Kreditkort utan årsavgift hos Bank Norwegian

Bank Norwegian är en riktig uppstickare i Sverige och bankens rykte blir bara bättre och bättre för varje månad som går. Att banken inte finns som ett "vanligt fysiskt bankkontor" verkar inte bekymra folk särskilt mycket.

Det här kan ses som en del i utvecklingen av digitala tjänster online rent generellt, eftersom många har en större vilja att ansluta sig till olika former av tjänster i digitaliseringens spår. Banktjänster online har funnits ett antal år nu och många har helt slutat att besöka sina vanliga banker. När besökte du själv din bank senast?
Om du inte är väldigt olik andra Svenskar, så blir det antagligen mer och mer glest mellan gångerna som du de fakto traskar iväg till ditt lokala bankkontor för att uträtta bankärenden.
 

Bank Norwegians kreditkort, är ett komplett kreditkort helt utan avgifter.
Kortet har ingen årsavgift. Varuköp med kortet är avgiftsfria och om du reser till utlandet tar de inte heller några avgifter om du tar ut kontanter i en bankomat.

Allt du betalar med kortet ger dig CashPoints som du sedan kan köpa flygbiljetter eller annat för. Om du betalar allt du köper under hela året med Norwegian-kortet finns det pengar att spara när semestern ska bokas.
Dessutom ger kortet dig extra CashPoints när du köper flygbiljetter hos Norwegian.
Vid köp av lågprisbiljetter på utlandsresor får du upp till 5 % och upp till 20 % på Fullflex. Om du betalar resan med kortet ingår även reseförsäkring och avbeställningsskydd.
 

Bank Norwegians nisch och affärsidé

Den här bankens nisch och affärsidé är att kunna erbjuda i princip alla banktjänster som de vanliga gamla bankkontoren tycks kunna erbjuda. En stor skillnad mellan Bank Norwegian och andra storbanker är att de är till synes mycket generösa i sina kreditbedömningar när det handlar om lån och krediter. Detta om man ställer upp dem i jämförelse med andra banker i samma storlek.

Bank Norwegian är jämförbar med andra storbanker och det dröjer nog inte särskilt lång tid innan de kommer att kunna påstå sig konkurrera på allvar med övriga banker i samma storlek.

Den här uppstickaren till bank för onlinetjänster, ligger långt fram när det gäller digitala tjänster och kopplingarna till att kunna samla poäng för att åka på solsemestrar för points, försämrar inte bankens populäritet.

Man kan nå banken genom alla digitala kanaler och därutöver även per telefon. Att sluta erbjuda tjänster som ingen (eller väldigt få) efterfrågar, är nog en överlevnadsstrategi som fler som försöker ta sig in på online marknader oavsett bransch, borde ta till.

Det är vi som användare som styr över den digitala utvecklingen eftersom alla som vill vara verksamma på nätet i princip är tvungna att rätta in sig i leden om de vill överleva digitaliseringens era.
 

Påverkan på kreditmarknaden

Exakt vilken påverkan Bank Norwegian kan tänkas få på den övriga kreditmarknaden är svårt att säga än så länge. Helt klart är i alla fall att Bank Norwegian tycks stjäla kunder från både större och mindre banker som varit etablerade sedan länge i Sverige.

Bank Norwegian har också direkt gjort sig kända för att låna ut stora belopp utan krav på säkerhet. Det här är något som antagligen kan komma att få en påverkan även på andra bankers lån då det innan den här banken gjorde entré på den Svenska marknaden, endast gick att hitta lån på upp till 350.000 kr när det handlade om blancolån.
 

Konkurrerar inte om räntan

Man skulle kunna tro att räntan är det enda konkurrensmedel som banker kan använda sig av när det handlar om att locka kunder till just sig. Det är dock något som vi låntagare inte verkar bry oss så mycket om såsom vi kanske borde göra. Vår syn på den här nya bankens fördelar, tycks väga upp att de inte har riktigt lika låga räntor som de vanliga storbankerna.

Räntan hänger förstås ihop med vilka risker den här banken helt uppenbart är beredda att ta i jämförelse med andra. Det faktum att de godkänner en bredare målgrupp gör att de också i samband med det utsätter sig för ett lite högre risktagande än deras största konkurrenter gör. Det gäller i första hand de stora lånen utan krav på säkerhet, medan kreditkortet än så länge är ett av de billigaste och bästa som finns just nu.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar