AXO Finans låneförmedlare

AXO Finans är en för många Svenska konsumenter, relativt okänd låneförmedlare än så länge. AXO Finans är en Nordisk aktör som förmedlar lån mellan dig som konsument och ett antal välkända banker och kreditinstitut på den Svenska marknaden.

Vad medför låneförmedlare för fördelar i jämförelse med att vända sig direkt till utvalda banker? Själva idén med att använda sig av låneförmedlare är att de ska hjälpa dig att få in så många låneerbjudanden som möjligt genom en enda ansökan.

Att ansöka om lån genom låneförmedlare går snabbt, enkelt och smidigt. Den största fördelen är att låneförmedlaren vidarebefordrar din ansökan till ett antal banker men det resulterar endast i en enda kreditupplysning.
Efter att du skickat iväg din ifyllda ansökan är det bara att sätta sig ner och vänta på att olika lån ska erbjudas dig.

Hos AXO Finans har du svar på låneansökan senast inom 4 timmar från att din ansökan gjorts och sedan kan du bara välja vilket av de erbjudna lånen som passar dig bäst. Visserligen händer det ofta att du får svar mycket snabbare men se upp så du inte förhastar dig och väljer första bästa. Det kan komma in fler erbjudanden än du tror och då kan det vara värt att avvakta tills det har gått ungefär 4 timmar.
 

Möjligheten att jämföra AXO Finans med andra låneförmedlare

Den nästan enda men väldigt avgörande skillnaden mellan olika låneförmedlare är vilka banker de samarbetar med.
En låneförmedlare arbetar ofta med ett ganska begränsat antal banker och den som inte är tillräckligt uppmärksam kanske skickar iväg ett par låneansökningar till förmedlare, utan upptäcka att de samarbetar med samma banker.
I de sämsta scenariot kanske det till och med är EXAKT SAMMA banker och då har man "kastat bort" en ansökan och fått en extra UC kontroll på sig i registret helt i onödan.

Om du är ute efter de förmåner som låneförmedlare ofta förknippas med, är det bra att skaffa sig en överblick över viktiga skillnader och likheter mellan olika låneförmedlare.

Det finns väldigt många aktörer inom låneförmedling och liksom i andra sammanhang när det handlar om lån, händer det även här att en och samma koncern kan stå bakom fler än en låneförmedling. Det kan man framför allt se på om den aktuella förmedlaren uttalar klart och tydligt att de har samarbete med någon av de andra aktörerna.

Om du inte vill välja Axo Finans direkt, är det värt att kolla upp och jämföra lite fler aktörer inom låneförmedling.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar