Snabba pengar utan att ta lån, bästa tipsen

Skaffa snabba pengar Skaffa snabba pengar

Här finns de bästa tipsen för att skaffa snabba pengar utan att låna, spela eller andra risktaganden. Letar du efter seriösa tips som inte handlar om att någon ska tjäna pengar på att just du luras att gå med i något pyramidspel eller lockas till andra märkliga vägar till de snabba pengarna?

Du kommer inte att ångra att du läst igenom hela vår lista eftersom den är unik och innehåller många okända tips som du förmodligen inte finner samlade på andra webbplatser.
Är du ute efter enklaste sättet att skaffa pengar på, utan någon som helst ansträngning, är det nog bara ett snabbt lån som ändå är lösningen, här hittar du snabba lån utan UC.

Vissa tips ger omedelbart resultat med pengar på fickan redan idag, medan andra tips kan ta lite längre tid men som är riktigt välbetalda sätt att skaffa pengar på inom snar framtid och med ganska liten ansträngning från dig.

Innan vi sätter igång med vår lista med massor av tips för att få mer pengar snabbt och lagligt, vill vi göra dig uppmärksam på att vi även har en seriösa tips på varningar för nätscam i vår svarta lista.

Ovärderliga tips uppdelat på olika kategorier

Vår ambition är att vara bäst, störst och mest seriösa när det handlar om ämnet "snabba pengar" och skaffa pengar snabbt och lagligt. Vi har delat upp våra värdefulla tips i olika kategorier och även om alla tips inte kommer att framstå som en "blixt från klar himmel" för dig, kommer nog de flesta att lära sig något nytt!
Om du tycker att våra tips är läsvärda, hoppas vi att du länkar till oss eller rekommenderar oss på Facebook!

Några av alla de olika sätt som finns att skaffa pengar på.
Några av alla de olika sätt som finns att skaffa pengar på.

Ovanliga och annorlunda sätt att tjäna pengar på utan att behöva ta lån. Även flera tips som många inte känner till. Vissa av tipsen kan säkert av vissa, uppfattas som kontroversiella sätt att skaffa pengar på men det är ändå helt "rumsrena" tips som är värda att nämnas för den som de utgör okända tips för.

1) Få skattefria ersättning för att donera modersmjölk.
Den som är beredd att donera bröstmjölk och få pengar för det, får normalt sett en skattefri ersättning i pengar. Man behöver vara fullt frisk och får inte missbruka nikotin, alkohol eller droger. Ersättningar för att donera regleras ofta genom schablon där man anger lägsta ersättningsnivå, vilket är något som många Landsting för övrigt försöker att överträffa för att uppmuntra till donation. Läs mer om vilka krav som ställs för att tjäna pengar på att donera bröstmjölk.
 
2) Få skattefri ersättning för att donera ägg.
Kan du tänka dig att hjälpa andra att få barn? Under 2017 höjdes de lägsta gränserna för ersättningsnivåer vid donation av ägg eller sperma. Ägg får du donera ett visst begränsat antal gånger och du kan hinna tjäna pengar på att donera ägg om du uppfyller vissa krav för äggdonation.
Du ska efter ny lag under 2017, få minst 5600 kr per tillfälle men många Landsting betalar mer än så med anledning av stor efterfrågan.
Mer om hur vissa sjukhus ställer upp krav för äggdonation kan du bland annat läsa om på Karolinska Universitetssjukhuset som ett exempel.

3) Få skattefri ersättning för att donera sperma.
För att donera sperma ska du sedan 2017 få minst 550 kr per tillfälle. Många Landsting betalar bättre än så och allt beror förstås på stor efterfrågan från barnlösa par. Läs mer om vad som gäller för spermadonation på 1177 i exempelvis Uppsala län.

4) Få skattefri ersättning för att lämna blod.
Även om kontantersättningar för att lämna blod, är på väg att försvinna helt, får du i de allra flesta fall en ersättning av något slag som tack för hjälpen. Det kan vara ett presentkort eller en pryl som du kan sälja och på så sätt ändå få en liten slant i kontanter.

Observera att du måste bli godkänd för att lämna blod innan du kan göra det, samt att det finns begränsningar för hur ofta du kan få göra det. Vi har tyvärr ingen lista på vart du fortfarande kan få betalt i pengar för att lämna blod. Det måste du undersöka genom att först söka fram ditt närmsta ställe att ge blod på. Ett bonustips kan vara att undersöka med din arbetsgivare om man som anställd får gå och lämna blod på betald arbetstid, vilket nämligen är ganska vanligt.

5) Plocka och sälj vilda bär.
Varje person i ett hushåll får sälja vilda bär, svamp och kottar som man plockat själv för sammanlagt 12500 kr utan att betala skatt för det. Lättast är det att tjäna pengar på att plocka och sälja lingon och blåbär men om du bor i ett område där det finns gott om andra vilda bär att plocka, är det förstås också lönsamt. Exempelvis är Havtorn ett eftertraktat bär, såsom hallon. Själva försäljningen gör du lämpligen med hjälp av att annonsera på nätet i olika forum. På hösten ser man många sådana annonser på kända marknadsplatser online.

6) Plocka och sälja svamp.
För att plocka och sälja svamp gäller samma skatteregler som för bär. Sälj vilda bär, svamp och kottar skattefritt upp till 12500 kr per år och person. Håll dig till kända svampar såsom kantareller (både de gula och höstkantareller) samt Karl Johan. Ingen kommer att köpa "okända" svampar av dig. Annonsera på nätet på marknadsplatser och i sociala medier. Svampen bör vara rensad för att kunna säljas lättare.

7) Plocka och sälja kottar i skogen.
Användningsområdet för kottar är ganska begänsat men om du googlar på att köpa kottar så kommer du att upptäcka att det finns en del som säljer kottar. Framför allt handlar det om kottar för dekoration eller pyssel. Att sälja kottar är inte lika lönsamt som svamp och bär men samma regler gäller här. Plocka och sälj bär, svamp och kottar för sammanlagt upp till 12500 kr per år.

Läs mer om skattefrihet för vilda bär, svamp och kottar på Skatteverkets webbplats.

8) Börja köra "taxi" med Uber.
Har du bil och körkort kan du tjäna extra pengar snabbt genom att bli förare hos Uber. Utöver körkort behöver du vara 21 år och ha taxilegitimation. Uber kan hjälpa dig att skaffa taxilegitimation om det behövs.

9) Sälja bilder/foton på nätet och genom appar kan ge en typisk passiv inkomst.
En möjlig passiv inkomst där du laddar upp foton som du tror att andra kan tänka sig att köpa. Du behöver inte vara proffsfotograf. Många amatörfotografer säljer bilder på stockfoto-sajter som iStockphoto, Shutterstock, Bigstock, mfl. Foap är en app där du laddar upp bilder från din smartphone, vilket är enkelt om du i huvudsak fotograferar med den.

10) Tjäna extra pengar som statist.
I film- och reklamproduktioner behövs statister i olika åldrar och med olika etnisk bakgrund. Man kan anmäla sig som statist bland annat på Statist.se och StagePool.se.

11) Anmäl dig för att bli en Mystery shopper.
Detta finns att hitta både på nätet rent generellt men även i form av appar till mobilen. Ett ganska enkelt sätt att tjäna pengar med mobilen för den som kan tänka sig att utföra olika uppdrag i butiker. Att anlita Mystery Shopper är ett sätt att jobba med verksamhetsutveckling och kvalitetskontroller och det är ett växande fenomen.

Det är ganska bra betalt att jobba som myster shopper och bor du i en större stad kan du lätt tjäna många hundralappar per dag. Många olika företag anställer mystery shoppers, det är bara att söka på nätet och efter olika appar.
 

De här tipsen kanske inte är några kioskvältare men det är ändå smarta tips för snabba pengar och många kanske har glömt bort dem eller helt bortträngt dem och lagt dem i kategorin "förnedrande tips" om man går och har sådana känslor inför vissa handlingar.

1. Sälj saker du äger men som du inte längre behöver.
Gå igenom dina gömmor och tjäna pengar på sådant som du ändå inte använder längre. Det kan handla om allt från kläder, husgeråd, gamla serietidningar, LP-skivor, filmer eller annat. Det finns mängder av människor som samlar på alla möjliga saker. För att inspireras kan du surfa runt lite på Tradera eller någon annan liknande sajt.

Du får sälja personlig egendom skattefritt upp till 50000 kr och det är vinsten på det du säljer som räknas. De allra flesta som säljer sina begagnade saker kommer inte att sälja dem med vinst, så att komma upp i 50000 kr i ren vinst på att sälja sina saker, är mycket ovanligt. Själva försäljningen kan du göra på nätet eller på loppis.

2. Hyr ut din sommarstuga eller hela eller delar av din bostad.
Att hyra ut en del av sin bostad (villa/lägenhet) eller sommarstuga är skattefritt upp till 12000 kronor. När du deklarerar får du också göra avdrag för hyran på den del som du hyrt ut. Det är vanligt att man tar ut hyra i förskott när man hyr ut så detta kan ge dig snabba pengar om du bara hittar en hyresgäst. Tänk kreativt när du letar efter hyresgäst och hyr inte ut till någon som du inte känner förtroende för.
Du kan också hyra ut din bostad för kortare perioder exempelvis genom Airbnb

3. Ge dig ut och samla tomburkar och petflaskor på offentliga platser.
Att samla burkar och petflaskor är mer lönsamt än man tror. Sök dig till offentliga platser där genomströmmningen av törstiga människor är stor. Tågstationer, köpcentra, idrottsarenor, konsertarenor, festivalplatser, marknader och andra liknande platser är bra ställen som ger mycket pengar på kort tid. Om du har modet kan du stå utanför en affär och be folk som kommer med kassar med tomburkar/flaskor att få dem som gåva. Det sistnämnda kan verka främmande för många men om du har möjlighet kan du försöka ta dig till en plats långt hemifrån och hoppas på att ingen känner igen dig.

4. Skaffa dig skattefria gåvor genom kreativa idéer.
En gåva är skattefri om den inte är en ersättning för en arbets- eller motprestation. Att vara kreativ och hitta på olika saker som folk kan skänka dig pengar för är ett snabbt sätt att skaffa pengar på. Kanske har du olika färdigheter som människor uppskattar. Även den här metoden kräver mod att "tigga" litegrann men det känns ofta bättre då man kanske har något att erbjuda i form av färdigheter att visa upp.

Skiljelinjen mellan gåva och något man utfört i motprestation är svår. Säkerställ att det inte handlar om att utföra olika tjänster så brukar det gå vägen.

5. Delta i tävlingar som inte kostar något och sälj sedan eventuella vinster.
Olika tävlingsvinster som inte är kontanter, värdepapper, eller presentkort är skattefria. Det finns gott om tävlingar på nätet och i affärer, där du kan vara med gratis och sedan på sikt vinna saker som du kan sälja. Det kanske inte är det snabbaste sättet att skaffa pengar på men om du konsekvent deltar i tävlingar kommer du kanske att vinna lite då och då.

6. Ansök om ett eller flera stipendier.
Att ta emot pengar genom olika stipendier är skattefritt om de är tänkta att finansiera mottagarens utbildning. Även andra typer av stipendier avsedda för andra saker än utbildning är också skattefria så länge de inte betalas ut i jämna perioder (det vill säga det ska vara vid enstaka tillfällen). På biblioteket eller på nätet kan du söka efter de stipendier du kan ansöka om. Även om resultatet inte är blixtsnabbt med pengar på kontot idag, kan det vara värt att se över den här möjligheten.

7. Erbjud dig att att vara hundvakt/kattvakt/husdjursvakt
Du kan erbjuda dig att passa hundar, katter eller andra husdjur om den ersättning du tar emot för detta i huvudsakt syftar till att täcka kostnaderna för att underhålla djuret med mat och andra saker som kan behövas för skötseln av husdjuret. Gränsen för när detta börjar klassas som "svartjobb" är inte helt solklar men de flesta brukar kunna göra detta utan att det finns någon större risk för att passera gränsen. Är du osäker och vill hålla dig på rätt sida av lagen bör du kontakta skatteverket.
 

Tjäna pengar på nätet - jobba extra hemifrån

1) Delta i betalda undersökningar och fyll i enkäter.
Det här är ett sätt att jobba hemifrån om man vill men i sanningens namn krävs det ganska många enkäter för att det ska bli några utbetalningar att tala om. Det är få enkäter som ger mer än 50 kr per enkät men på lite sikt blir även detta till stora pengar. Räkna inte med snabba inkomster men kanske en regelbunden extra slant till något trevligt någon gång då och då.

2) Skriv e-böcker och sälj på nätet.
Om du har specialkunskap om något, kan du skriva en e-bok som du sedan säljer på nätet. I flera forum krävs det att du skrivit på engelska för att få sälja boken genom dem men engelska är ett stort språk så det kan generera fler prseumtiva läsare än om du skriver på Svenska. Alla förstår nog att det tar lite tid att genomföra ett sånt här projekt och att det inte går så snabbt men om du lyckas kan du få pengar att rulla in utan att lyfta ett finger efter det.

3) Sprid annonser på din facebookprofil.
Att tjäna pengar på facebook är något som allt fler uppmärksammar som en inkomstkälla. Även om du inte har storslagna ambitioner och kunskaper i internetmarknadsföring, kan du tjäna pengar på att marknadsföra olika varor och tjänster genom din facebookprofil. Det som krävs är att du registrerar dig på en eller flera affiliatesajter.

4) Tjäna pengar på att ha annonser på din hemsida eller blogg.
Om du har en hemsida eller en blogg, kan du tjäna pengar på att ha annonser på den. Om du exempelvis har en blogg som handlar om mode och kläder, kan du låta företag som säljer kläder och dylikt, att ha annonser på din sida.

5) Tjäna pengar på att ta emot gratis saker på olika sociala forum
Det finns många sajter där personer skänker bort gamla saker gratis. Sök till exempel på facebook efter sådana grupper där andra människor i din stad, skänker bort saker. Sedan letar du fram motsvarande sidor där du kan sälja begagnade saker. Du tar alltså emot gratis saker som du sedan säljer vidare till någon annan. Ett enkelt sätt att tjäna pengar på facebook.

6) Köp billigt och sälj med god marginal
Även om du inte kan hitta saker som skänks bort på nätet, går det att göra riktiga fynd om du exempelvis går med i olika forum på facebook. Att hitta lämpliga köp- och säljgrupper i din stad, är första steget mot att tjäna lätta pengar. Köp billigt och sälj med så god marginal du bara vågar. Tänk på att inte gapa efter för stor vinst, det är bättre att få sakerna sålda snabbt.
 

Saknar du orken att anstränga dig?

Har du läst igenom våra unika listor med tips om hur du kan göra för att skaffa pengar och ändå känner att de tillvägagångssätten inte passar dig? Ibland saknas helt enkelt orken, kraften eller resurserna för att skaffa pengar snabbast möjligt utan att behöva ta ett banklån.

Hjälpte inte tipsen dig? Behöver du ändå hitta ett snabbt och bra lån med direkt utbetalning?
Gå till lånesidan med den bästa listan på alla snabba lån utan UC-kontroll.

Skaffa pengar när orken att anstränga dig inte räcker till.

Annons/reklam genom Google Adsense

Snabba pengar genom minskade utgifter i form av bästa spartips

Många glömmer lätt bort att vägen till en bra ekonomi går genom en bra balans mellan utgifter och inkomster. Viktiga spartips kan ge snabba pengar som märks genom mer pengar i plånboken med väldigt snabbt resultat. Att se över sin privatekonomi och tjäna pengar på minskade utgifter och spartips, kan vara nog så effektfullt om man är ute efter snabba pengar med snabbt resultat på kontot.
Läs mer om våra spartips.

Vår svarta lista - varning för bedrägerier

Vi har tyvärr upptäckt att nätet svämmar över av olika riktigt suspekta tips och rekommendationer när det handlar om att skaffa snabba pengar. Det finns gott om elaka människor där ute som gärna drar nytta av andra människors olyckliga situation och akuta behov av att fixa pengar snabbt. Ett önskescenario vore att vi inte kommer att finna någon anledning att uppdatera listan på varningar men tyvärr tror vi att vi ändå kommer att behöva göra det.

Varning för många andra "skaffa pengar snabbt" tips på nätet

När vi ändå talar om att skaffa pengar snabbt, vill vi passa på och utfärda en varning för oseriösa "skaffa pengar snabbt tips" på nätet som cirkulerar runt. När man granskar de här "tipsen" är det för ett vant öga, mycket lätt att genomskåda vad som ligger bakom. Det kan vara allt från valutahandel, handel med binära optioner, pyramidspel, casinovinster eller rena bedrägeriförsök.

Det finns inga genvägar till snabba pengar utan ansträngning och en tumregel ska alltid vara att om det låter för bra för att vara sant så är det också troligtvis det. För bra för att vara sant alltså.

Varning för att köpa "system" för att tjäna snabba pengar

Det finns gott om webbplatser där man framhäver både ensamstående "stackars" mammor och andra personer som kan anses som mer "utsatta" än andra, i framgångshistorier som handlar om att tjäna massor med pengar snabbt och enkelt på bara några timmars "jobb" i veckan.
Man behöver "bara" köpa ett system som ger en tips på som kommer att göra att man kan omvandla några hundralappar till flera 1000-lappar vara på några dagar.

Gå inte på detta nätscam! Det handlar om system där den som står bakom sidan istället tjänar pengar på att du registrerar dig som användare av värdelösa system som kräver djupa kunskaper i handel med värdepapper. Har du inte sådana kunskaper kan du känna dig grundlurad.

Varning för "lån mellan privatpersoner" spam på nätet

I nästan alla öppna bloggar och öppna gästböcker, finns bedrägliga spam där lån mellan privatpersoner erbjuds helt utan säkerhet. Man påstår att räntan på lånen är så låga att bara det borde få de flesta att dra sig tillbaka illa kvickt. Den som inte är van att handskas med den här sortens spam, bör absolut ta den här varningen på allvar. Det finns inga seriösa långivare som lånar ut pengar till okända privatpersoner utan säkerhet och dessutom till räntor som ligger långt under de etablerade bankerna och långivarna.

Ibland framstår erbjudande om lån som om det är en privatperson som ligger bakom det medan det ofta också är andra sorters spam som vi väljer att avstå från att namnge med anledning av att vi inte vill förknippas med dessa bedrägerier alls. Läs mer om hur seriösa lån mellan privatpersoner går till.

Varning för "få pengar gratis"

Vi kan förstå om man är desperat och därför tar alla chanser till att se en ljusglimt i tillvaron men ärligt talat - det finns inget sätt att bara helt utan ansträngning få pengar gratis. Om sådant skulle förekomma så skulle varken vi eller du sitta här utan vi skulle helt bekymmerslöst befinna oss på en öde strand någonstans i paradiset eller hur?!?
Visste du att många som googlar på att skaffa pengar gratis, ofta blir lurade genom olika pyramidspel och liknande? Bli inte en av dem - använd dig istället av säkra sätt att skaffa pengar utan att jobba på traditionellt sätt.

Snabba pengar utan att ta ett lån - syfte med listan/sidan

Eftersom vår sida i huvudsak handlar om att låna pengar kanske det för många kommer som en överraskning att vi även vill tipsa om snabba pengar utan att ta lån. Förklaringen till det här är mycket enkelt - vi värnar om DIG och din privatekonomi och är inte ett banklån den rätta utvägen för dig, så ska du pröva andra sätt att få pengar utan att låna.

Det är väldigt svårt att hitta helt oberoende sådana sidor på nätet då de allra flesta sidor med hyfsat jämförbart innehåll ändå syftar till att lura människor i slutändan, när man granskar dem lite mer noggrannt.
Vår sida är innehåller seriösa tips på att fixa pengar snabbt på, tipsen ska ge merväde för många och det kommer inte att finnas tips som kan gynna någon annan än DIG!

Ser du svårigheter att genomföra de tips som vi har på listan, kanske lån trots allt är din bästa eller i värsta fall, enda möjlighet till snabba pengar. Sök efter bra lån som du kan söka snabbt på nätet med pengar direkt.

Visst finns det massor av andra sätt att skaffa pengar på men vi vill hjälpa dig att hålla dig på rätt sida om lagen och därför tar vi inte upp olämpliga tillvägagångssätt över huvud taget.

Hitta andra lösningar på pengaproblemet

Vi förutsätter som sagt att du vill hålla dig på rätt sida om lagen och då kan det vara så att det sätt som återstår för dig att leta efter en lämplig kredit eller ett banklån. Här är några intressanta kategorier som kanske kan vara av värde för dig att läsa lite om.

Snabba pengar genom lån
Kontokrediter i mobilen
Lån till skuldsatta personer

Pm du söker möjligheter till att skaffa pengar för att betala räkningar eller lån, kan det finnas fler sätt för att få bättre ekonomiska förutsättningar framöver.
Unna dig ett bättre liv genom att ansöka om nystartslån så du kan börja om på nytt med bättre ekonomiska förutsättningar.

Hjälp oss att bli den bästa tipssidan på webben

Har du läst något bra på vår sida eller något som du kanske inte kände till alls, alternativt tips som är lätta att glömma bort? Hjälp oss gärna att bli den bästa sidan för tips för att skaffa pengar. Gilla oss på Facebook och dela oss gärna i olika forum!

Har du egna tips som du vill bidra med för att hjälpa andra som är i ekonomisk knipa? Fyll gärna i vårt kontaktformulär så kanske vi för in just ditt bästa "snabba pengar tips" på vår unika lista.
 

Den här sidan uppdaterades senast 2020-02-14.