Nya snabblån och smslån utan uc

Ibland är det svårt att veta om ett lån verkligen är en nyhet på marknaden eller om det bara är ett gammalt lån som bytt skepnad och i de förekommande fallen även namn.
Det händer lite då och då att snabblån och smslån byter ägare eller att företaget de drivs av, byter företagsform av någon anledning.

Vi tror att det blir allt mer vanligt att man som långivare också inser vikten av förnyelse och variation eftersom många kunder kanske föredrar att bryta ny mark och vända sig till andra långivare.

Att låntagare är en "otrogen" målgrupp är det inget konstigt med, då strävan efter billigare och bättre lånelösningar är självklar för oss som konsumenter.

Många långivare väljer också att utveckla befintliga varumärken för att bättre anpassa dem så att de ligger i tiden och motsvarar kundernas förväntningar på ett bättre sätt. Allt handlar förstås om konkurrens och att det är faktiskt i stor utsträckning är "konsumenternas marknad".

I takt med att nya lån kommer och gamla lån försvinner, kan det trots allt vara svårt för oss konsumenter att hinna hänga med i de olika förändringar som sker. Att gå vilse i vilka lån som egentligen tillhör samma företag är också ett växande problem för oss som konsumenter. Om det här med att olika företag har flera olika låneprodukter, fördjupar vi oss senare.
 

Lån som tillhör samma företag

Lån som egentligen tillhör samma företag skapar inte bara förvirring hos oss konsumenter. Det är inte alltid det heller framgår på de olika lånens webbplatser, vilka lån som också lyder under samma företag men under olika varumärken.

Ibland är lånen snarlika och ibland är de väldigt olika och det finns egentligen två saker som kan ställa till problem för oss:

  • Flera lån som är snarlika men något är billigare - hur väljer man rätt?
  • Företag med många olika lån men med begränsningar hur många lån man kan ha eller hur mycket man kan låna.
Vi kommer att utöka informationen om de här punkterna allt eftersom men än så länge kan du jämföra lånen hos Thorn som har många olika varumärken och hos S&A Sverige AB som har många olika lån.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar