll i princip alltid är dyrare i ränta än lån hos banker och långivare som faktiskt gör sin kreditupplysning genom UC (Upplysningscentralen) och därför är det i princip alltid bättre att ansöka om ett privatlån hos en bank som tar uc.

Trots detta, kan det finnas många skäl till varför det finns fördelar att ansöka om lån utan uc kontroll, oavsett om det är ett årslån eller om löptiden är kortare. För de flesta är skälet antingen att man inte vill att ens kreditvärdighet skall påverkas negativt genom förfrågan hos uc eller så är det för att man har betalningsanmärkningar eller redan har många förfrågningar hos uc. UC lämnar ut en kreditupplysning som bygger på ett scoringsystem och eftersom de flesta banker har en automatisk bedömning som till stor del grundar sig på detta scoringsystem, får många nej på sin ansökan även om de skulle ha fått ett ja om de ansökte om ett lån utan uc kontroll. Scoringsystemet fungerar på det sättet att din kreditvärdighet räknas ut utifrån ett antal faktorer. Bland annat handlar det om antal beviljade krediter, utnyttjade krediter, antal förfrågningar hos uc de senaste 12 månaderna, betalningsanmärkningar, inkomst m.m. Scoringen ger sedan en poängsumma som avgör just uc’s syn på din kreditvärdighet. Eftersom betalningsanmärkningar sänker din kreditvärdighet kraftigt, kan just betalningsanmärkning vara ett starkt skäl till att välja lån utan uc kontroll.

Kan man få bra villkor för årslån utan uc kontroll? Svaret är ja – hos Klicklån, LEASY och Thorn får du i allmänhet bra villkor när du lånar utan uc kontroll. Det finns även ett antal andra långivare som inte använder sig av uc kontroll och som dessutom beviljar lån trots betalningsanmärkning. Innan man tar lån när man har betalningsanmärkning, bör man fundera över om det är rätt läge att låna pengar men eftersom en betalningsanmärkning som regel ligger kvar i 3 år, finns ingen anledning att avråda bara av det skälet att man har betalningsanmärkning. Det är bara du själv som kan avgöra om det är läge att låna pengar eller inte trots betalningsanmärkning.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar