Jämför lån - Zmarta ny låneförmedlare

Zmarta är en av många i raden av det som är känt som förmedlare av lån. Affärsidén bygger på att Zmarta kopplar samman presumtiva låntagare (konsumenter) med långivare och banker som letar efter kunder.

När du ansöker om lån genom Zmarta är det med andra ord inte hos Zmarta du söker lån utan hos någon av alla de banker som Zmarta samarbetar med. Att söka lånet är gratis för dig som låntagare och om du inte tackar jag till de lån som erbjuds, händer ingenting. Om du istället väljer att tacka ja till något av de lån som erbjuds dig genom Zmarta, får de en förmedlingsavgift av banken du tackade ja till. För dig som konsument, kostar det inget extra och lånet blir inte dyrare för att du tog det genom Zmarta. Snarare tvärtom.

Lån blir som regel billigare när man söker dem genom en förmedlare för alla banker försöker pressa sig så mycket det bara går för att "vinna" tävlingen om att erbjuda det bästa och billigaste lånet till dig. Det är en klar fördel för oss som konsumenter.

Många är redan medvetna om fördelarna när det gäller förmedlare och fler och fler upptäcker vinsterna med att låna på det här sättet. En annan fördel med Zmarta är att genom att söka via en låneförmedlare kan man samla lån och jämföra lån på ett enkelt sätt utan någon större egen ansträngning.

En sak som många kanske inte tänker på är att man kan vara lite försiktig avseende att söka lån genom flera låneförmedlare samtidigt. Det är förvisso inga nackdelar i sig men det som händer är att för varje ansökan görs en UC kontroll och en omfrågandekopia sänds till de banker som förmedlaren har ett upprättat partnerskap med. Även om det bara görs en UC kan du alltså få svar från många olika lån.
Men se upp innan du söker hos flera förmedlare samtidigt eftersom många av dem har samarbetsavtal med exakt samma banker och då är det lite bortkastat.
Det är alltid gratis att använda en tjänst för att jämföra lån genom en förmedlare och det finns goda chanser att bli erbjuden bra privatlån utan säkerhet.

Lär dig mer om hur låneförmedlare fungerar och läs om vilka låneförmedlare som samarbetar med samma banker.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar