Behov av lån i januari

Det kan verka som att vi tjatar men varje år i januari verkar behovet av lån vara som allra störst i Svenska hushåll.
Olika typer av statistik, påvisar år efter år att många hushåll har överkonsumerat kraftigt under december och därför minskar försäljning och annat under just januari.

Att de flesta hushåll har som sämst ekonomi just i januari och februari månad är alltså inget nytt och om du tillhör dem som är i desperat behov av pengar just nu så skall du inte misströsta - du är inte ensam.
Såklart handlar det i de flesta fall inte om att fortsätta konsumera, utan snarare om att man redan har tecknat in sina inkomster genom att shoppa lite för mycket redan i december. Det är också vanligt att många får sin lön innan julhelgen vilket gör att man kanske börjar nöta på lönen några dagar tidigare än vanligt.

Det är sedan länge känt att många svenska hushåll överkonsumerar i december månad med anledning av jul- och nyårshelgen, barnens jullov m.m. m.m.
Kanske har du gjort mer inköp än du hade räknat med på dina kreditkort och därmed är du i behov av en skuldfinansiering, eller så har du helt enkelt inte pengar kvar till nästa lön. Oavsett vilket, finns lån att söka för alla som är i tillfällig ekonomisk knipa och behöver dryga ut kassan med pengar.

Det allra bästa villkoren får du alltid om du ansöker om lån hos någon av de långivare som beviljar allt från mindre lån till riktigt stora lån. Dessa långivare tar dock UC kontroll och beviljar sällan lån om du har betalningsanmärkningar.

Har du redan många förfrågningar hos UC eller har betalningsanmärkningar är det bästa att se på långivare som inte tar UC-kontroll.
 

Lån är sällan den enda lösningen

När man är i akut behov av snabba pengar, är det lätt att få för sig att lån är den enda lösningen. Så kan det förstås vara i vissa fall men den som är lite påhittig och kreativ kan förmodligen göra fler saker som ger lite extra pengar för att klara sig till nästa lön.

Allt beror förstås på hur mycket pengar man har ett desperat behov av och vad man har för möjligheter att skaffa pengar på annat sätt. Alla kanske inte kan lösa hela den uppkomna situationen genom att skaffa pengar på annat sätt, många kan dock troligtvis lösa åtminstone delar av problemet och därmed behöva låna lite mindre belopp.

Läs mer om våra tips för att skaffa pengar snabbt utan att behöva ta ett lån och se om du kan hitta inspiration där eller kanske komma på egna nya idéer kring vad just du kan göra.
 

Varför överkonsumerar vi i december?

Många förväntningar ska uppfyllas och om du tillhör dem som firar jul så är det inte så konstigt om du ser ett helt annat konsumentbeteende hos dig själv under december månad.
Vi människor är ofta dåliga på att stå emot den hets av shopping som varje år infaller runt jul. Förr i tiden började realisationen i affärerna först efter julhelgen men nu ser det helt annorlunda ut. Black friday blir som ett startskott på en näst intill osund shoppingkultur och sedan fortsätter det bara att eskalera.

För många har julen blivit en materalistisk presenthelg med höga förväntningar och vi spenderar bara mer och mer pengar på julklappar. Det som tidigare kanske var små gåvor av enkel karaktär för att visa omtanke, har blivit till ett chickenrace av prylmani och vi lägger mer och större belopp på julhandeln än någonsin.

Att fördjupa oss i beteendet är egentligen inte vår sak, vi vill bara skapa känsla för att detta är ett beteende som inte bara ligger hos enskilda individer utan snarare ett samhällsbeteende. Detta gör i sin tur att många sedan helt enkelt har slut på pengar när januari kommer.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar