Skuldsanering och skuldfinansiering

räkna på skuldfinansiering och skuldsanering
Låt oss utgå ifrån att du sitter och räknar på skuldfinansiering och funderar på om skuldsanering vore ett tänkbart alternativ för dig och din ekonomi. En vanlig myt idag är att många tror att det är enkelt att både ansöka om och att faktiskt bli godkänd/beviljad för skuldsanering. Det är förvisso helt sant att både ansökan om och antalet beviljade skuldsaneringar ökat med åren men det beror på att fler upptäcker att de kan kvalificera sig för skuldsanering, snarare än att det blivit lättare att få sin ansökan beviljad.

Ansökningsprocessen och utredningen när du ansöker om skuldsanering är mycket djupgående och du måste förklara i detalj var, när och hur dina skulder har uppstått och varför du inte klarat av att betala dem. Du måste vara beredd på att beskriva mycket utförligt hur du skött din ekonomi och vad du spenderat pengar på. Både de pengar du lånat och de pengar du haft i inkomst som helhet. Trots detta får de allra flesta avslag på sin ansökan och det kan innebära att du med ett ännu större vemod, bara konstaterar att du helt utan integritet ändå måste klara dig utan skuldsanering.

Av alla dessa skäl som nämts vill vi starkt avråda från att ansöka om skuldsanering innan du uttömt precis alla möjligheter att själv ordna upp din ekonomi genom att istället ansöka om skuldfinansiering och genom att få ordning på din ekonomi på egen hand.

Vid skuldfinansiering ansöker du om ett större lån för att betala av tidigare lån och krediter och på så sätt sänka dina månadskostnader för lån och krediter för en dräglig ekonomisk situation framöver. Många söker lån för att självsanera sina skulder alldeles för sent och det är verkligen värt att tänka på att om du redan börjat få skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten eller betalningsanmärkningar, kommer dina möjligheter att hitta ett bra lån som passar för ändamålet att minska drastiskt.

Inför detta är det förstås viktigt att du har räknat på hur stort lån du behöver och hur mycket du klarar av att betala på lån varje månad. Det är en god idé att göra en budget för att räkna ut hur mycket du klarar av att amortera per månad. Om du har mycket dålig ekonomi bör du inte heller låna till mer än du behöver för att lösa dina dyra skulder.

Att samtidigt vidta åtgärder för att få mer pengar, är viktigt även om det är lätt att slappna av när man samlat ihop sina skulder. Kanske behöver du ta dig en funderar på vad som gjorde att du hamnade i den här situationen? Om svaret på den frågan är "klockrent" och problemen är lösta, kan du koppla av på riktigt men om du tror att du behöver göra mer för att få en bra ekonomi på sikt, ska du inte ge upp i första taget.

Det finns många sätt att få bättre ekonomi på och det är viktigt att påminna sig själv om att det handlar om en god balans mellan inkomster och förväntade utgifter som skapar en sund och bra privatekonomi.
Visst finns det olika sätt att skaffa snabba pengar på men var också noga med att planera för framtiden.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar