Omförhandla dina lån och spara pengar

Nytt år och nya möjligheter!
Är det kanske dags att se till att du kommer att ha råd med den efterlängtade resan till sommaren?

Ett bra sätt att tjäna pengar eller rättare sagt att spara pengar på ett snabbt och enkelt sätt är att se över dina månadskostnader för lån. Alla som har lån och krediter bör se över sina möjligheter att sänka sina månadskostnader med jämna mellanrum. Här kallar vi det för skuldfinansiering och det betyder inte att du nödvändigtvis måste befinna dig i ett svårt ekonomiskt läge eller att du har ekonomisk kris. Alla vill väl ha mer pengar över till annat!

Skuldfinansiering genom att omförhandla befintliga lån och krediter innebär i korthet att du tar ett eller flera större lån för att lösa gamla lån och krediter men till en lägre kostnad än du hade tidigare. Om du av någon anledning behöver mer pengar över till annat nu under en begränsad period (upp till 2 år framöver) så kan det vara en god idé att sänka dina månadskostnader genom att samla lån även om det i slutändan skulle innebära högre räntekostnader totalt utslaget på låt oss säga en 12-års period. Du kommer alltid att kunna omförhandla och sänka dina månadskostnader igen vid ett senare tillfälle och då kan du åter igen korta ner din avbetalningstid och därmed sänka även de långsiktiga räntekostnaderna igen.

Att omförhandla är lätt när man väljer att göra det genom att hitta lånet online. Det finns nästan hur många olika banker som helst att välja mellan och du slipper gå runt till olika banker och förhöra dig om räntor och annat. Vem som helst kan göra detta själva, utan hjälp från någon banktjänsteman. På bra banker kommer du lätt kunna bilda dig en uppfattning om huruvida de kan erbjuda dig bättre villkor än du har i dagsläget.

Många lån lämpliga för skuldfinansiering finner du under avsnittet som behandlar ämnet men vi vill samtidigt pusha lite extra för en uppstickare på den Svenska lånemarknaden.

Vad sägs till exempel om att samla lån på totalt 350000 kronor och få en total månadskostnad på runt 2800 kr för det lånet? Bank Norwegian gör det möjligt och ingen kommer att fråga vad du skall använda pengarna till. Bank Norwegian tillhör även de banker som är lite mer generösa när de tittar på din skuldhistorik och därmed kan du lätt ansöka och bli bevilja lån som du kan använda till vad du vill. Lånet är helt utan säkerhet, det vill säga ett så kallat blancolån där du varken behöver äga en bostad eller lämna någon annan säkerhet för att få lånet.

Om du inte har behov av att samla och omförhandla befintliga lån, utan bara behöver ett nytt lån passar Bank Norwegian också dig. Jämför då gärna villkor för större lån innan du bestämmer dig för långivare.
 

Aldrig uppbunden för all framtid

Om du omförhandlar dina lån och krediter nu och sedan ångrar dig, har du all rätt att avsluta även det nya lånet i förtid om du skulle vilja det. Det ska inte heller innebära några extra kostnader för dig.

Det är just genom förtidsinlösen av lån som du kan göra din omförhandling. Genom att en annan bank erbjuder dig billigare eller på annat sätt mer förmånliga villkor, kan du spara mycket pengar både i det korta och långa loppet.

Du behöver aldrig tveka över om du har rätt att avsluta och förtidsinlösa lån utan säkerhet eller inte. Många banker erbjuder sig till och med att göra det här åt dig när du tar ditt nya lån hos dem.
 

Snabbt märkbara effekter på ekonomin

När man väljer att göra på det här sättet ser man oftast resultat mycket snabbt. Beroende på när i månaden du har dina förfallodagar och när du söker ditt nya lån så är det vanligt att man kan märka skillnad redan samma månad.

Omförhandla idag och få mer pengar över till annat redan när nästa lön kommer. Snabbare än så kan man knappt önska sig att det ska gå.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar