Frogtail vacklar ordentligt

Många har lagt märke till Folkefinans AS nya varumärke Frogtail. Vårt förtroende för varumärket har dock fått sig en liten törn eftersom de sedan lanseringen vacklat fram och tillbaka. Det handlar både om deras max lånebelopp men också gällande sina kreditbedömningar.

Vi ska förklara vad vi menar med detta:
Sedan företaget lanserade varumärket Frogtail, har lånevillkoren ändrats väldigt många gånger. Lånebeloppen har svajat betänkligt uppåt och neråt och från att från början ha erbjudit lån på 20000 kr, har det ändrats uppåt och nedåt i flera omgångar. Som mest har man kunnat söka lån på 50000 kr men den möjligheten har Frogtail återtagit igen.

I starten verkade det också som att Frogtail gav lån till väldigt många, oavsett om man hade lite sämre kreditvärdighet men en sorts automatiserad sortering gör att allt fler från nekande svar eller erbjudande om att låna exempelvis 5000 kr även om de ansökte om betydligt högre lånebelopp.

Ett sånt här beteende skulle i värsta fall kunna tyda på att Frogtail har fått eller är nära att få påpekanden av Finansinspektionen angående sina kreditbedömningar. Det behöver förstås inte vara så men det skulle kunna vara en signal på just detta.

Behöver man vara orolig för att söka lån hos Frogtail?
Svaret på den frågan är nej, oavsett skälen till varför de velar fram och tillbaka i såna lånevillkor så kommer de liksom andra lån att tvingas stabilisera sig. Konkurrensen är stenhård och att tappa förtroende genom såna småsaker som att ändra lånevillkoren fram och tillbaka kommer de att tvingas sluta med på sikt.

Frogtail utan UC eller inte?
Många tar ofta fel på UC och kreditupplysning och det drabbar även Frogtail liksom andra lån i samma kategori. Frogtail använder inte Upplysningscentralen AB när de beställer sina kreditupplysningar. Alla kreditföretag som sysslar med seriös utlåning är i princip tvingade att ta en skriftlig kreditupplysning från ett av de företag som tillhandahåller sådana.

En bra tanke om ett unikt lån.
Det är ganska uppenbart att företagets tanke med varumärket var att sticka ut från mängden. Genom att erbjuda ett sms lån med individuell ränta, skiljer det sig onekligen från mängden. Däremot skapar det inte tillräckligt förtroende så länge de ändrar övriga villkor fram och tillbaka även om själva grundtanken med ett annorlunda lån i kategorin, på många sätt är briljant.
 

Flera etablerade varumärken i portföljen

Utöver Frogtail, har företaget flera andra etablererade varumärken i sin portfölj. Det mest kända och populära av dem är Monetti som är det tidigare Folkialånet. Det är tydligt att företaget gjort en förnyelsesatsning eftersom de nästan samtidigt som de lanserade Frogtail också gjorde ett namnbyte på sitt före detta "Folkialån".

Det kanske minst kända och också det minst fördelaktiga lånet i portföljen är Kredit365 som är ett mycket kortfristigt och mer traditionellt korttidslån av den mindre karaktären. Förvisso kan många säkert ha nytta av den här typen av lån också men det är inte det mest fördelaktiga i sin nisch.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar