Akut behov av skuldfinansiering

Det är sedan länge känt att januari är den månad då flest hushåll i Sverige saknar pengar i hushållskassan. Många hushåll söker därför lån för att finansiera både redan gjorda inköp och inköp som är nödvändiga under innan lönen kommer in på kontot i januari.

Handlar det om att söka lån som en "brygga mellan två löner" så är ett kreditkort eller en kontokredit kanske en bra lösning men har man ett större problem än så att få sin ekonomi att gå ihop sig, ska man överväga att vidta andra åtgärder.

När du ansöker om skuldfinansiering är det första du behöver tänka på att du skall ha råd att betala tillbaka dina skulder även när du tar ett nytt lån. Skuldfinansiering är ett smart sätt att samla lån och dyra krediter för att faktiskt få en lägre månadskostnad framöver och därmed rädda hushållsekonomin för en lång tid framåt.

Det första du skall göra när du ansöker om skuldfinansiering är att räkna ut vilket belopp du behöver låna för att lösa dyra lån och krediter som du redan har.

Låt säga att du har lån och krediter enligt följande:
Lån/kreditkort 1: 20000 kr - med nuvarande månadskostnad på 1200 kr
Lån/kreditkort 2: 25000 kr - med nuvarande månadskostnad på 1350 kr
Lån/kreditkort 3: 20000 kr - med nuvarande månadskostnad på 1000 kr

Du betalar sammanlagt idag 3450 kr per månad för lånebelopp på 65000 kr. Detta är realistiska exempel på månadskostnader för lån/kreditkort och det finns avsevärt bättre villkor att få om du samlar dina lån/krediter hos en och samma långivare. Du väljer själv avbetalningstakt och kommer att kunna halvera dina månadskostnader och därmed tjäna pengar på att söka skuldfinansiering.

Har du en dålig kredithistorik eller många förfrågningar hos UC, bör du söka skuldfinansiering hos långivare som inte tar UC. Har du inte allt för många förfrågningar hos UC det senaste året finns andra långivare som är bättre lämpade för dig vad det gäller lite större lån.

Har du bara mindre lån/krediter på några tusenlappar eller upp till sammanlagt 50000 kronor, finns sätt att låna pengar snabbt till skuldfinansiering. Många långivare kan betala ut pengarna redan inom några timmar efter att din ansökan blivit godkänd.

Har du en eller flera betalningsanmärkningar behöver det inte heller vara något hinder. Flera långivare ser mer till din framtida betalningsförmåga än till det som hänt långt tillbaka i tiden. Gör en snabb ansökan om lån trots betalningsanmärkning.
 

Skuldfinansiering över 50000 kr - 3 bästa valen just nu

Sevenday konkurrerar genom sin unika "bästa pris garanti", vilket verkligen är att sticka ut från mängden av lån som finns att söka på nätet. Nackdelen med Sevenday är att de nästan uteslutande bara godkänner lån till personer med hyfsat bra kreditvärdighet.
 

Bank Norwegian godkänner till skillnad mot det lån vi nyss nämnde, väldigt många låntagare per år. Den som misstänker sig själv för att ha lite sämre kreditvärdighet, många lån sedan tidigare eller aningen för många UC förfrågningar, kan ändå pröva Bank Norwegian.
 

ICA Banken är alltid en storfavorit för låntagare som tänker låna lite större belopp. Genom sina förmånliga lånevillkor och en sedan länge upparbetad god image, är ICA Banken näst intill oslagbara. För att bli godkänd hos ICA Banken behövs minst medelgod kreditvärdighet.
 

Skuldfinansiering upp till max 25000 kr - 3 bästa valen just nu

Främst för dig som har svårt att få lån eller har betalningsanmärkningar. Även för dig som är i behov av extra snabb hantering av ansökan.

Cash2you snabba lån för personer med låg kreditvärdighet. Du kan låna 25000 kr trots betalningsanmärkning och detta är ett lån med lång återbetalningstid, vilket gör att månadsbeloppet att betala om du lånar 25000 kr bara blir 796 kr per månad inklusive ränta. Två betalningsfria månader per år, är inte heller någon nackdel.
 

Monetti är ett varumärke som ägs av Folkefinans. Tidigare hette varumärket/lånet Folkialånet men numera heter det alltså Monetti.
Monetti kan godkänna lån till personer med låg kreditvärdighet och betalningsanmärkning. Ansökan sker utan kreditupplysning genom UC och därför kan du pröva att söka utan att det skadar din framtida scoring.
 

Onea är kanske det bästa lånet för personer med mycket låg kreditvärdighet. Det är inte det billigaste alternativet men om man är i behov av att låna upp till 30000 kr trots låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar, är det kanske till och med det enda lånealternativet man har att välja mellan. Löptiden på lånen hos Onea är lång och godkännandegraden är som sagt långt över medel i jämförelse med andra inom samma kategori.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar